Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
daniel0001
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel0001 »

Jak Ci ktoś ma pomóc bez tego? Pisząc, że trzeba się trzymać zasad?
Racja, racja a więc:

Wszedłem w tym momencie tak jak jest screen, w longa dokładnie o 14:47. A potem poszybowało w dół... i sl o 15:51. Miałem ustawione SL=10.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

daniel0001 pisze:Wszedłem w tym momencie tak jak jest screen, w longa dokładnie o 14:47.
No ale czemu w longa, skoro cena przeszła przez kanał w dół???

Wg mnie to nie była czysta sytuacja do zawarcia jakiejkolwiek transakcji, bo cena "siedziała" w kanale.
Ale jeśli już się uparłeś żeby zagrać to raczej short o godz. 15:15 (14:15 polskiego czasu) i było do wzięcia 20 pipsów ... i nawet SL=10 by wystarczył ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

jak dla mnie nie było LONGa ani SHORTa. Tylko trzeba było przeczekać te niepewne ruchy na rynku. Nie należało wchodzić w LONGa poniieważ Price Action wkazywał na SHORTa <mimo że w niego bym nie wszedł - tunel jest zbyt płaski>.

Obrazek

Proszę o poprawki mojego wywodu przez bardziej doświadczonych.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2009, 00:11 przez jamesfisher, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

a wiec moje zdanie jest takie :
-PA nie jest juz tak oczywiste, spojrz ze nie masz kolejnego HH tylko zatrzymalo sie na oporze i spadlo..
-kanal w dol
-cena w kanale
a gdyby tak wchodzic zgodnie z tym co napisano w tym watku to PA powinno byc jasne i oczywiste, kanal do gory jak long, i cena odbija od bandy kanalu EMA.
to wejscei bylo naciagane, jak nie masz oczywistych warunkow NIE WCHODZ. wiem ze latwo pisac o tym ale sam zobaczysz, oplaci sie. pozdro
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

jamesfisher pisze:Proszę o poprawki mojego wywodu przez bardziej doświadczonych.
Nie ma co poprawiać, całkowicie się zgadzam ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

Dla mnie to (mniej więcej) było wejście na short (kanał w dół) i dlatego wszedłem, co pomogło mi odrobić część strat z tego tygodnia. ALE wszedłem też (może przede wszystkim) dlatego, że jak dla mnie PA było w dół i opór przetestowany. Dodatkowo mój SL najczęściej wynosi 20p (za DRAGONEM).

daniel0001
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel0001 »

Widzę że jednak nie do końca rozumiem ten system. Oczywiście się doucze, stad też moje pytanie czego nie zachowałem:
Dostajemy sygnał BUY od wskaźnika(najczęściej wyskakujące okienko połączone z sygnałem dźwiękowym,zależy kto ma jak ustawione) czekamy aż H1 będzie zielone i wchodzimy w tranzakcje
Tak właśnie zrobiłem, z tego by wynikało że to czego nie zachowałem to:
Podstawowe zasady (xx-xxx pipsów)sygnał+H1+D1+tunel w tą samą stronę.
No i oczywiście gra w konsolidacji?

Tak swoja drogą dziękuję za tak duży odzew. Wrzućcie jak możecie jakąś swoją pozycje na + z dzisiejszego dnia.

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Witajcie , śledzę ten temat od dłuższego czasu , początkowo miałem zadziwiająco dobre wyniki , ostatnio nie szło mi najlepiej no i odkryłem że odkąd przestałem czytać wątek , zacząłem naginać zasady , w końcu doszedłem do momentu w którym traciłem kilka razy pod rząd żeby później zgarnąć 5 pipsów . Dzisiaj siadłem , zabrałem się za czytanie i efekt jest konkretny . Moja osobista prośba , wrzucajcie jak najwięcej screenów , bo jak dla mnie to 95 % nauki ze zrozumieniem . Dzięki . Pozdr.
Price Action

Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Jakie filtry jeszcze proponujesz aby trading był skuteczniejszy?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

To ja coś zapodam, sytuacja z dzisiaj a mianowicie SELL na G/U. Zgarnięte 20 p. mogło być duuuzo więcej. Wejście trochę ryzykowne ponieważ na kanale i nad pivotem.

Wejscie2 BUY na EUR/JPY - tylko przykład bo ja przeoczyłem to wejscie.

ODPOWIEDZ