W MBT można w taki sposób hedgować pozycje.magictrader pisze:Nie wiem jak w MBT, ale u innego brokera z FIFO można bez problemu otworzyć drugi rachunek, na którym można zawierać pozycje przeciwstawne (hedge).
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jeśli chodzi o otwieranie kolejnych pozycji w tym samym kierunku to niczego nie zmieniaImSoCute pisze:FIFO nieczego nie zmienia? a moglbys to troche rozwinac, bo wg mnie zmienia bardzo wiele, ale ja jestem poczatkujacy, wiec moze jeszcze nie wszystko rozumiem.
Mi, na pytanie, czy w live serwery strajkują podczas publikacji danych makro (bo na demo po prostu padają np. ostatnio przy PKB UK) , też odpowiedzieli, że na live się to nie zdarza. Wygląda na to, że to jest recepta na wszelkie pytania ludzi testujących demo: "na live się to nie zdarza, załóż konto 400$ i graj mikrolotami- zobaczysz". Właśnie skończyłem u nich zakładać live i zobaczę... No ale na chłopski rozum- dema mają przyciągać klientów, więc powinny śmigać lepiej niż live...rem pisze:Suppport MBT mówił, że kwotowania Demo moga być trochę spóźnione, ale kwotowania LIVE powinny być identyczne, choć pobierane są z 2 różnych serwerów live
Rem
Ale jak to strajkują? Masz ujemne spreadyZiebol1 pisze:Mi, na pytanie, czy w live serwery strajkują
Generalnie śmigają lepiej.Ziebol1 pisze:dema mają przyciągać klientów, więc powinny śmigać lepiej niż live...