Spokojnie i na stałym poziomie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Boby_Fischer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Boby_Fischer »

Jeżeli byłby historyczny opór/ wsparcie to owszem, ale czy aby napewno opłaca się łapać taki nóż?
Boby Fischer is great!

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

sgorn pisze:...i zobacz jak latwo oddales SL i parenascie pisow..nie warto pod prąd ;)

sorki, nie spojrzalem ze to 1M, zlapales TP?
Wyłapane SL na szczęscie tylko -10p

Boby Fiasher
Jeżeli byłby historyczny opór/ wsparcie to owszem, ale czy aby napewno opłaca się łapać taki nóż?

Może to wyda się zabawne ale odkąd założyłem dziennik zauważyłem u siebie skłonności do większego ryzyka co dokładnie widać na tych ostatnich transakcjach.Musze się temu dokładniej przyjżeć. :wink:

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Seneszal26 pisze:Może to wyda się zabawne ale odkąd założyłem dziennik zauważyłem u siebie skłonności do większego ryzyka co dokładnie widać na tych ostatnich transakcjach.Musze się temu dokładniej przyjżeć.
Mam ten podobny problem, szukam górek i dołków, a to duże ryzyko. Czasem można pomylić sie o pare pipsów i SL zaliczony. Staram się grać z trendem, tylko pojawia się pytanie jak szukać trendu skoro mamy tyle TF-ów..
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

thefear pisze:Mam ten podobny problem, szukam górek i dołków, a to duże ryzyko. Czasem można pomylić sie o pare pipsów i SL zaliczony. Staram się grać z trendem, tylko pojawia się pytanie jak szukać trendu skoro mamy tyle TF-ów..
masz wiele narzedzi, srednie kroczace( np EMA), ADX, Price action. najkorzystniej bylo by szukac trendu na wyzszym TF a moment wejscia na nizszym TF :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Dyweregencja.SL 1.4767 TP 1.4846.Jeszcze tylko 40 p do celu :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj SL zaliczone pech chciał że zawróciło 5 pips od mojego TP.

Czas na małe podsumowanie.

Od początku dziennika było 7 transakcji.W tym 5 na minus i 2 na plus.
Obecnie strata wynosi 1,5% kapitału ,a dokładnie -24 pipsy.
Większość stratnych transakcji było spowodowanych moimi błędnym decyzjami a konkretnie wejściami pod aktualny trend.
W dwóch przypadkach brakło odrobiny szczęścia np dzisiaj gdzie brakło 5 pipsów do TP.Drugi przypadek w którym linia oporu była kilka razy testowana dałem long ale w ostateczności byłem przekonany ,że jednak nie damy rady się przebić i zamknąłem L na +6 p i otworzyłem przeciwstawną.W kosekwencji jednak cena przełamała opór i poszybowała w miejsce mojego TP z pierwszego zlecenia.
Wszystkich strat można było uniknąć.Aby nie brnąć w dalsze straty podczas tej złej passy zdecydowałem się na zmniejszenie SL do granic 16-14p i w konsekwencji zmniejszyć TP .

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Krótki long SL 1.4692 TP 1.4752.Dłuższy termin docelowo fibo 161.8 czyli 1.4660-1.4680
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Seneszal26 pisze:Krótki long SL 1.4692 TP 1.4752.Dłuższy termin docelowo fibo 161.8 czyli 1.4660-1.4680
Mam nadzieję że transakcja short na plusie u mojego brokera wykres wyhamował 1,5p. przed Twoim "górnym" TP.
Pzdr
Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 10:36 przez SEROL666, łącznie zmieniany 1 raz.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Seneszal26 pisze:Krótki long SL 1.4692 TP 1.4752.
i chyba znow niestety SL...?
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Niestety Sl znowu zamkniety kilkoma pipsami i nawrotka cena własnie zatrzymała się kilka pipsów ponad moim TP i teraz pewnie jest dobry moment na Short ale niestety mogę tylko sobie popatrzeć (jestem w pracy).

Wczoraj zastanawiałem się czy nie dać oczekującej na 1.4677 z Sl 15 pips.Jak widać pierwsza myśl jest najlepsza.

ODPOWIEDZ