wiesz. nigdy nie jest za wcześnie przy dość duzym slSeneszal26 pisze:Zdecydowanie pośpieszyłem się z wejściem .Dzięki za radę
Spokojnie i na stałym poziomie
- Seneszal26
- Pasjonat
Hmm z tego co zauwazylem testujac wiele sysow to SL (i tym samym wielkosc pozycji) nie powinien byc wielkoscia stala. Glownie dlatego ze rynek sie codziennie zmienia. Dzis jest ruch 100 pipsow w jednym kierunku, a jutro bedzie konsola max 50 pipsow. Sztywny SL zwieksza prawdobienstwo trafienia na sersie strat w "nieodpowiednim" okresie zmiennosci ogolnej.Seneszal26 pisze:SL ustawiam góra 25 pips ,a przynajmniej tak robie na eur/usd.Być może na gbp/jpy będzie szerszy nawet 50 p ale wtedydy musiałbym zmniejszyć lota.Zresztą wszystko wyjdzie w praniu jak pisałem musze jeszcze tą parke poobserować.
- Seneszal26
- Pasjonat
A wiec zwracam honor SeneszalW moim systemie również SL nie jest stały.Napisałem że 25 p to góra (poza kilkoma wyjątkami).Jeżeli wiesz w którym momencie wejść to fakt dużej zmienności nie ma znaczenia.
EDIT:
Swoja droga ja sam nie potrafie okreslic waskich przedzialow SL. Malo tego nie potrafie okreslac istotnych poziomow wsparcia i oporu. Mimo wszystko udalo mi sie osiagnac pewne dobre rezultaty podczas treningow przy zastosowaniu SL x 2 opartym o ATR(14) pobierajac go z ost. wyrysowanej swieczki na wybranym TFie - oczywiscie to wszystko kosztem wielkosci pozycji... cos za cos....
- pan_martino
- Gaduła
- Seneszal26
- Pasjonat
Cześć. Wchodząc w tego shorta byłem i nadal jestem przekonany ,że zasięg to przynajmniej 100 pips.Jedyną rzeczy nad którą się zastanawiam to czy zrobi jeszcze jedno podejście na 1,5 czy raczej tak anemicznie będzie opadać do czasu podania jutrzejszych danych.
Max może lepszym rozwiazaniem byłoby skupienie się na jednym systemie i "rozebranie" go na czynniki pierwsze.
Max może lepszym rozwiazaniem byłoby skupienie się na jednym systemie i "rozebranie" go na czynniki pierwsze.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
Hmm systemy, których używam sa tylko i wyłącznie mojego autorstwa wiec de facto sa one zlozone z pewnych założeń i wiem jak wszystko działa. Ogolnie mam dwa sysy: jeden ktorego uzywalem to system oparty o dywergencje RSI - to bardzo dobry sys tylko ze ma on 2 poważne wady:Seneszal26 pisze:Max może lepszym rozwiazaniem byłoby skupienie się na jednym systemie i "rozebranie" go na czynniki pierwsze.
- łapie sie nim spadający noż, co dosc czesto zmniejsza zysk lub prowadzi do małych strat
- sygnały w nim na TF15 M wystepują średnio 7 razy w miesiacu i to niestety nijak pasuje do mnie bo ja mam możliwość siedzenia przed kompem codziennie i zbyt długie oczekiwanie na sygnał powoduje utrate skupienia i zbyt wczesne wejscia
Po paru tygodniach testów doszedłem do wniosku, ze jednak daytrading jest dla mnie lepszy

- Seneszal26
- Pasjonat
Obecna sytuacja.Trzymałem shorta od poniedziałku na którym w pewnym momencie było +95 ale z braku możliwości zamknięcia niestety zaliczyłem SL -20.Przed chwilą na tym ruchu w górę +16 p.Obecnie short z SL na 1.5160
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
- Seneszal26
- Pasjonat