Spokojnie i na stałym poziomie
- Boby_Fischer
- Gaduła
- Seneszal26
- Pasjonat
Wyłapane SL na szczęscie tylko -10psgorn pisze:...i zobacz jak latwo oddales SL i parenascie pisow..nie warto pod prąd
sorki, nie spojrzalem ze to 1M, zlapales TP?
Boby Fiasher
Jeżeli byłby historyczny opór/ wsparcie to owszem, ale czy aby napewno opłaca się łapać taki nóż?
Może to wyda się zabawne ale odkąd założyłem dziennik zauważyłem u siebie skłonności do większego ryzyka co dokładnie widać na tych ostatnich transakcjach.Musze się temu dokładniej przyjżeć.

Mam ten podobny problem, szukam górek i dołków, a to duże ryzyko. Czasem można pomylić sie o pare pipsów i SL zaliczony. Staram się grać z trendem, tylko pojawia się pytanie jak szukać trendu skoro mamy tyle TF-ów..Seneszal26 pisze:Może to wyda się zabawne ale odkąd założyłem dziennik zauważyłem u siebie skłonności do większego ryzyka co dokładnie widać na tych ostatnich transakcjach.Musze się temu dokładniej przyjżeć.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
masz wiele narzedzi, srednie kroczace( np EMA), ADX, Price action. najkorzystniej bylo by szukac trendu na wyzszym TF a moment wejscia na nizszym TFthefear pisze:Mam ten podobny problem, szukam górek i dołków, a to duże ryzyko. Czasem można pomylić sie o pare pipsów i SL zaliczony. Staram się grać z trendem, tylko pojawia się pytanie jak szukać trendu skoro mamy tyle TF-ów..

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- Seneszal26
- Pasjonat
- Seneszal26
- Pasjonat
Dzisiaj SL zaliczone pech chciał że zawróciło 5 pips od mojego TP.
Czas na małe podsumowanie.
Od początku dziennika było 7 transakcji.W tym 5 na minus i 2 na plus.
Obecnie strata wynosi 1,5% kapitału ,a dokładnie -24 pipsy.
Większość stratnych transakcji było spowodowanych moimi błędnym decyzjami a konkretnie wejściami pod aktualny trend.
W dwóch przypadkach brakło odrobiny szczęścia np dzisiaj gdzie brakło 5 pipsów do TP.Drugi przypadek w którym linia oporu była kilka razy testowana dałem long ale w ostateczności byłem przekonany ,że jednak nie damy rady się przebić i zamknąłem L na +6 p i otworzyłem przeciwstawną.W kosekwencji jednak cena przełamała opór i poszybowała w miejsce mojego TP z pierwszego zlecenia.
Wszystkich strat można było uniknąć.Aby nie brnąć w dalsze straty podczas tej złej passy zdecydowałem się na zmniejszenie SL do granic 16-14p i w konsekwencji zmniejszyć TP .
Czas na małe podsumowanie.
Od początku dziennika było 7 transakcji.W tym 5 na minus i 2 na plus.
Obecnie strata wynosi 1,5% kapitału ,a dokładnie -24 pipsy.
Większość stratnych transakcji było spowodowanych moimi błędnym decyzjami a konkretnie wejściami pod aktualny trend.
W dwóch przypadkach brakło odrobiny szczęścia np dzisiaj gdzie brakło 5 pipsów do TP.Drugi przypadek w którym linia oporu była kilka razy testowana dałem long ale w ostateczności byłem przekonany ,że jednak nie damy rady się przebić i zamknąłem L na +6 p i otworzyłem przeciwstawną.W kosekwencji jednak cena przełamała opór i poszybowała w miejsce mojego TP z pierwszego zlecenia.
Wszystkich strat można było uniknąć.Aby nie brnąć w dalsze straty podczas tej złej passy zdecydowałem się na zmniejszenie SL do granic 16-14p i w konsekwencji zmniejszyć TP .
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
- Seneszal26
- Pasjonat
Mam nadzieję że transakcja short na plusie u mojego brokera wykres wyhamował 1,5p. przed Twoim "górnym" TP.Seneszal26 pisze:Krótki long SL 1.4692 TP 1.4752.Dłuższy termin docelowo fibo 161.8 czyli 1.4660-1.4680
Pzdr
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 10:36 przez SEROL666, łącznie zmieniany 1 raz.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
- Seneszal26
- Pasjonat
Niestety Sl znowu zamkniety kilkoma pipsami i nawrotka cena własnie zatrzymała się kilka pipsów ponad moim TP i teraz pewnie jest dobry moment na Short ale niestety mogę tylko sobie popatrzeć (jestem w pracy).
Wczoraj zastanawiałem się czy nie dać oczekującej na 1.4677 z Sl 15 pips.Jak widać pierwsza myśl jest najlepsza.
Wczoraj zastanawiałem się czy nie dać oczekującej na 1.4677 z Sl 15 pips.Jak widać pierwsza myśl jest najlepsza.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja