Polski broker ECN - dyskusja?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Czy założyłbyś konto PLN u brokera ECN/MT4 ?

Tak
68
72%
Nie
13
14%
Nie wiem
14
15%

Liczba głosów: 95

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Chyba nikt normalny nie trzyma swojej kasy w jedym miejscu tylko ja dyweryfikuje
Oby tylko ta dyweryfikuacja nie skończyła się tym że z jednej strony będą super profesjonalne inwestycyjne działające globalnie a z drugiej strony Ty z rachunkiem np. AM oraz z lokatami w jednym skoku oraz w drugim skoku a w miedzyczasie oba skoki dają sobie po mord...ch i musiała interweniować policja już tak realnie zresztą było. :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

zz pisze:Oby tylko ta dyweryfikuacja nie skończyła się tym że z jednej strony będą super profesjonalne inwestycyjne działające globalnie a z drugiej strony Ty z rachunkiem np. AM oraz z lokatami w jednym skoku oraz w drugim skoku a w miedzyczasie oba skoki dają sobie po mord...ch i musiała interweniować policja już tak realnie zresztą było.
Trzeba tez z glowa dywersyfikowac. Cala sztuka zeby znalesc sie po dobrej stronie, a jak ktos inwestuje w stewczyka to juz jego problem. Kazdy wybiera co mu pasuje.

@ zz
Moze od poczatku, o co Ci naprawde chodzi. Walke z antydebilizmem (co rozumiesz pod tym slowem)?
Znow w innym watku wyskoczyles z tymi 20 zl, wiec jaki kraj jest dla Ciebie idealem?
Pozdr.

zz
Maniak
Maniak

goose pisze:Moze od poczatku, o co Ci naprawde chodzi. Walke z antydebilizmem (co rozumiesz pod tym slowem)?
Znow w innym watku wyskoczyles z tymi 20 zl, wiec jaki kraj jest dla Ciebie idealem?

Przepraszam może nieścisłości powstały z moich skrótów i niedopowiedzeń.
Idealny kraj?............Nie ma takiego na świecie.
Nie wiem ile Tobie lub Twoim rodzicom policzyli czy 20 zł czy 200 zł miesięcznie wiem natomiast na pewno że jedyną szansą dla nas jest antydebilizm.................
Co to jest antydebilizm...? moim zdaniem to sprawa jest dla mnie prosta..Usługi na poziomie Cantor Fitzgerald lub IB + nakładka buttona,oraz brokerzy z interbanku tz. rozliczający się CLS. czyli Continuous Linked Settlement Silny suuport po polsku,oraz gwarancje Skarbu Państwa do 500 tysięcy funt w ptrzypadku plajty brokera oraz dobre rozwiązania podatkowe jakie? np. jak w UK zwolnienie z podatku do 10100F lub jak w Szwajcari całowite zwolnienie z tego podatku., to jest podstawa.Niestety jak sam wiesz z nikim w Polsce poważnie na ten temat nie porozmawiasz,ba nawet nie porozmawiasz poważnie w najlepszych dilingach oraz bankach w Polsce.przynajmniej takie są moje doświadczenia.

Co nie znaczy że nie ma światełka w tunelu......
Ja już widzę takie malutkie światełko.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Bo to o czym piszesz jest utopią. Naprawdę. To widać.
1. Zapotrzebowanie nie jest takie wielkie jak Ci się wydaje.
2. Nikt nie ma w tym interesu.
3. Język nie musi być barierą.
4. Polska nie nadrobi w 1 rok sześćdziesięciu lat zapóźnienia.

Ale ten post jest w zasadzie dla tego:
zz pisze:Co nie znaczy że nie ma światełka w tunelu......
Ja już widzę takie malutkie światełko.
Oby to nie były reflektory nadjeżdżającego pociągu...
Trade what you see, NOT what you hear or think

zz
Maniak
Maniak

Jeżeli by była to utopia to bym się tutaj nie zapluwał.................

Nievinny pisze:Oby to nie były reflektory nadjeżdżającego pociągu...
Dostałem jak na razie trzy ciekawe oferty jedną od naszego kolegi i dwie z banków.Dostałem również co pisałem poprzednio ciekawe oferty z banków na rachunek kustoszowy też można ciekawe rzeczy na nim robić robić.Jest obywatelski projekt w Sejmie aby zwolnić usługi finansowe do 12 000 zł rocznie.Więc jest jakieś światełko w tunelu i zaczynam to wszystko widzieć w optymistycznych barwach.Zgadzam się z Tobą że jest to 60-20 lat za póżno niemniej lepiej póżno niż wcale...........

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

OK, ale kto na tym skorzysta. Zgadzam się, ze na podatkach wszyscy.
Ale na ofertach banków? Nie każdy ma takie pieniądze by z nich skorzystać. A szybko dla mas się nie staną, niezależnie co mówią przedstawiciele banków. Chyba, ze chodzi o czyszczenie drobnicy. Inaczej się nie opłaca.

Ja wiem, ze to wszystko jest w dobrej wierze itp., ale trzeba spojrzeć na sytuację realnie. Warto zauważyć, że, z całym szacunkiem, ci, którzy zarabiają nie narzekają na niski poziom usług, tylko zarabiają.

I jeszcze jedno. ?Forex nie ma nic wspólnego, cokolwiek by nie mówić, z naszymi emeryturami, ZUSem, OFE i całym tym gównem wokół nas.
Trade what you see, NOT what you hear or think

zz
Maniak
Maniak

I jeszcze jedno. ?Forex nie ma nic wspólnego, cokolwiek by nie mówić, z naszymi emeryturami, ZUSem, OFE i całym tym gównem wokół nas.
Wprost przeciwnie.FX to jeden z najpoważniejszych rynków do tych spraw.
Jeżeli chodzi o emerytury sprawa jest stosunkowo prosta.W globaliżmie nieważne gdzie mieszkasz Masz 0.3% tego co sobie uzbierałeś i nieważne czy to jest ZUS,OFE czy inne fundusze,czy inwestowałeś w FX czy złoto,rynek żywności,ropę,gaz ziemny,prąd itp.Jest tylko efekt finalny w postaci tego co napisałem tz. tylko te 0.3% i nieważne gdzie mieszkasz w Polsce,USA,UK czy azji.

Pozdrawiam.

Dodano po 5 minutach:

Ps. zresztą aby nie być goosłowny w IB oraz MB są osobne konta to tych spraw swego czasu forumowicze tą sprawę poruszali.

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

jasonbourne pisze:
gart pisze:Natomiast z MM MT4 miałem ( mówiąc delikatnie) kilka spraw do wyjaśnienia Wink
No to może napisz co to za broker i jakie problemy, na pewno przydatna informacja dla innych osób.

No i jaki ECN.
wiesz, temat niektorych MM MT4 w zakresie nieprawidlowosci mysle, ze na forum jest dobrze znany chocby bad ticki :wink:
Dlatego polski ECN MT4 nie przekona mnie do momentu wypracowania sobie dobrej jakosci transakcyjnej tej platformy,
(tzn. nigdy nie stana po drugiej stronie transakcji), ktora dobrze spina sie np z Virtual Dealer :wink:
A tak przy okazji to powaznie zastanawiam sie nad innym oprogramowaniem do AT rezygnujac calkowicie z MT4
Po wykupieniu abonamentu u producenta programu, dane online o notowaniach poszczegolnych par walutowych pochodzą z serwisu
Reuters.

No i jaki ECN? Polecałbym np. Dukascopy do zawierania transakcji - na teraz lub w przyszlosci :wink:
"I trade what I see not what I think"

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

gart pisze:wiesz, temat niektorych MM MT4 w zakresie nieprawidlowosci mysle, ze na forum jest dobrze znany chocby bad tick
Temat znany, ale generalnie wyolbrzymiany. Na Oandzie zdarzają się badticki, raz miałem nawet sytuację, że mi skasowało SL. Ale co z tego, jeżeli przywrócili pozycję, czyli tak jak gdyby w ogóle bad ticka nie było? Dlatego pytałem o nazwę brokera, bo są różni... Gorsi i lepsi...
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

jasonbourne pisze:
gart pisze:wiesz, temat niektorych MM MT4 w zakresie nieprawidlowosci mysle, ze na forum jest dobrze znany chocby bad tick
Temat znany, ale generalnie wyolbrzymiany. Na Oandzie zdarzają się badticki, raz miałem nawet sytuację, że mi skasowało SL. Ale co z tego, jeżeli przywrócili pozycję, czyli tak jak gdyby w ogóle bad ticka nie było? Dlatego pytałem o nazwę brokera, bo są różni... Gorsi i lepsi...
A że tak spytam, przywrócili pozycje po Twojej interwencji czy sami z siebie ??
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ