Praca tradera na rynkach

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
MrocznyNH
Bywalec
Bywalec

Praca tradera na rynkach

Nieprzeczytany post autor: MrocznyNH »

Dostałem prace w biurze daytradingowym, szukali młodych ludzi, nie koniecznie z dużym doświadczeniem. Mam 4 miesiące na ugranie pewnej sumy żeby podpisali ze mną umowe o prace. Mam spekulować na giełdzie NY, a oni ponoć nie zabardzo szkolą tylko od razu rzucają na głęboką wode i każą grac realną kasą. I tu mam pytanie, bo będe spekulował przy pomocy raczej głównie analizy technicznej bo mam zawierać krótkie tranzakcje, czy wykresy giełdowe zachowują sie w ten sam sposób co wykresy walutowe, czy strategie które wykorzystuje grając na walutach moge w pełni przenieść na spółki giełgowe i efekt będzie ten sam?

Awatar użytkownika
Spragniony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spragniony »

a masz DI ze czyjąś kasą będziesz grać ?
Yes, I can

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Każdy rynek ma swoją specyfikę i mimo, że istnieją uniwersalne rozwiązania to z reguły trzeba pierw poznać dany instrument/rynek by skutecznie je tam wykorzystać. A to pokażą tylko testy i to najlepiej w czasie rzeczywistym ;). Jeśli nie masz pojęcia o akcjach to warto też trochę o tym poczytać. Jest tam sporo rzeczy których nie ma na FX ;).

btw. jaka to firma? OSTC, Swift Trade, może Trading School?
http://praca.money.pl/day-trader,kielce ... 13721.html

niemniej powodzenia ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MrocznyNH
Bywalec
Bywalec

No właśnie, czy trzeba miec jakies papiery umożliwiające obrót nie swoimi pieniędzmi? Ta firma to WucashCapital, raczej są legalnie działającą firmą, w internecie podają swój adres, mają obszerną stronke internetową, czyli raczej działają legalnie? Czy jest to możliwe zeby oni działali całkowicie legalnie jeśli ich pracownicy nie mają tych papierów(nie mówie że nie maja bo moze mają może nie jeszcze tego nie wiem)?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

W Polsce jest wszystko porypane trzeba mieć DI lub w przypadku częściowego doradztwa wystarczy mieć maklera lecz i tak to wszystko o dup...ę rozbić ponieważ jest u nas post maklera z dużym doświadczeniem który był nawet animatorem rynku zarabiał grosze i wszyscy się po nim wozili ciężko żałował że został maklerem.Reasumując idziesz w dobrym kierunku tylko obawiam się że Masz małe doświadczenie.Na świecie to jest inaczej jesteś dobry to nie potrzebujesz nikomu nie potrzebnych papierków tylko masz profesjonalnie się zająć pracą.Mój krewniak ma pieniądze w takim zarządzaniu i jest od prawie 20 lat zadowolony z ich usług płaci im 16% od zysku.Temat rzeka.................
Masz rację AT to podstawa.
zy wykresy giełdowe zachowują sie w ten sam sposób co wykresy walutowe, czy strategie które wykorzystuje grając na walutach moge w pełni przenieść na spółki giełgowe i efekt będzie ten sam?
Obawiam się że nie, to są nieporównywalne rynki.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Dodano po 4 minutach:

Ps. dobrze by było zamnim zaczniesz pracę popracować na demie z 1-1.5 roku lub grać niewielikimi kwotami w takim okresie.Nie wyobrażam sobie aby mogło być inaczej.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrocznyNH
Bywalec
Bywalec

Większość ludzi sobie nie wyobraże sobie żeby zacząć grac bez dłuższego doświadczenia i moze to jest, błąd. W tej firmie ma się 4 miesiące na nauczenie sie spekulacjii, wypracowanie pewnej sumy i wielu osobą to sie udaje i zostają tam i zarabiają dosyć regularnie. Rzucenie na głęboką wode moze być bardziej skuteczne niż wałkowanie rynku na koncie demo.?

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Ciesz sie chlopie, ze masz okazje sie wykazac. Przypuszczam, ze firma znajduje blyskawicznie utalentowanych traderow i mysle, ze jesli sie zalapiesz, to bedziesz mial szkolen w piguly. Przypuszczam, ze bedziesz na akcjach wydzierac doslownie centy - przy olbrzymich pozycjach. Moze sie myle, ale chodzi napewno o profesjonalny NQ-trading na akcjach. Napewno dostaniesz super softa z L2.
:D skrobnij cos wiecej jak zaczniesz okres probny.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 lis 2009, 23:41 przez Hikari, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Jeżeli chodzi o duże firmy z renomą to trochę zorientowałem się tu i ówdzie i wiem że CV od demowców i testerów EA to oni palą od razu w piecu, bez doświadczenia na rachunku REAL to nawet nie ma co marzyć o posadzie niemniej enia działalności gospodarczej oraz nie daj depozytu ponieważ są firmy co dają 100 000$ w zarządzanie lecz chcą 10 000 $ depozytu.

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Offek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Offek »

to zapewne jedna z tego typu firm ktore wymienil raposo. tez skladalem to wtsu. ogolnie warunki sa takie, ze grasz ich kasa ale z ograniczeniami. jak dobrze sobie radzisz to zwiekszaja Ci limity, a po ugraniu danego progu dostajesz juz % od ugranych zyskow. niby nie jest to firma o jakiej pisze np. zz, ale mysle, ze to chyba niezla droga na poczatek i zdobycie doswiadczenia, jak masz mozliwosci to probuj :)

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

zz pisze:.ę rozbić ponieważ jest u nas post maklera z dużym doświadczeniem który był nawet animatorem rynku zarabiał grosze i wszyscy się po nim wozili ciężko żałował że został maklerem
Ten post to prowokacja. Tak jak podobne osty na forum investstock. I to tez potwierdzają maklerzy z dużym doświadczeniem.

Świat jest jaki jest, a czy komuś się to podoba czy nie to jego prywatna sprawa.
Trade what you see, NOT what you hear or think

ODPOWIEDZ