Meta Trader 5

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Czy będą nas dymać na MT5

tak
158
83%
nie
33
17%

Liczba głosów: 191

Trading.Master
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trading.Master »

Przyznam szczerze ze spodziewalem sie znacznie wiecej po MT5, a na pierwszy rzut oka nie widze wiele zmian :/ A jezeli juz sa to raczej na minus dla poniektorych - przede wszystkim brak hedgingu i sumowanie wszystkich trade'ow na danym instrumencie w jeden skumulowany. W zamian za to nowe timeframe'y. A miala byc rewulucja :/
---------- Listen to the message of the market -------------

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

Nievinny pisze:Na szybko:

Niezły, wiele usprawnili. Podobają mi się wykresy wreszcie, narzędzie do Elliota i głębokość rynku - tylko dobrze by było gdyby działała.

Będzie recenzja, nie ma co :D
no wlasnie to mnie ciekawi.... czy glebokosc bedzie dotyczyla tylko "rynku danego brokera" (tak jak obecnie volumen) czy tez takie informacje beda przychodzic gdzies z zewnatrz wraz z datafeed ?

2009
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: 2009 »

ja walsnie sciagam Beta testing MT5

ciekawe ciekawe

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Nievinny pisze:Podobają mi się wykresy wreszcie,
Na moim monitorze w porównaniu z MT4 różnica jest porażająca. Szkoda tylko że przyciski do zmian interwałów są jakie są, czyli trochę niewyraźne, chociaż i tak lepsze niż w poprzedniej wersji.
Nievinny pisze:narzędzie do Elliota
Bajer, ale bajer przydatny, nie trzeba będzie malować w paincie, chociaż i,ii,ii już nie uwzględnili
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

jasonbourne pisze:Bajer, ale bajer przydatny, nie trzeba będzie malować w paincie, chociaż i,ii,ii już nie uwzględnili
Słabo patrzyłeś :D Wystarczy zajrzeć do właściwości aby móc wybrać między grand supercycle a suminutte, czyli mamy do dyspozycji aż 9 poziomów :D

Na bieżąco:

Minusy:
- nie poprawili aby przy fibo wyświetlało cenę, dalej trzeba dopisać "%$"
- MACD nadal nie poprawiony
- paski zadań są mało "ruszalne", nie mogę ich przeciągnąć na bok (doki tylko na górze)

Plusy:
- poprawiona linia trendu (wreszcie działa dobrze)
- dodana rubryka spread w oknie rynku
- oznaczenie pozycji, tp i sl - o wiele lepsze
- wykres w wykresie
- "bajer" do oznaczania fal
- wykres jest bardziej "integralny"

Do analizy stało się to lepszym narzędziem. Do tradingu nie używam, więc mnie nie obchodzi, ale z hedgingu pozycji nie korzystałem, więc nie jest źle.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Paski zadań faktycznie nie do ruszenia ;-).

A co z indykami Koledzy? Żaden z tych pisanych pod MT4 nie chodzi pod MT5.
Zapewne za jakiś czas wszyscy wprowadzą MT5 i dla niektórych graczy (na przykład dla mnie) może to stanowić problem.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Godot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Godot »

Jankes pisze:Paski zadań faktycznie nie do ruszenia ;-)..
Jankes domyślam się że chodzi o paski narzędzi, jeśli dobrze się domyślam to:
Prawy klawisz myszki na pasku narzędzi i odhaczyć - Lock Toolbars

Edit:
Ups… przeczytałem teraz post Nievinnego i jeśli chodzi o dokowanie to faktycznie tylko góra…
Nie sądzę, by ktokolwiek był na tyle mądry, aby ocenić, co jest możliwe, a co nie.

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

Szkoda, ze nie wprowadzili mozliwosci "odhaczania" roznych poziomow fibo. Pewnie wielu osobom by to sporo ulatwilo zycie.

O co chodzi w Gann fan w tej wersji to nie mam pojecia.

Pewnie znajdzie sie jeszcze wiele takich detali. Dla mnie bardziej minus niz plus.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Godot dzięki Kolego.
A co ze wskaźnikami? jest jakiś sposób aby je przekonwertować pod MT5 z MT4?
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
zibirex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zibirex »

A mi się to bardzo nie podoba!

Popatrzcie, jeden program MT5 - a zmienia cały mechanizm rynkowy na foreksie. Brak możliwości otwarcia pozycji odwrotnej, oraz konieczność zamykania zawsze jako pierwszej - transakcji najstarszej to ....zupełna porażka.

Mam lichą nadzieję, że brokerzy nie przejdą od razu i tłumnie na MT 5 widząc rozczarowanie, jakie przyniósł nowy program.

Podejrzewam, że będzie możliwośc wyboru programu u brokerów, albo MT 4 albo MT 5 -

Jak na razie na MT 5 trejdu, ani handlu, ani skalpowania, ani spekulacji - sobie nie wyobrażam.

Jeśli zostanie ten nowy program wprowadzony, to foreks straci przynajmniej jednego inwestora (mnie:p)

Widzę w tym nowym programie głębokie lobby pazernych na depozyty brokerów. Powiedzenie mówi, że pazerny traci dwa razy, więc zobaczymy jak im to się opłaci.

ODPOWIEDZ