EFIX POLSKA

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
37
22%
Poza paroma minusami są ok
33
20%
Przeciętny
50
30%
Mają wiele wad
17
10%
Stanowczo odradzam
31
18%

Liczba głosów: 168

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

robertw7 pisze:Dzięki Panowie za wyjaśnienia :D Dotychczas grałem tylko kontraktami na Wig i US500. Mam zamiar przyjrzeć się CFD na kontrakty DE30 i UK100.
Czyli w tym układzie poprzez zwykły DM (dotychczas handlowałem tylko akcjami), prowizja za kontrakt wynosi np. 19PLN (otwarcie plus zamknięcie pozycji), to do tego dochodzi spread, czyli różnica między bid i ask? Sądziłem, że albo prowizja, albo spread...
Rozumiem, ze chodzi tutaj o prowizje dla DM, a spread to oferty kupna/ sprzedaży na parkiecie, bo oferta kupna zawsze jest inna niż sprzedaży. Nie do końca zrozumiałem wcześniejsze wyjasnienie z tym spreadem. Teraz faktycznie, podliczając prowizje DM i róznice na rynku miedzy ofertami bid i ask wychodzi, że prowizja na cfd nie jest az tak strasznie wysoka.

Jaka jest dźwignia przy koncie Standard 2500 USD? Czy tak samo jak na koncie mini?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Nie wiem czy coś o wypłatach było wspominane, w każdym razie wczoraj rano dałem polecenie wypłaty i już dzisiaj środki są na koncie :).

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robertw7 »

Magictrader. Ty jesteś dobrze zorientowany w GFT. Chciałbym uruchomić konto Standard ze względu na dostęp do CFD. Wymagany depozyt to 2500 usd czyli jakieś 7500. W tej chwili nie chciałbym jednak utrzymywać takiej kwoty na rachunku. Czy po wpłacie takiej sumy muszę utrzymywac minimalne saldo na tym poziomie, czy mógłbym np. wpłacic te 7500, a zaraz potem wypłacic np. 4000? Reasumując. Saldo musi być min. 7500, czy jest to kwota wymagana do aktywacji i moze być zmniejszona po jej dokonaniu?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

robertw7 spokojnie można po otwarciu rachunku wypłacić tak jak chcesz.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Quentin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Quentin »

Witam. Jestem zielony i dopiero zaczynam sie interesowac forexem. Przeczytalem opinie o wielu brokerach i generalnie nie wyglada to dobrze... najogolniej wyglada to tak, ze wszyscy oszukuja... jedni mniej drudzy bardziej. Natomiast o efixie sa dobre opinie. Trenuje na demo DB ale nie podoba mi sie ta platforma, malo w niej intuicyjnosci... otrzymana instrukcja tak naprawde niczego nie wyjasnia. Moze macie jakies linki do solidnych materialow w necie? W mt4 wszystko jest jasne... jednak jak doczytalem sie platforma, to rzecz drugoplanowa... wazna jest postawa brokera... Bede wdzieczny za informacje od ludzi grajacych w realu na efixie czy warto do nich przelac swoje pieniadze. Jak oceniacie tego brokera? Czy spotkaliscie sie z przekretami z jego strony? Jak wyglada kwestia wplaty i wyplaty pieniedzy? Jak dlugo powinienem trenowac na demo? Ile pieniedzy zainwestowac na poczatek?
Wiem, ze te pytania sa banalne dla kogos, kto w tym siedzi ale bede wdzieczny za wyrozumialosc i szczera odpowiedz.
Pozdr.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Efix jest tylko pośrednikiem, a właściwym brokerem jest GFT (www.gftforex.com).
Ja jestem bardzo zadowolony z tego brokera, nie mam żadnych zastrzeżeń, bo wszystko jest tak jak być powinno :).
Co do platformy to rzeczywiście na początku jest mało intuicyjna, ale ja na niej w sumie tylko składam zlecenia, a analizy i tak robię na MT4. MT4 pod tym względem jest o wiele wygodniejsza, zwłaszcza jeśli chodzi o precyzje rysowania linii trendów czy Fibo (przyciąganie do punktu), łatwość przybliżania i oddalania, a także przeskakiwania po interwałach.
Natomiast na DealBook'u korzystam tylko z jednego zlecenia "Główne i Zależne", gdzie ma tą ogromną przewagę nad MT4, że można sobie zdefiniować domyślną odległość SL i TP i zlecenia wchodzą wszystkie na raz, więc ani nie trzeba się bawić we wklepywanie poziomów jak to ma miejsce w MT4, ani obawiać się o to, że pozycja przez chwilę jest niezabezpieczona.

Wpłata leci do Londynu (2-3 dni robocze), a wypłata 1 dzień.
Trenuj na demo tak długo, aż zaczniesz systematycznie zarabiać, później przejdź na mikro loty (GFT takich nie oferuje, więc może jakiś inny broker), dopiero jak na mikro będziesz systematycznie zarabiał tak chociaż przez 3 miesiące to przejdź na mini loty (np. w GFT) z kwotą startową, przy grze DT, około 1500 USD.

Quentin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Quentin »

Magictrader.... wielkie dzieki za odpowiedz! :)

Dodano po 20 minutach:

Jak w dealbook'u ustawic mini loty? Z tego co zauwazylem to najmniejsza wartosc to 1. Przy recznym wpisywaniu np. 0,1 nie da rady tego zrobic... moze cos zle robie...?

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Na demo chyba nie ma mini lotów, ale to tylko demo :).

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Quentin pisze: Jak w dealbook'u ustawic mini loty? Z tego co zauwazylem to najmniejsza wartosc to 1. Przy recznym wpisywaniu np. 0,1 nie da rady tego zrobic... moze cos zle robie...?
Dealbook zapewne ma standard amerykański z kropką "." poza tym demo nie obsługuje mini.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

Tig3r pisze:
Quentin pisze: Jak w dealbook'u ustawic mini loty? Z tego co zauwazylem to najmniejsza wartosc to 1. Przy recznym wpisywaniu np. 0,1 nie da rady tego zrobic... moze cos zle robie...?
Dealbook zapewne ma standard amerykański z kropką "." poza tym demo nie obsługuje mini.
Chciałem tylko potwierdzić, że na demo również jest możliwość ustawienia mini lotów .
Standardowo ich nie ma ale jak zwrócicie się do Efixa na pewno pomogą :idea:
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

ODPOWIEDZ