Widzę że Alpari Uk (ECN) wprowadziło Metatrader 5
http://www.alpari.co.uk/en/trading-accounts/ecn.html
Meta Trader 5
- ForexTig3r
- Maniak
Co miałeś na myśli używając słowa "dymać" ?
http://www.sjp.pl/dyma%E6
Czy może "ciupciać (się)"?
Nie wydaje mi się aby ktoś chciał mnie "wyciupciać", z powodu używania MT5.

http://www.sjp.pl/dyma%E6
Czy może "ciupciać (się)"?
Nie wydaje mi się aby ktoś chciał mnie "wyciupciać", z powodu używania MT5.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
Re: Meta Trader 5
Czy jest możliwość na MT4 lub MT5 podzielenia TP na dwa kawałki?
Pytam bo jak robie zlecenie oczekujące np. 1 lot, to jest opcja gdzie się wybiera tylko jedno SL (1 lot) i jedno TP (1 lot). Chciałbym umieścić zamiast jednego TP dwa o wielkości 0,5 lota.
Pytam bo jak robie zlecenie oczekujące np. 1 lot, to jest opcja gdzie się wybiera tylko jedno SL (1 lot) i jedno TP (1 lot). Chciałbym umieścić zamiast jednego TP dwa o wielkości 0,5 lota.
No to składaj od razu dwa oczekujące po 0.5 i będziesz mógł wtedy dowolnie modyfikować tp i sl w każdym,Qni pisze:Czy jest możliwość na MT4 lub MT5 podzielenia TP na dwa kawałki?
a z 1 lota to możesz tylko zamknąć jakąś część ręcznie, połowe czy inną wielkość za pomocą zamknij zlecenie + preferowany wolumen,
ewentualnie poszukaj jakiegoś Ea do zarządzania typu Swiss Army lub coś mniej rozbudowanego.
Pozdrawiam
MT5 przerósł moje oczekiwania. Od wielu miesięcy podchodziłem do niego jak do zła koniecznego 
Fakt brakuje jeszcze paru rzeczy ale i tak jest o niebo lepszy do pisania strategii niż MT4.
W szczególności ze teraz MT4 i MT5 EA to to samo
Mierzi mnie że nie można władować do MT5 swoich danych i debugger działa tylko z live tickami ale
i tak po przepisaniu EA na nowo w obiektach zaoszczędziło to ponad 50% kodu
i jest bardziej czytelny.
Pozwoliło to usunąć błąd jaki miałem od dłuższego czasu
Do tego możliwość skalowania testów poprzez instalacje na dodatkowych kompach agentow pozwala
na przyspieszenie testowania. Wcześniej podobnej techniki używałem w MT4 ale musiałem sam wszystko
napisać - teraz wszystko to już jest.
Jak mówiłem brak możliwości władowania własnych danych to minus ale mnie to nie przeszkadza.
Optymalizuje obecnie EA pod MT5 i najlepsze wyniki sprawdzam potem na danych w MT4
Kod ogólnie wykonuje się o wiele szybciej poprawili kompilator.
Jestem wszystkimi rękoma za

Fakt brakuje jeszcze paru rzeczy ale i tak jest o niebo lepszy do pisania strategii niż MT4.
W szczególności ze teraz MT4 i MT5 EA to to samo

Mierzi mnie że nie można władować do MT5 swoich danych i debugger działa tylko z live tickami ale
i tak po przepisaniu EA na nowo w obiektach zaoszczędziło to ponad 50% kodu

Pozwoliło to usunąć błąd jaki miałem od dłuższego czasu

Do tego możliwość skalowania testów poprzez instalacje na dodatkowych kompach agentow pozwala
na przyspieszenie testowania. Wcześniej podobnej techniki używałem w MT4 ale musiałem sam wszystko
napisać - teraz wszystko to już jest.
Jak mówiłem brak możliwości władowania własnych danych to minus ale mnie to nie przeszkadza.
Optymalizuje obecnie EA pod MT5 i najlepsze wyniki sprawdzam potem na danych w MT4

Kod ogólnie wykonuje się o wiele szybciej poprawili kompilator.
Jestem wszystkimi rękoma za

Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego 

Jak dodać więcej walut? mam tylko to:

W tej zakładce widoczne są tylko te instrumenty, które masz aktywne w oknie Rynek. Otwórz je (ctrl + M), kliknij prawym na kwotowania
pokaż wszystkie symbole.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu