Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

besot pisze:
HEX pisze:Czy ktoś z was wie co to jest ZL??
poza tematem jest odpowiedni wątek na tym forum
Tak jest odpowiedni wątek a możesz mi powiedzieć DLACZEGO nikt go nie kontynułuje??
Od razu mówie nikogo nie chcę obrazić ale ludzie ruszcie głowami .

"Zero line "Wiecie jaka to jest moc??Nawet nie zdajecie sobie z tego sprawy,Zapomnieliście o cenie tylko zwracacie uwage na jakieś kropki!
Bezsensu.Trzymacie sie ściśle jednego.Nie wyciągacie wniosków.Marzycie otym żeby ww ciągu kilku minut czasem i jednej minuty miec ugrane 20-30 pipsów.Zastanawiacie się jak to przewidziec na bank jest jakis sposób.Ktos to przeciez robi.A wy piszecie o kropkach??A taki temat jak ZL nie jest kontynułowany...Czytacie po łepkach , nie wracacie do tekstu jak nie rozumiecie czegoś tylko piszecie PW albo nowy post ..sa ludzie(bez obrazy koleś) którzy pytają sie mnie do czego jest w końcu ten custom-candle choć w wątku było wyjaśniane ze 2-3 razy,I nawet na chłopski rozum po dodaniu custom-candle na wykres i przezuceniu na mniejszy TF odrazu widac CO TO JEST!!! i tacy ludzie chca tu wygrywać bez żadnej kreatywności,dociekliwości?To jest Wojna,walczycie tu o swoje pieniądze ,jak chcecie wygrac jak nie ruszacie głową a kolesie po drugiej stronie mają lepszy sprzę, lepszą wiedze,więcej kasy i w ogóle sa PRO.
Szkoda gadac powiem tylko jedno..Kerimb ma ciepliwość.Koles wymiata totalnie!! Trzepie kasiore aż miło...miał cierpliwość do ludzi.Śledziłem jego dziennik widziałem w jaki sposób stara się przekazac nam wiedze,ale nie zamykałem się na tym szukałem więcej w innych źródłach,sam próbowałem doszukiwac się zależności,ten system otworzył mi oczy na PA ,ZL dopełniło to wszystko..Jak wy tego możecie nie widzieć..Ja nie mam takiej cierpliwości jak Kerimb może dlatego że nie czuje jeszcze materialnego spokoju...Dlatego przestaje pisac, odczasu do czasu zamieszcze wyniki mojego konsekwentnego działania w dążeniu do celu.Ten system to tak jakby wstę do forexu a ZL to hmmm jakby sekret.walcie kropki rysujcie linie hehe. POZDRO DLA WSZYSTKICH i pamiętajcie "shit happens all the time"

A i jeszcze dodam jesli ktoś weźmie się za ZL to dla ułatwienia dodam że dzisiaj były 4 Wejścia z SL 20 a TP przy 2 minimum 50-70 i 2 po 40-50 czyli zależy od wytrwałości w trzymaniu pozycji.aha i bawcie się na H4 i M15
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Mike25
Uczestnik
Uczestnik

Zero line - MightyOne - Kreslik

Nieprzeczytany post autor: Mike25 »

j.w

HEX
Gaduła
Gaduła

j.w
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

ciekawe wejście HEX. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego w to wszedłeś:

Obrazek

zastanawiam się jak można było uniknąć na Eur/Usd wtopy

TP = 20, SL = 20, SELL
Obrazek

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

HEX pisze:j.w
Nie wiem, czy mamy ten sam czas na wykresie, ale to chyba było wejście tak jak na załączonych wykresach - HEX potwierdzisz?

Wydaje mi się, ze wszedłeś (to moje domysły), bo:
- PA miałeś do góry
- cena wystarczająco dużo cofnęła, to znaczy znalazła się poniżej kanału EMA
- wszedłeś na BUY na czerwonej świecy H1, ale ta świeca się już kończyła (zostało 10 min).
- wyszedłeś, bo doszło do poprzedniego oporu
Patrzyłem na h4, ale nic tam nie zobaczyłem szczerze mówiąc..
HEX co Ty na to?

edit: tak na marginesie, co zrobić, żeby wykresy nie były w załączniku, tylko pokazywały się w wątku?

HEX
Gaduła
Gaduła

freeman pisze:Wydaje mi się, ze wszedłeś (to moje domysły), bo:
- PA miałeś do góry
- cena wystarczająco dużo cofnęła, to znaczy znalazła się poniżej kanału EMA
- wszedłeś na BUY na czerwonej świecy H1, ale ta świeca się już kończyła (zostało 10 min).
- wyszedłeś, bo doszło do poprzedniego oporu
Patrzyłem na h4, ale nic tam nie zobaczyłem szczerze mówiąc..
HEX co Ty na to?
Wejście zaznaczone dobrze ale interpretacja do ... ;]
Właśnie to wejście znalazłem na H4 a dopiero później przezuciłem na M15

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

@Hex

od razu mowie ze nie chce Ciebie i nikogo obrazic, ale widze ze powoli zaczyna sie cos niedobrego dziac z tematem,

Hex przedstawiles nam niezly system i chwala Ci za to, przez caly watek szlak Cie trafial jak ludzie przedstawiali wejscia niezgodne z systemem, caly czas w kolko powtarzales zeby trzymac sie zasad, wiem ze niektorzy szybciej zlapali sys niektorzy prawdopodobnie wogole go nie zalapia, ale ostatnimi postami sory ale mieszasz ludziom w glowach, zwlaszcza tym co nie moga tego zrozumiec, ostatnio pokazales kilka wesjc (mniejsza z tym ze trafionych) calkowicie wbrew zasadom systemu NLA,

nie dziw sie ze ludzie teraz beda sie motac i wymyslac inne zasady, naprzeciw temu co mowiles przez caly watek (trzymac sie zasad), ludzie pisza o niebieskich czy czerwonych kropkach, a czy te kropki to czasem nie PA? podejrzewam ze niektorzy nawet nie slyszeli co to jest PA, a probuja grac tym systemem bo na pierwszy rzut oka wydaje sie banalny,

co do (zbyt)duzej pewnosci siebie powiem Ci tyle ze przez pierwsze kilka miesiecy ja tez zrobilem kilaset %, wydawalo sie ze mam najlepszy sys na swiecie i ze wszystko widze, ale MC szybko pokazal mi ze jednak nie, oczywiscie zycze Ci zeby w Twoim przypadku bylo inaczej,

mysle ze jezeli zmodyfikowales ten system tak ze teraz wejscia sa wbrew zasadom NLA nie ma sensu o tym pisac w tym watku, lepiej zaloz nowy o ile chcesz sie podzielic z ludzmi ta wiedza, nakierowales ludzi na ZL i spoko ale nie zamieszczajcie tu wejsc niezgodnych z NLA bo niedlugo popekaja wam skrzynki pm, poruszajac kwestie wychodzace poza NLA chciales dobrze ale skutek bedzie odwrotny, daje sobie glowe obciac,

W ZADNYM WYPADKU NIE TRAKTUJ MOJEGO POSTU JAKO ATAKU, PROPONUJE PRZEMYSLEC SPRAWE NA SPOKOJNIE

pozdrawiam
uzin2

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Odzpowiedź na zadanie od HEX'a:

HEX
Gaduła
Gaduła

gutek04 pisze:Odzpowiedź na zadanie od HEX'a:
Można?? :) ładnie:) Ja w tedy spałem ;/ ale tez widziałem to wejście.

Dodano po 1 minutach:

aha i nie uczcie się ZL z tego forum lepiej z kresliku.Tutaj jest to mylnie przedstawione...nie potrzeba 3 świec żeby wiedziec w która strone idzie rynek tylko 2.

Pisząc tego posta przegapiłem longa na GU....

Dodano po 17 minutach:

Short GU +18 :D

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Uzin2 popieram. sam ten system zmodyfikowalem pod swoje potrzeby i nie zamieszczam tu swoich wejsc by nie mydlic oczu osobom ktore dopiero co ucza sie NLA. mysle ze jak ktos ma jakas modyfikacje to powinien zalozyc nowy wątek. pozdro
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ