[USDJPY]
Myślę, że teraz jest możliwość dalszych spadków.
Po wybiciu z formacji na kształt trójkąta (H4) po czym odreagowaniu do poprzedniej linii wsparcia, czas na kolejny impuls na południe. Dodatkowo potwierdza to indeks dolara, który właśnie odbił się od lokalnej linii oporu.
Możliwy więc kolejny atak na 88.00, jednak w dłuższej perspektywie zakładałbym wzrosty. Póki co myślę, że fala w dół może dojść w okolice 88.20.
Po wybiciu z formacji na kształt trójkąta (H4) po czym odreagowaniu do poprzedniej linii wsparcia, czas na kolejny impuls na południe. Dodatkowo potwierdza to indeks dolara, który właśnie odbił się od lokalnej linii oporu.
Możliwy więc kolejny atak na 88.00, jednak w dłuższej perspektywie zakładałbym wzrosty. Póki co myślę, że fala w dół może dojść w okolice 88.20.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Widzę szczyt, a za szczytem
zaszczyt za zaszczytem
zaszczyt za zaszczytem
Wydaje mi się, że grający na tej parze powinni w tej chwili przyglądać się Indeksowi USD. W załączeniu porównanie wykresów USDJPY i EURUSD.
Widać, że do 9.11 wszystkie ruchy zależały od Euro lub Jena, ale od 9.11 wykresy zależą od ich wspólnego składnika - czyli od Dolara.
Widać, że do 9.11 wszystkie ruchy zależały od Euro lub Jena, ale od 9.11 wykresy zależą od ich wspólnego składnika - czyli od Dolara.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.
-
- Stały bywalec
Jednak grawitacja ciągle działa. Ciekawe jak długo będziemy spadać ? Według mnie to na 88 powinno się zatrzymać. Będziemy wtedy mieli formację podwójnego dna na wykresie H4, ale również na W1 !!!
Jest jeszcze możliwość, że będziemy dalej lecieć na podłogę
do wartości dotąd niespotykanych. W końcu światowy kryzys
Jak myślicie, kiedy skończą się spadki ?
Jest jeszcze możliwość, że będziemy dalej lecieć na podłogę

Solą życia jest kasa.
JPY - Japonia... Czy ich rząd jest zadowolony z tak silnego jena? Raczej nie, coś mi się wydaje że spróbują zaingerować w walutę i jeżeli się znajdzie poniżej ostatniego dołka, to po prostu dodrukują trochę tych papierków

Jak najbardziej wydaje mi się podwójne dno na tej parze i odbicie, jednak na nowy trend bym jeszcze nie liczył

Jak najbardziej wydaje mi się podwójne dno na tej parze i odbicie, jednak na nowy trend bym jeszcze nie liczył

Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu
- magictrader
- Pasjonat