EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

magictrader pisze: Natomiast na DealBook'u korzystam tylko z jednego zlecenia "Główne i Zależne", gdzie ma tą ogromną przewagę nad MT4, że można sobie zdefiniować domyślną odległość SL i TP i zlecenia wchodzą wszystkie na raz, więc ani nie trzeba się bawić we wklepywanie poziomów jak to ma miejsce w MT4, ani obawiać się o to, że pozycja przez chwilę jest niezabezpieczona.
Czy na DeelBook Web można też zdefiniować domyślne wartości? To ustawianie ręczne za kazdym razem jest troche męczące.
Na koncie demo mozna operować mini lotami. Wystarczy skontaktowac się z Efix i oni umozliwią takie działanie na platformie.

Quentin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Quentin »

Dzieki za podpowiedzi. Warto madrego zapytac niz tkwic w glupocie..... :D

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Chyba w wersji WEB nie ma takiej możliwości. W normalnej platformie to PLIK -> KONFIGURACJA -> PARAMETRY i zakładka HANDEL.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Obecnie do wcześniej zakładanych kont Mini Spot Forex można dodać instrumenty CFD. Wystarczy wysłać maila do GFT z prośbą o ich odblokowanie :).

Dodano po 19 godzinach 50 minutach:

GFT wprowadziło mikro loty (1000 jednostek).
W celu zmiany obecnych lotów na mikro loty wystarczy wypełnić formularz: https://www.gftuk.com/documents/account ... sation.pdf
zeskanować i odesłać do GFT.

Oby tylko jakość usług pozostała na niezmienionym poziomie...

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kws »

Wcześniej czytałem że można skalpować, ale czy jest jakieś ograniczenie w regulaminie ile czasu trzeba trzymać pozycję oraz jakąś minimalną wartość pipsów pod słowem skalp, scalp nie mogę znaleźć.
Druga sprawa to wypłacał ktoś? Ile idzie, jakieś problemy po drodze? Widzę że mają niezłe zabezpieczenia dotyczące wypłat, co mnie cieszy. Jak do tej pory też nie mam żadnych problemów, nie rozszerzają szaleńczo spreadów, zlecenia wchodzą od ręki, mam tylko małe zastrzeżenia do obsługi z Brytyjskiego LiveChat, gdzie pracownicy wydali mi się mało kompetentni.
Zaskakująca jest liczba negatywnych głosów, w wątku nie zauważyłem chyba żadnego nagannego postu na EFIXA czy GFT, ale jak mówią konkurencja nie śpi.
Hope for the best, plan for the worst.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nie ma żadnych ograniczeń jeśli chodzi o czas. Można otworzyć pozycję i ją zaraz zamknąć i tak n-razy z rzędu :).

O wypłatach było stronę temu :) :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#152458
Żadnych problemów.

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

Przepraszam, ostatnich stron nie czytałem, doleciałem do 30którejś. Interesuje mnie jak jest z tą wypłatą, trzeba rzeczywiście przesłać ten faks, wypełnić formularz z security question, którego np. nie pamiętam już ? :)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

kws pisze:Przepraszam, ostatnich stron nie czytałem, doleciałem do 30którejś. Interesuje mnie jak jest z tą wypłatą, trzeba rzeczywiście przesłać ten faks, wypełnić formularz z security question, którego np. nie pamiętam już ? :)
Wystarczy wypełnić ten formularz:
https://www.gftuk.com/support/fundsrequest.asp

Odpowiedź pewnie jakoś mogą przypomnieć, ja na szczęście pamiętam :).

Dodano po 44 minutach:

Wow, to już jest od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz to zauważyłem.
Zlecenia składane na podstawie linii trendu :D. Gdy kurs dotrze do wyrysowanej linii trendu może się aktywować zlecenie :D.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kws
Stały bywalec
Stały bywalec

jeszcze mozna narysowac od dolu a potem łapac wszystkie dołki i szczyty a nowe wymarzony porszak w zasiegu reki ;)

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Ale niestety nie da się do tego zlecenia dołożyć zleceń oczekujących zależnych. Czyli gra np.: na przebicie linii trendu z automatycznym wystawieniem zleceń obronnych na danych poziomach. Czyli jak teraz zlecenie G&Z.
Poczekamy, zobaczymy, może to rozwiną i to tego stopnia :). Na razie po otwarciu pozycji trzeba ją ręcznie zabezpieczyć, co się nieco wyklucza z ideą takich zleceń, bo one są po to, żeby się otwierały gdy nas nie ma przy kompie, a jak jesteśmy to bez problemu możemy grać na przebicia czy odbicia od linii trendu takich zleceń nie używając.

Dodano po 9 godzinach 54 minutach:

Natomiast w pierwszym kwartale nowego 2010 roku GFT wypuści odświeżoną, nową wersję DealBook'a i będzie wyglądać tak: http://www.gftuk.com/images/software/de ... 24x640.gif
:).

ODPOWIEDZ