masz na mysli ze moga okrasc wlasciciela? oszukac? wyprowadzic kase?reptile pisze:Samo załatwianie firmy przez "pośredników" też może mieć swoje konsekwencje... ludzie są sprytni
Firma w Delaware i inne kraje offshore.
DokładnieGRAJEK pisze:masz na mysli ze moga okrasc wlasciciela? oszukac? wyprowadzic kase?

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
dlatego dalem sobie z tym spokoj - zarobie pare mln dolcow, a pewnego dnia na koncie bedzie zero.reptile pisze:DokładnieGRAJEK pisze:masz na mysli ze moga okrasc wlasciciela? oszukac? wyprowadzic kase?mało to specjalistów od wszystkiego ?
Jeszcze jak oferują usługi zdalnie. Wszędzie jest ryzyko ..
I co?
pojade do delavare zglosic to na policje? Nie wyobrazam sobie tego.
Dlatego lepiej się wysilić i samemu to zrobić. Nie jest to trudne.GRAJEK pisze:dlatego dalem sobie z tym spokoj - zarobie pare mln dolcow, a pewnego dnia na koncie bedzie zero.reptile pisze:DokładnieGRAJEK pisze:masz na mysli ze moga okrasc wlasciciela? oszukac? wyprowadzic kase?mało to specjalistów od wszystkiego ?
I co?
Pozatmy zawsze możesz sprawdzić stan firmy pod względem prawnym, kto ma do niej prawa itp.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Do założenia spółki LLC w Delaware, USA potrzebujemy zatrudnić agenta. Czy taki agent jest wart zaufania i można mieć pewność, że nas nie oszuka?MrYogi pisze:Dlatego lepiej się wysilić i samemu to zrobić. Nie jest to trudne.GRAJEK pisze:dlatego dalem sobie z tym spokoj - zarobie pare mln dolcow, a pewnego dnia na koncie bedzie zero.reptile pisze: Dokładniemało to specjalistów od wszystkiego ?
I co?
Pozatmy zawsze możesz sprawdzić stan firmy pod względem prawnym, kto ma do niej prawa itp.
Agent działa na innej zasadzie niż to jest w PL.
Nie ma on możliwości nas oszukać, gdy firma już jest założona. On ma tylko uprawnienia jako reprezentant, typu założeni firmy i formalności oraz późniejsze prowadzenie. Coś ala nasz pracownik, który wykonuje za nas papierkową robotę, tylko że jest ot narzucone prawnie. Taki agent nie bierze się z niczego jak np. polscy doradcy finansowi co może być nim każdy. Agent w USA jest dokładnie sprawdzany zanim dostanie licencje i kontrolowany co jakiś tam czas. Ogólnie nie ma z nimi problemów. Szperałem na ten temat w necie i nie ma z tym problemu.
Zarejestrowanych jest kilkaset tysięcy firm i nie ma z tym problemu.
Ja tu nie widzę problemu. Jak ktoś widzi to jego sprawa.
Nie ma on możliwości nas oszukać, gdy firma już jest założona. On ma tylko uprawnienia jako reprezentant, typu założeni firmy i formalności oraz późniejsze prowadzenie. Coś ala nasz pracownik, który wykonuje za nas papierkową robotę, tylko że jest ot narzucone prawnie. Taki agent nie bierze się z niczego jak np. polscy doradcy finansowi co może być nim każdy. Agent w USA jest dokładnie sprawdzany zanim dostanie licencje i kontrolowany co jakiś tam czas. Ogólnie nie ma z nimi problemów. Szperałem na ten temat w necie i nie ma z tym problemu.
Albert Einstein
Albert Einstein
Z tego co widzę, to strona z agentami, która została podana przez Ciebie wcześniej, jest stroną rządową stanu Delaware (.gov).MrYogi pisze:Agent działa na innej zasadzie niż to jest w PL.
Zgadza się. Już wcześniej o tym pisałem że tylko z tej strony bierzemy agentów, gdyż mają stosowne uprawnienia.Camillus pisze: Z tego co widzę, to strona z agentami, która została podana przez Ciebie wcześniej, jest stroną rządową stanu Delaware (.gov).
Albert Einstein
Albert Einstein