Jankes dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Chłopaki - jeśli chodzi o systemy i spóźnione sygnały to bądźmy szczerzy - żaden system, wskaźnik czy jakieś inne cholerstwo do AT nie będzie nam rozpoznawał przyszłości. Wskaźniki mogą być albo podążające za trendem albo równoczesne z trendem. Żadne narzędzie nie da sygnału wcześniej niż po uformowaniu się pewnych zjawisk na wykresie.

A to wynika z czystej matematyki. Sygnał w AT jest pewnym zbiorem danych pasujących do szablonu. Matematyka nie zgaduje jakie będą kolejne dane, ona operuje na tych, które dostaje w real-time.

IMHO zamiast się skupiać na za późnych czy za wczesnych sygnałach dawanych z dopracowanego systemu - lepiej dopracować sobie zasady wejścia i wyjścia z inwestycji.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

MaxRipper - racja.

Pierwsze wejście dzisiaj : +2,2 pips.
Gdyby przetrzymać i poradzić z psychiką było by znacznie lepiej ale to wiemy po historii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Witam Jankes.Rzuc okiem na to ale nie jako system tylko jako dodatek do systemu ,dodatkowy sygnał do wejścia.Wczoraj był idealny sygnał na eur/usd nieskromnie przyznam ,że udało się wejśc w ten ruch i + 130p.Wsyłam screena i link do filmu gdzie koles to dokładnie omawia.mam nadzieję ,że nie masz nic przeciwko :)

1.http://www.youtube.com/watch?v=3gN-6D8nH0E
2.http://www.youtube.com/watch?v=4NCurszl ... re=related

Jankes
Gaduła
Gaduła

Seneszal26 nie mam nic przeciwko, dzięki. Przeglądnę to jakoś w wolnym czasie. 130 pips to kosmos dla mnie ;).
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Jankes masz racje co do tych trixow :) mi tez czasami zdarzy sie wejsc wbrew nim bo akurat inne czynniki dobrze mowia mi o wejsciu, a co do trixow to jeden gosc z FF zachwala thv4 na H4, i wchodzi w pozycje juz po zmianie szybkiego trixa. Z tego co widzialem mial niezle wyniki. Sam sie nad tym zastanawiam ale jednak wchodzac na h4 musialbym pozycje przetrzymac przez ok dzien a nie wiem czy dam rade hehe :)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

rookie pisze:Sam sie nad tym zastanawiam ale jednak wchodzac na h4 musialbym pozycje przetrzymac przez ok dzien a nie wiem czy dam rade hehe :)
bardzo bardzo dobry trening na psychike ;)

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Hehe Inwestor86 pewnie masz racje :) tylko psychika psychika a podejscie podejsciem :) z moja psychika jest coraz lepiej, ale mi bardziej podoba sie wskakiwanie i wyskakiwanie, malo a czesto :) To jak z lowieniem ryb ;) jeden rzuci na grunt i sobie siedzi i czeka a ja lubie spining, chodzic co chwile rzucac i zwijac :)

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

MaxRipper pisze:Chłopaki - jeśli chodzi o systemy i spóźnione sygnały to bądźmy szczerzy - żaden system, wskaźnik czy jakieś inne cholerstwo do AT nie będzie nam rozpoznawał przyszłości

ile razy mam dementowac ta bzdure ?

sorry jankes za offtop
Obrazek

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Ts_A pisze:ile razy mam dementowac ta bzdure ?
O co chodzi Ts_A?

Jankes
Gaduła
Gaduła

Ts_A nie ma za co, możesz dementować raz jeszcze jeśli masz siłę. Zapraszam i chętnie posłucham.

Co do dzisiejszego dnia dziś system powstrzymał pozycję przed większym zyskiem. To mnie tak rozbroiło, że zakończyłem granie.

Na żółto : urgane
Na pomarańczowo : to co przeszło koło nosa.
System dał sygnał do wyjścia zmieniając kolor Trix na czerwony, po chwili kurs wybija w górę.
Teraz Patrząc na to z perspektywy czasu to równie dobrze mógł wybić w dół i skasować SL. Zysk na tym trejdzie 2,0 pipsa. Ile mogło być nawet nie liczę aby się nie denerwować :D.

ODPOWIEDZ