XTB
We wrześniowym forbsie jest artykuł o nich. Pan Zabłocki zapewnia, że jego firma nie nadużywa prawa do rozszerzania spreadu. Ponoć robią to tylko w wyjątkowych sytuacjach. No i tu właśnie pojawia się problem w tym, kto co ma na myśli słysząc "wyjątkowa sytuacja"
Mimo to pogratulować determinacji i życzyć sukcesów. Może kiedyś będzie to przyjazna platforma.

- magictrader
- Pasjonat
Nie bronię XTB, bo nawet nie mam u nich konta, ale umowy i specyfikacje działań danego brokera należy czytać zanim przekaże się tam swoje pieniądze
.
"* W godzinach od 17-19 czasu warszawskiego USDPLN, EURPLN i CHFPLN jest standardowo kwotowany ze Spreadem 100 pipsów, w godzinach 19-09 ze Spreadem 150 pipsów."

"* W godzinach od 17-19 czasu warszawskiego USDPLN, EURPLN i CHFPLN jest standardowo kwotowany ze Spreadem 100 pipsów, w godzinach 19-09 ze Spreadem 150 pipsów."
Te rozszerzenie spreadów to oczywista oczywistość i nie ma tu co gadać o tym.
Tak samo jak nie ma co gadać, że za całą kasę z lewarem 500:1 kupimy USDZAR i na koncie bedzie solidny minus w FxPro to oczywistości.
A poza tym to może wiecie czy wprowadzą te CFD na niemieckie akcje, bo nie mogę się doczekać ich oferty z tego rynku. Jakiś czas temu chyba w czerwcu dawali ankiety klientom z real kont i tam sami zaproponowali, że chcą wprowadzać CFD na akcje.
Może wiecie cos na ten temat.
A co do oferty to dla mnie XTB to tylko towary takie jak Sugar, Cotton, Coffee i zboża. Tu oferta jest całkiem całkiem. No i kilka akcji z USA bez prowizji tylko na spreadzie. No, ale denerwuje zawsze te 5 minut opóźnienia z początku.
A reszta to porażka.
Tak samo jak nie ma co gadać, że za całą kasę z lewarem 500:1 kupimy USDZAR i na koncie bedzie solidny minus w FxPro to oczywistości.
A poza tym to może wiecie czy wprowadzą te CFD na niemieckie akcje, bo nie mogę się doczekać ich oferty z tego rynku. Jakiś czas temu chyba w czerwcu dawali ankiety klientom z real kont i tam sami zaproponowali, że chcą wprowadzać CFD na akcje.
Może wiecie cos na ten temat.
A co do oferty to dla mnie XTB to tylko towary takie jak Sugar, Cotton, Coffee i zboża. Tu oferta jest całkiem całkiem. No i kilka akcji z USA bez prowizji tylko na spreadzie. No, ale denerwuje zawsze te 5 minut opóźnienia z początku.
A reszta to porażka.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Witam wszystkich. Dziś przytrafił mi się ciekawy przypadek. Otwieram platforme (XTB) a tu Św. Mikołaj- w historii tranzakcji -58.05. Sobie myślę czy byłem pijany jak grałem?? Zamknęło na s/l o prawie 4 rano, ale ja tej tranzakcji nie miałem. Po dalszym grzebaniu w historii okazało się że i owszem taka tranzakcja o tym samym nr. była ale dwa dni wcześnie i zamkąłem ją z ręki ( zysk jakieś 4 pipy) i wyłączyłem kompa.A tu na poczte przychodzi że otwarta.Dobre nie?!. Mało tego dzień później też przychodzi że otwarta , Taka sama cena, bez pkt swap, nawet jednego pipa różnicy. No i w nocy jep -58zł . Normalnie jakieś cyrki się tam dzieją
Dodano po 2 minutach:
Dodam tylko że na terminalu nic nie miałem, żadnego zlecenia otwartego
Dodano po 2 minutach:
Dodam tylko że na terminalu nic nie miałem, żadnego zlecenia otwartego
Ja ją faktycznie otworzyłem, ale została zamknięta jakieś 30min. później a u Nich wisiała jako otwarta. Strasznie dziwne. Zgłosiłem reklamację zobaczymy co z tego wyniknie.
Dodano po 15 godzinach 52 minutach:
No włśnie przyznali się do błędu i poprawili wszystko. Jest OK. A jak będzie później czas pokaże
Dodano po 15 godzinach 52 minutach:
No włśnie przyznali się do błędu i poprawili wszystko. Jest OK. A jak będzie później czas pokaże