MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
magictrader pisze:Nie wiem jak w MBT, ale u innego brokera z FIFO można bez problemu otworzyć drugi rachunek, na którym można zawierać pozycje przeciwstawne (hedge).
W MBT można w taki sposób hedgować pozycje.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

ImSoCute pisze:FIFO nieczego nie zmienia? a moglbys to troche rozwinac, bo wg mnie zmienia bardzo wiele, ale ja jestem poczatkujacy, wiec moze jeszcze nie wszystko rozumiem.
Jeśli chodzi o otwieranie kolejnych pozycji w tym samym kierunku to niczego nie zmienia :), a jeśli ktoś dobrze się czuje hedgując pozycję na tej samej parze (jakikolwiek ma to cel i sens) to wtedy FIFO zmienia tyle, że trzeba mieć drugi rachunek, bo przy pozycji np: BUY dając SELL pozycja zostaje zamknięta.

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

tylko po co komu kombinacje z dwoma rachunkami, jak mozna bylo smialo robic to na jednym.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Jasne, to już co kto lubi :). Ja za bardzo nie widzę sensu w hedgowaniu pozycji na jednej parze więc FIFO mi nie przeszkadza, a jeśli kto chce mieć hedge to niestety brokerzy pod nadzorem NFA odpadają.

rem
Gaduła
Gaduła

kwotowania w mt4 live ?

Nieprzeczytany post autor: rem »

czy ktoś porównywał kwotowania mt4 konto live z danymi z konta Navigator live ?

Pytam bo porównałem kwotowania mt4 konto DEMO z danymi z konta Navigator live i dane mt4 Demo były odrobinę spóźnione ( Suppport MBT mówił, że kwotowania Demo moga być trochę spóźnione, ale kwotowania LIVE powinny być identyczne, choć pobierane są z 2 różnych serwerów live).

Pozdro
Rem

Awatar użytkownika
Ziebol1
Uczestnik
Uczestnik

Re: kwotowania w mt4 live ?

Nieprzeczytany post autor: Ziebol1 »

rem pisze:Suppport MBT mówił, że kwotowania Demo moga być trochę spóźnione, ale kwotowania LIVE powinny być identyczne, choć pobierane są z 2 różnych serwerów live
Rem
Mi, na pytanie, czy w live serwery strajkują podczas publikacji danych makro (bo na demo po prostu padają np. ostatnio przy PKB UK) , też odpowiedzieli, że na live się to nie zdarza. Wygląda na to, że to jest recepta na wszelkie pytania ludzi testujących demo: "na live się to nie zdarza, załóż konto 400$ i graj mikrolotami- zobaczysz". Właśnie skończyłem u nich zakładać live i zobaczę... No ale na chłopski rozum- dema mają przyciągać klientów, więc powinny śmigać lepiej niż live...
pozdro

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Ziebol1 pisze:Mi, na pytanie, czy w live serwery strajkują
Ale jak to strajkują? Masz ujemne spready :-) Jak lecisz DT, nie graj za ostro na danych, a jak dłużej, to co Cię interesują dane.
Ziebol1 pisze:dema mają przyciągać klientów, więc powinny śmigać lepiej niż live...
Generalnie śmigają lepiej.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ConradO »

Panowie krótkie pytanie mam. Jaki oni mają mniej - więcej spread na pary złotówkowe bo na stronie nie znalazłem. pzdr :)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

ConradO pisze:Panowie krótkie pytanie mam. Jaki oni mają mniej - więcej spread na pary złotówkowe bo na stronie nie znalazłem. pzdr :)
Nie maja par z XXX/PLN pozatmy są już ciekawsze oferty niż MBt
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
ConradO
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ConradO »

MrYogi pisze:
ConradO pisze:Panowie krótkie pytanie mam. Jaki oni mają mniej - więcej spread na pary złotówkowe bo na stronie nie znalazłem. pzdr :)
Nie maja par z XXX/PLN pozatmy są już ciekawsze oferty niż MBt
Dziękuje za informację. Ja tam rachunku wcale nie mam zamiaru zakładać :D

ODPOWIEDZ