XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

We wrześniowym forbsie jest artykuł o nich. Pan Zabłocki zapewnia, że jego firma nie nadużywa prawa do rozszerzania spreadu. Ponoć robią to tylko w wyjątkowych sytuacjach. No i tu właśnie pojawia się problem w tym, kto co ma na myśli słysząc "wyjątkowa sytuacja" ;) Mimo to pogratulować determinacji i życzyć sukcesów. Może kiedyś będzie to przyjazna platforma.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Nie bronię XTB, bo nawet nie mam u nich konta, ale umowy i specyfikacje działań danego brokera należy czytać zanim przekaże się tam swoje pieniądze :).

"* W godzinach od 17-19 czasu warszawskiego USDPLN, EURPLN i CHFPLN jest standardowo kwotowany ze Spreadem 100 pipsów, w godzinach 19-09 ze Spreadem 150 pipsów."

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Te rozszerzenie spreadów to oczywista oczywistość i nie ma tu co gadać o tym.
Tak samo jak nie ma co gadać, że za całą kasę z lewarem 500:1 kupimy USDZAR i na koncie bedzie solidny minus w FxPro to oczywistości.

A poza tym to może wiecie czy wprowadzą te CFD na niemieckie akcje, bo nie mogę się doczekać ich oferty z tego rynku. Jakiś czas temu chyba w czerwcu dawali ankiety klientom z real kont i tam sami zaproponowali, że chcą wprowadzać CFD na akcje.
Może wiecie cos na ten temat.

A co do oferty to dla mnie XTB to tylko towary takie jak Sugar, Cotton, Coffee i zboża. Tu oferta jest całkiem całkiem. No i kilka akcji z USA bez prowizji tylko na spreadzie. No, ale denerwuje zawsze te 5 minut opóźnienia z początku.
A reszta to porażka.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

Sugar, Cotton, Coffee i zboża i inne znajdziesz u wielu brokerow z MT4, ktorzy jednak maja troszke lepsza reputacje w swiecie fx...

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

majątek Zabłockiego oceniają na jakieś 200 mln PLN....cóż...ja już do tego majątku się nie dołożę.....przenoszę się do admiral :lol:

andrz43
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andrz43 »

Macie połączenie z platwormą ? brak około 10 minut

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

andrz43 pisze:Macie połączenie z platwormą ? brak około 10 minut
ja tez nie mam

Awatar użytkownika
st5efan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: st5efan »

Witam wszystkich. Dziś przytrafił mi się ciekawy przypadek. Otwieram platforme (XTB) a tu Św. Mikołaj- w historii tranzakcji -58.05. Sobie myślę czy byłem pijany jak grałem?? Zamknęło na s/l o prawie 4 rano, ale ja tej tranzakcji nie miałem. Po dalszym grzebaniu w historii okazało się że i owszem taka tranzakcja o tym samym nr. była ale dwa dni wcześnie i zamkąłem ją z ręki ( zysk jakieś 4 pipy) i wyłączyłem kompa.A tu na poczte przychodzi że otwarta.Dobre nie?!. Mało tego dzień później też przychodzi że otwarta , Taka sama cena, bez pkt swap, nawet jednego pipa różnicy. No i w nocy jep -58zł . Normalnie jakieś cyrki się tam dzieją

Dodano po 2 minutach:

Dodam tylko że na terminalu nic nie miałem, żadnego zlecenia otwartego

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Praktyka nieuczciwego brokera klasy MM jakim jest XTB.
Nieraz stosowali tą technikę, choć częściej modyfikują pozycje niż na nowo ją otwierają. Radze zmienić brokera.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
st5efan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: st5efan »

Ja ją faktycznie otworzyłem, ale została zamknięta jakieś 30min. później a u Nich wisiała jako otwarta. Strasznie dziwne. Zgłosiłem reklamację zobaczymy co z tego wyniknie.

Dodano po 15 godzinach 52 minutach:

No włśnie przyznali się do błędu i poprawili wszystko. Jest OK. A jak będzie później czas pokaże

ODPOWIEDZ