Nie. SSE2 jest w prockach od P4 wzwyż - no chyba żeby MQ inaczej skompilowało program .....reptile pisze:problem z instalacją mt5 (wyskakuje błąd i kończy isntalcje) ... stary komputer ( intel p3 500 MHz xp )da się z tym coś zrobić ?
Meta Trader 5
Re: problem z instalacją mt5
Odnośnie oddzielnych zleceń dla TP i SL:
Przykład z życia wzięty: otworzyłem raz (tylko raz! - od tej pory ustawiam TP i SL od razu wchodząc na rynek), zatem otworzyłem pozycję bez ww. limitów. I nagle fjuuu... prądu brak! Nie pomogą mi tu - ani dodakowe łącze, ani drugi komputer ani nawet agregat prądotwórczy - cała dzielnica bez prądu i neta brak. Powrócił dopiero po 1-2 godzinach.. Rynek w takim czasie może się ruszyć nawet 100-200 punktów. Zależnie od stosowanej strategii i zakładanych w niej SL, zamiast stracić 1-2%, mogę stracić nawet 10%, o ile nie więcej... Można oczywiście to obejść łączem bezprzewodowym na USB i załadowaną baterią na laptopie, ale co mają zrobić ci, którzy mają kompy stacjonarne?
Odnośnie FIFO:
Załóżmy, że handluję nie tylko na wymianach walut, ale korzystam też z CFD czy innych kontraktów. Mam od kilku dni otwartą długoterminową pozycję załóżmy na indeksach. Docelowo pozycja miałaby zostać zamknięta np przynajmniej za tydzień czy nawet miesiąc - zależnie od zachowań rynku. Ale po drodze chciałbym również pohandlować walutami na krótkoterminowym okresie. I co? Jeśli FIFO miałoby dotyczyć globalnie wszystkich zleceń, to byłbym ZMUSZONY do braku aktywności na rynku, albo do zamknięcia długoterminowej pozycji, by rozpocząć handel walutami! To absolutnie nie do przyjęcia!
Przykład z życia wzięty: otworzyłem raz (tylko raz! - od tej pory ustawiam TP i SL od razu wchodząc na rynek), zatem otworzyłem pozycję bez ww. limitów. I nagle fjuuu... prądu brak! Nie pomogą mi tu - ani dodakowe łącze, ani drugi komputer ani nawet agregat prądotwórczy - cała dzielnica bez prądu i neta brak. Powrócił dopiero po 1-2 godzinach.. Rynek w takim czasie może się ruszyć nawet 100-200 punktów. Zależnie od stosowanej strategii i zakładanych w niej SL, zamiast stracić 1-2%, mogę stracić nawet 10%, o ile nie więcej... Można oczywiście to obejść łączem bezprzewodowym na USB i załadowaną baterią na laptopie, ale co mają zrobić ci, którzy mają kompy stacjonarne?
Odnośnie FIFO:
Załóżmy, że handluję nie tylko na wymianach walut, ale korzystam też z CFD czy innych kontraktów. Mam od kilku dni otwartą długoterminową pozycję załóżmy na indeksach. Docelowo pozycja miałaby zostać zamknięta np przynajmniej za tydzień czy nawet miesiąc - zależnie od zachowań rynku. Ale po drodze chciałbym również pohandlować walutami na krótkoterminowym okresie. I co? Jeśli FIFO miałoby dotyczyć globalnie wszystkich zleceń, to byłbym ZMUSZONY do braku aktywności na rynku, albo do zamknięcia długoterminowej pozycji, by rozpocząć handel walutami! To absolutnie nie do przyjęcia!
- jasonbourne
- Pasjonat
Lub otworzyć subkonto... Wielu brokerów daje taką możliwość. Co prawda trzeba podzielić kapitał na dwa konta ale dla chcącego nic trudnegohienas pisze:Jeśli FIFO miałoby dotyczyć globalnie wszystkich zleceń, to byłbym ZMUSZONY do braku aktywności na rynku, albo do zamknięcia długoterminowej pozycji, by rozpocząć handel walutami! To absolutnie nie do przyjęcia!

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
chcialbym sie wypowiedziec w sparawie FIFO, moj broker SAXO tez niestety "posiada" FIFO ale ono jest rozliczane na koniec dnia czyli jezeli mam jakas pozycje dlugoterminowa to w ciagu dnia czesto otwieram pozycje przeciwne tylko musze wszystki pozamykac na koniec dnia, zostawiec tylko jeden rodzaj pozycji
nie wiem czy MT5 traktuje otwarcie pozycji przeciwnej jako zamkniecie istniejacej od razu czy dopiero na koniec jakiegos czasu
nie wiem czy MT5 traktuje otwarcie pozycji przeciwnej jako zamkniecie istniejacej od razu czy dopiero na koniec jakiegos czasu
Z tego co pamiętam to od razu dlatego to rozwiązanie nie przejdzie.r4ph pisze:nie wiem czy MT5 traktuje otwarcie pozycji przeciwnej jako zamkniecie istniejacej od razu czy dopiero na koniec jakiegos czasu
Pewnie, nie takie FIFO straszne jak je malująhienas pisze:Skoro nastaną czasy MT5 to cóż, jakoś damy radę - nie tu, to tam, nie tak to inaczej ...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
]heinas sugerował bym jednak kupno notebooka, ceny wcale nie są wygórowane, a jeśli posłuży on głównie jako" zapasowy" sprzęt do tradingu, to nie musi być przecież wypasiony. Zapasowe łącze to np. bluconnect - na kartę 50zł na 3 mies. lub tanie abonamenty. Jeśli wpakowałeś w forex "większą" gotówkę to są to rzeczy niezbędne, takie dodatkowe koszty na starcie, żeby potem za bardzo się nie stresować i nie żałować.
Z tym FIFO to trochę przesadziłeś. Wcześniej w wątku była o tym mowa i dotyczy to tylko jednego instrumentu/jednej pary - chyba że coś już się zmieniło????. Bo co ma piernik do wiatraka?:Dhienas pisze:Odnośnie FIFO:
Załóżmy, że handluję nie tylko na wymianach walut, ale korzystam też z CFD czy innych kontraktów. Mam od kilku dni otwartą długoterminową pozycję załóżmy na indeksach. Docelowo pozycja miałaby zostać zamknięta np
przynajmniej za tydzień czy nawet miesiąc - zależnie od zachowań rynku. Ale po drodze chciałbym również pohandlować walutami na krótkoterminowym okresie. I co? Jeśli FIFO miałoby dotyczyć globalnie wszystkich zleceń, to byłbym ZMUSZONY do braku aktywności na rynku, albo do zamknięcia długoterminowej pozycji, by rozpocząć handel walutami! To absolutnie nie do przyjęcia!