Dziennik W.
Widze, że myfxbook ma taka wade, że aktualizuje się tylko przy włączonym MT.
Jak na razie wszystkie poziomy wchodzą ładnie, uwidacznia się tradycyjny mój ból, że z każdego poziomu można było nie kilka pipsów ale i 20-30, ale mniejsza z tym.
No i te 4% to był cel prawie miesieczny a nie kilkudniowy, świadczy to o tym, że na transakcje powinnam miec nawet 4x mniejsze ryzyko, czyli konto z 2000usd. Ale trudno, niech się dzieje.
Jak na razie wszystkie poziomy wchodzą ładnie, uwidacznia się tradycyjny mój ból, że z każdego poziomu można było nie kilka pipsów ale i 20-30, ale mniejsza z tym.
No i te 4% to był cel prawie miesieczny a nie kilkudniowy, świadczy to o tym, że na transakcje powinnam miec nawet 4x mniejsze ryzyko, czyli konto z 2000usd. Ale trudno, niech się dzieje.
Jaki sl w pipsach mniej wiecej? Bo tu wychodzi 4,5p/1%, no ale jak sama napisalas to ograniczenie spowodowane wielkoscia konta i wynik nalezy dzielic przez 4 (przy risk 0,5%). Czyli rozumiem ze w normalnych warunkach to ok 9 pipsow??
Bo przy dotychczasowym Average Win: 4.75 pips / $5.35 to daje RR zblizone do 1/2 - troche malo.
No i najwazniejsza rzecz na jakiej podstawie zamykasz pozycje? Sama napisalas ze czesto zamykasz po kilku a mogloby byc po 20...
Rozumiem, ze to kwestia m.in. presji spowodowanej tym dziennikiem, ale uwazam ze jak dostaniesz wieksza kase w zarzadzanie to presja sie raczej spoteguje niz zniknie i chec szybkiego zamkniecia wzrosnie - rr spadnie, a mysle ze mala zmiana rr z 0,5 na 0,4 przy stalej skutecznosci (i liczbie trejdow tak jak dotychczas) moze zjesc cale 80% w stosunku rocznym, o ktorych pisalas.
Caly powyzszy akapit ma na celu zmotywowanie do przemyslenia kwestii zamykania. Uwazam, ze przy scalpingu to podstawa, bo kiedy 1pips zabiera Ci kilkaset $ to nie ma czasu na (trzezwe) myslenie.
Pozdrawiam i zycze sukcesow
Bo przy dotychczasowym Average Win: 4.75 pips / $5.35 to daje RR zblizone do 1/2 - troche malo.
No i najwazniejsza rzecz na jakiej podstawie zamykasz pozycje? Sama napisalas ze czesto zamykasz po kilku a mogloby byc po 20...
Rozumiem, ze to kwestia m.in. presji spowodowanej tym dziennikiem, ale uwazam ze jak dostaniesz wieksza kase w zarzadzanie to presja sie raczej spoteguje niz zniknie i chec szybkiego zamkniecia wzrosnie - rr spadnie, a mysle ze mala zmiana rr z 0,5 na 0,4 przy stalej skutecznosci (i liczbie trejdow tak jak dotychczas) moze zjesc cale 80% w stosunku rocznym, o ktorych pisalas.
Caly powyzszy akapit ma na celu zmotywowanie do przemyslenia kwestii zamykania. Uwazam, ze przy scalpingu to podstawa, bo kiedy 1pips zabiera Ci kilkaset $ to nie ma czasu na (trzezwe) myslenie.
Pozdrawiam i zycze sukcesow

Ostatnio zmieniony 23 lis 2009, 11:04 przez Yankee, łącznie zmieniany 1 raz.
Pani Wroniko, proponuje zostawić aktualny poziom ryzyka do konca to zobaczymy wreszcie jakis spektakularny wynik, bo wiem ze jako nieliczna z tego forum Pani ma umiejetnosci
Ten natural137 jest oparty o zasady Pana WD jak sie domyslam ?

Ten natural137 jest oparty o zasady Pana WD jak sie domyslam ?
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
- jasonbourne
- Pasjonat
wielkosc rachunku czy pozycji nie ma znaczenia, pozycje zamykane sa nie na czuja tylko zgodnie z sygnalem. Wczesniejsze moje testy wykazaly, ze wbrew pozorom takie jest optimum. tak wiec zadnych emocji nie ma. tylko czasem taki ogolny zal ze moznaby wziac nie 2 pipsy ale 20. czas na trzezwe myslene jest zawsze. Co do RR 1/2 musi byc takie minimum przy skalpowaniu, tym bardziej rozbieznosci miedze brokerami sa nawet do 10 pipsow. u mnie poziom nie jest co do pipsa, ale ma szerokosc 10 pipsow, wiec sl musi byc duzy.
Tego mi zabraklo w poprzednim poscieweronika pisze: Wczesniejsze moje testy wykazaly, ze wbrew pozorom takie jest optimum. tak wiec zadnych emocji nie ma. tylko czasem taki ogolny zal ze moznaby wziac nie 2 pipsy ale 20

pozdrawiam raz jeszcze
edit
wyrwane z kontkestujasonbourne pisze:Yankee, no wiesz, żeby zadawać takie pytania. I to jeszcze dziewczynie..Yankee pisze: No i najwazniejsza rzecz na jakiej podstawie zamykasz pozycje?
Trochę więcej taktu.

Weronika zrozumiala o co cho
Ogólnie rzecz biorąc to nie kanał. Z obliczeń wychodzi mi pewien poziom od którego gram. Na dziś jest tylko szansa na poziom sell 89.34 - 89.40. Ale poziom jest jeszcze mało pewny wiec nawet oczekującego bym nie postawiła. Żadnych wskaźników nie stosuję, ewentualnie jedno własne wyliczenie czy poziom jest ważny czy nie, i jedną prostą zależność na której w ogóle parze grać. Oczywiście na razie szczegółów nie mogę powiedzieć.