A w ktora storne?? W gore czy w dol??Seneszal26 pisze:
W poniedziałek lub wtorek spodziewam się większego ruchu grubo ponad 200 p
Spokojnie i na stałym poziomie
- pan_martino
- Gaduła
Seneszal26 jak Ty to robisz?
Ustawiasz cenę na BE po jakimś czasie czy jak, hehe. Ja nie mogę przeboleć setek pipsów puszczonych bokiem w tym tygodniu. Oby tak dalej to cel osiągniesz w kwartał...albo i szybciej tylko co potem?
Ustawiasz cenę na BE po jakimś czasie czy jak, hehe. Ja nie mogę przeboleć setek pipsów puszczonych bokiem w tym tygodniu. Oby tak dalej to cel osiągniesz w kwartał...albo i szybciej tylko co potem?

Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
- Seneszal26
- Pasjonat
Dziekuję wszystkim za miłe słowa.To bardzo mobilizuje
Do rzeczy. Wczoraj napisałem że może nastąpić mocny ruch na edku ale....
no właśnie teraz mam trochę czasu i przyglądam się wykresom eurusd i indeksowi dolara i wystąpiła bardzo fascynująca sytuacja .Z jednej strony mój sys pokazuje że na edku powinien nastapić mocny ruch w górę pewnie okolice 1,5 co nie jest zaskoczeniem zwłaszcza że jest konsola. Z drugiej strony na indeksie nastąpiło wybicie z trójkąta i pullback.Książkowo teraz dolar powinien poszybować i w konsekwencji pociągnąc edka w dół.Wszystko ładnie i pięknie tylko wskażnik którym się posługuje i który jest bardzo istotny pokazuje że powinien nastąpić spadek chociaż i jeszcze pozstało trochę miejsca na wzrosty .Z tej całej sytuacji wnioskuję ,że nastąpi jeszcze spadek eur/usd gdzieś w okolice 1.4780-1.48 i następnie podejście pod 1,5.Analiza prawie jak prognoza pogody na TVN
I jeszcze dorzucę pierwsze wejście na gbp/jpy.Long
Do rzeczy. Wczoraj napisałem że może nastąpić mocny ruch na edku ale....
no właśnie teraz mam trochę czasu i przyglądam się wykresom eurusd i indeksowi dolara i wystąpiła bardzo fascynująca sytuacja .Z jednej strony mój sys pokazuje że na edku powinien nastapić mocny ruch w górę pewnie okolice 1,5 co nie jest zaskoczeniem zwłaszcza że jest konsola. Z drugiej strony na indeksie nastąpiło wybicie z trójkąta i pullback.Książkowo teraz dolar powinien poszybować i w konsekwencji pociągnąc edka w dół.Wszystko ładnie i pięknie tylko wskażnik którym się posługuje i który jest bardzo istotny pokazuje że powinien nastąpić spadek chociaż i jeszcze pozstało trochę miejsca na wzrosty .Z tej całej sytuacji wnioskuję ,że nastąpi jeszcze spadek eur/usd gdzieś w okolice 1.4780-1.48 i następnie podejście pod 1,5.Analiza prawie jak prognoza pogody na TVN

I jeszcze dorzucę pierwsze wejście na gbp/jpy.Long
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
- Seneszal26
- Pasjonat
Gdybym jeszcze grał pod swój sys zamiast niepotrzebnie komplikować sobie całą zabawę to byłbym bliżej celu niż teraz jestem.W ogóle to chyba dobry moment na shorta.Seneszal26 pisze:
Z jednej strony mój sys pokazuje że na edku powinien nastapić mocny ruch w górę pewnie okolice 1,5 co nie jest zaskoczeniem zwłaszcza ,że jest konsola.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
- pan_martino
- Gaduła
- Seneszal26
- Pasjonat
jesli mogę coś doradzić to na załączonym wykresie albo za wczesnie wszedłeś albo za blisko masz sl.Seneszal26 pisze:gbp/jpy zrobił mnie bez mydła .Zamknięcie kilkoma pipsami i jazda 150 pips w górę-30p
Eur/usd short
na wykresie widzisz 2 mini szczyty. z reguły są 3 takie szczyty ale nie zawsze. wiec albo czekaj na trzeci albo ustaw sl powyżej teoretycznie 3 szczytu czyli napewno powyżej 1500.
- Seneszal26
- Pasjonat