Meta Trader 5
A działa wam ten MT5 na Win XP SP2?
A co do zasady Fifo to większego absurdu być nie może.
Może jeszcze zlikwidują lewar i będzie 1:1.
I statystyka 95 na 100 będzie wspomnieniem.
Jakby tak NFA dowaliła ograniczenie lewaru do max 5:1 to byłoby ciekawie i pewnie mało płynnie po stronie USA. A Europa i reszta świata rządziłaby podczas swojej sesji. Taka zmiana nawet podobałaby mi się.
A sposób na zarabianie przez Hedga jest prosty.
Brak hedga też jest uciążliwy, ale dla USA i ich instytucji to trzeba wprowadzić.
Przykładowo takie JPM, bierze jakąś dużą pozycje, która może ruszyć rynkiem o 0.5% na EurUsd potem ją hedguje i w księgach ma na 0 a pozycje istnieją, potem znów bierze za ten sam kapitał taką samą wielkość pozycji i potem kilkakrotnie hedguje je i nagle pojawia się z potężną pozycją po zamknięciu jednej strony.
I teraz najciekawsze:
żeby zamknąć pozycje krótkie bierze pozycje długie i rynek rusza w górę a zysk na pozycjach długich uwolnionych z hedga rośnie przez to, że samo zamykanie krótkich powoduje wzrost kursu na rynku. Sposób prosty i jakże zyskowny, ale to już pewnie przeszłość i jazdy po 5% i więcej w pionie nie będą już tak proste do wykonania. No i samo FIFO już nie pozwoli na wybryki w ruszaniu rynkiem.
Hedge w skrócie podwaja moc wpływu na rynek.
Od kiedy te regulacje NFA dotyczące FIFO będą wprowadzone, czy już obowiązują ?
bo hedge jest zakazany od marca z tego co słyszałem ?
A co do zasady Fifo to większego absurdu być nie może.
Może jeszcze zlikwidują lewar i będzie 1:1.
I statystyka 95 na 100 będzie wspomnieniem.
Jakby tak NFA dowaliła ograniczenie lewaru do max 5:1 to byłoby ciekawie i pewnie mało płynnie po stronie USA. A Europa i reszta świata rządziłaby podczas swojej sesji. Taka zmiana nawet podobałaby mi się.
A sposób na zarabianie przez Hedga jest prosty.
Brak hedga też jest uciążliwy, ale dla USA i ich instytucji to trzeba wprowadzić.
Przykładowo takie JPM, bierze jakąś dużą pozycje, która może ruszyć rynkiem o 0.5% na EurUsd potem ją hedguje i w księgach ma na 0 a pozycje istnieją, potem znów bierze za ten sam kapitał taką samą wielkość pozycji i potem kilkakrotnie hedguje je i nagle pojawia się z potężną pozycją po zamknięciu jednej strony.
I teraz najciekawsze:
żeby zamknąć pozycje krótkie bierze pozycje długie i rynek rusza w górę a zysk na pozycjach długich uwolnionych z hedga rośnie przez to, że samo zamykanie krótkich powoduje wzrost kursu na rynku. Sposób prosty i jakże zyskowny, ale to już pewnie przeszłość i jazdy po 5% i więcej w pionie nie będą już tak proste do wykonania. No i samo FIFO już nie pozwoli na wybryki w ruszaniu rynkiem.
Hedge w skrócie podwaja moc wpływu na rynek.
Od kiedy te regulacje NFA dotyczące FIFO będą wprowadzone, czy już obowiązują ?
bo hedge jest zakazany od marca z tego co słyszałem ?
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Co z tego jak JPM i tak to obejdzie. Zamiast odział w USA kupi oddział w Londynie i po sprawie. FIFO jest na tych średnich.
To co piszę to tylko moja prywatna opinia. Żeby nie było, że jestem jakiś zagorzałym orędownikiem FIFO.
A poza tym to jest tak, ze najgłośniej krzyczą ci, którzy nei potrafią się dostosować. A elastyczność to podstawa
To co piszę to tylko moja prywatna opinia. Żeby nie było, że jestem jakiś zagorzałym orędownikiem FIFO.
A poza tym to jest tak, ze najgłośniej krzyczą ci, którzy nei potrafią się dostosować. A elastyczność to podstawa

Trade what you see, NOT what you hear or think
A ty Nievinny jakie byś jeszcze zmiany powprowadzał, żeby ci rynek bardziej odpowiadał jeśli miałbyś taką możliwość?
Bo FIFO jest ci obojętne chyba. Mi zresztą też jak ono dotyczy tylko pozycji z jednej pary a nie wszystkich.
Co myślisz o ograniczeniu lewarowania ?
Czy na tych zmianach brak hedga i FIFO się już skończy ?
A elastyczność i dostosowanie się do sytuacji na FX to konieczność w tym biznesie, aby wychodzić na plus.
Bo FIFO jest ci obojętne chyba. Mi zresztą też jak ono dotyczy tylko pozycji z jednej pary a nie wszystkich.
Co myślisz o ograniczeniu lewarowania ?
Czy na tych zmianach brak hedga i FIFO się już skończy ?
A elastyczność i dostosowanie się do sytuacji na FX to konieczność w tym biznesie, aby wychodzić na plus.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Padło tutaj słowo o elastyczności. Ale popatrzcie jak to jest niemiłe - nagle zmieniać zasady gry w trakcie meczu.
Co to są regulacje NFA, jaka to instytucja ?
Jeśli jedynie Amerykanie wprowadzą u siebie te obostrzenia, to wszyscy Amerykanie będą spekulować w....Europie : p
Czy znany jest termin od kiedy miałyby obowiązywać w Polsce ? Czy Unia Europejska jakoś się wypowiadała na ich temat, czy na razie cisza zupełna ?
Te wszystkie regulacje są dla mnie dziwne, niech się odczepią od foreksu - i tak jest wystarczająco trudny
Co to są regulacje NFA, jaka to instytucja ?
Jeśli jedynie Amerykanie wprowadzą u siebie te obostrzenia, to wszyscy Amerykanie będą spekulować w....Europie : p
Czy znany jest termin od kiedy miałyby obowiązywać w Polsce ? Czy Unia Europejska jakoś się wypowiadała na ich temat, czy na razie cisza zupełna ?
Te wszystkie regulacje są dla mnie dziwne, niech się odczepią od foreksu - i tak jest wystarczająco trudny

- jasonbourne
- Pasjonat
Ale ciekawe jak się dostosujesz, jak grasz np. z SL 20, otworzysz zlecenie bez SL i kurs spadnie o 100 pips, i jeszcze w międzyczasie zawiesi Ci się platforma? Co więcej, zanim zamkniesz to zlecenie z dużą stratą, będziesz musiał pozamykać wszystkie inne bo przecież FIFO. Strata będzie podwójna.Nievinny pisze:A poza tym to jest tak, ze najgłośniej krzyczą ci, którzy nei potrafią się dostosować.
Na wszystko znajdzie się rada, np. na Oandzie można sobie radzić tak, że w miejsce SL ustawiasz kolejne zlecenie (które się nie otwiera, tylko działa jak SL, sprawdzone w praktyce.) FIFO można obejść poprzez kilka subkont, gdzie na każdym koncie otwierasz jedną pozycję i zamykasz kiedy chcesz.
Wszystko da się obejść, co nie zmienia faktu, że zmiany korzystne nie są.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Ale oto właśnie chodzi, że to tylko moje osobiste odczucia. Mam konto w IB, które podlega NFA. Dostosowałem się. Po prostu inaczej buduję pozycję,.
Poza tym, z założeń mojego systemu wchodzę w okresie stabilnej ceny, więc problem mnie nie dotyczy. Platforma się zawiesi? A 2 niezależne połączenia i komputery? Na to od dawna jestem gotowy. To podstawa. A kto się nie przygotuje to potem niech ma pretensje do siebie.
Poza tym, z założeń mojego systemu wchodzę w okresie stabilnej ceny, więc problem mnie nie dotyczy. Platforma się zawiesi? A 2 niezależne połączenia i komputery? Na to od dawna jestem gotowy. To podstawa. A kto się nie przygotuje to potem niech ma pretensje do siebie.
- jasonbourne
- Pasjonat
No tak, tylko że jak zlecenie wchodzi od razu z SL wystarczy komputer jeden. Nic ci nie grozi, co najwyżej że nie otworzysz zlecenia.Nievinny pisze:A kto się nie przygotuje to potem niech ma pretensje do siebie.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
No tak, nie chce mi się polemizować, bo każdy ma własne sposoby, dopasowane pod siebie i to się chwali.
To tylko przykłady popierające mój punkt widzenia, który jak widzę wybija się z tłumu
Potem dywagacje an temat FIFO wytnę i zrobię z tego oddzielny temat. Ten zyska na przejrzystości a nowy będzie można rozwinąć.
To tylko przykłady popierające mój punkt widzenia, który jak widzę wybija się z tłumu

Potem dywagacje an temat FIFO wytnę i zrobię z tego oddzielny temat. Ten zyska na przejrzystości a nowy będzie można rozwinąć.
problem z instalacją mt5
problem z instalacją mt5 (wyskakuje błąd i kończy isntalcje) ... stary komputer ( intel p3 500 MHz xp )
da się z tym coś zrobić ?

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)