Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

rayzeel pisze:Co myślicie na temat shorta E/U lub longa U/CH ? Jestem na obu tych pozycjach i tak się zastanawiam, czy czegoś nie pominąłem ... niby poziomy powinny dać zysk, ale może są jakieś formacje świecowe, których nie wziąłem pod uwagę ? Patrzę na H4 i H1
Już myślałem , że jestem nienormalny .Siedzę całkiem podobnie 1.4970-1.4935-1.4815 i niech no tylko pęknie 1.4920. Oczywiście biorę pod uwagę wybicie górą .
Do tego stoch (5,3,3) an 1H .
Nec hercules contra plures .

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

mario77 pisze:USD/CAD wygląda obiecująco.
Na U/J 91.70 - 92.50 to szeroki dość zakres, czy miałeś na myśli oddzielnie oba pkty?
Wa$$kII pisze:czekam na sell GBP/USD od linii trendu po 40

Ale "linii trendu po 40" to nie kumam.
mam na mysli ten szeroki zakres na jpy, ale ja go odpuszczam ;/ linia trendu na sell GBP/USD po 1.6440 jest teraz :) spadkowa w dol po szczytach na h4 lub dzienny.

pozdro
Yaaa man

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Mnie się wydaję, żę UJ może próbować utworzyć odwrócony RGR i jeden z tych dwóch poziomów mógłby tworzyć linię szyi i byłby dobry na wzięcie shorta w krótkim terminie jako drugie ramię. Ale jak to mówią trade what you see, not what you expect.

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxi »

Mam takie pytanie do doświadczonych jakiś czas temu była fajna sytuacja na GBPUSD wrzuciłem to w H4 H1 M5 mogli byście zaznaczy gdzie waszym zdaniem jest najlepsze miejsce do zajęcia longa
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To nie pieniądze robią człowieka, tylko człowiek pieniądze

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Widze ze sporo osob ma problemy z wejsciem (ja tez nikt nie jest doskonały) ale to ułatwienie.

Problemy przy wchodzeniu
1. Wywalony często duży SL
2. Ze zlecenia limit miniete o pare pips
3. sporo innych

Zakładam że mamy poziom jak kolega u góry, który powinien być. Jak wejść z możliwie małym SL?

U góry szukamy wejścia long :)

Schodzimy jak kolega do m5 i czekam na setup i triger

1. Cena w pobliżu naszego poiomu powiedzmy 5 pips :)
2. Wyrysowany świeca wzrostowa.
3. Wchodzimy na wybicie z poprzedniej wzrostowej świecy.

Uważam, że jest to proste i dobre

SL dajemy kilka pips pod dołek i trzymamy na większy prfit jako, że nasz poziom pochdzoi z h4 lub dzienny :D

W załączniku rysunek z dwoma wejsciami :D wygenerowanymi przez ten prosty system :D Uważam ze jest to najlepsze miejsce do zajęcia longów, które nie jest wybrane pod tą sytuacje tylko zdarza się codziennie na wszystkich parach. Dodatkowo idealnie pasuje pod temat wypowiedzi "naked trading"
Wszystko powinno zostać uproszczone tak bardzo, jak to tylko możliwe, ale nie bardziej.

Autor: Albert Einstein
pipsow życze:D

P.S. Inne wejscie to po porstu wejscie na zamkniete pinbary h1 ale wtedy wiekszy SL. Dla bardziej leniwych ;)[/quote]
Yaaa man

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki wielkie :D tak też właśnie myślałem tylko że każdy dołek jest na innej wysokości i nieraz trudno określić to miejsce a nie zawsze jest tak idealnie nieraz odbije się szybciej a innym razem będzie się plątać na przykład jak by otworzył pozycje na drugim dołku to na trzecim mogło wywalić stopa jak by był za blisko i i trzeba mieć pinbara na wyższym TF myślę że to chyba tylko doświadczenie ja wtedy wszedłem akurat na wybiciu z tej konsolidacji przez co musiałem większy SL dać i więcej tak nie zrobię ale są jeszcze miejsca tak jak zaznaczyłem jeszcze na M15 dobrze myślę? Niech każdy dorzuci coś od siebie

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Ja bym, brał tylko te co narysowałem, ewentualnie jeszcze to wejście z mojego rysunku pośrodku nad literą G. Pozostałe, które pozaznaczałeś, dla mnie są za daleko, od poziomu wyznaczonego na h4 czy tam dzienny :)
Napisze jeszcze raz. Jeśli szukasz longa to wchodzisz na breakout ze wzrostowej świecy, vice versa przy shortowaniu. Dostajesz łądne wejścia z SL 20 pips i potencjalnym zyskiem minimum 40 pips zwykle połowe się zamyka a druga niech żyje i na nas pracuje ;)

pozdrawiam

Za winko mogę to wytłumaczyć na privie ;) live
Yaaa man

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

Za winko mogę to wytłumaczyć na privie ;)

a wódka moze byc? :)
a tak powanie to chetnie bym posluchal o tej metodzie

Awatar użytkownika
Maxi
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale jak się prześpi odbicie to można wejść po wybiciu i cofnięciu ze SL przy S/R na niskim TF tak jak zaznaczyłem wcześniej na M5. I mam jeszcze pytanie skalpuje ktoś tą metodą?
Może jakiś wykład zbiorowy to byś musiał piwnice przygotować na wina :wink:

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Jak znajdę chwilę to przygotuję filmik, co i jak po kolei zacząć. Jak tym skalpować z dużym RR.

Maxi pisze:Ale jak się prześpi odbicie to można wejść po wybiciu i cofnięciu ze SL przy S/R na niskim TF tak jak zaznaczyłem wcześniej na M5. I mam jeszcze pytanie skalpuje ktoś tą metodą?
Może jakiś wykład zbiorowy to byś musiał piwnice przygotować na wina :wink:
Tych poziomów jest dużo więc jak prześpisz jeden to nic się nie stanie. Są też metody, żeby ich nie przespać np alarmy ;) do tego sms na komórke z przekierowania poczty i masz wszystko wstajesz i patrzysz co i jak :D

pozdrawiam

P.S. Za wódą nie przepadam, ale też nie odmawiam ;)
Yaaa man

ODPOWIEDZ