Jankes dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Jankes gdzie do licha jest Twój stop loss? Kurde no...

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Jankes,

1 - zmniejsz pozycję !
2 - przejdź na MICRO LOTY !!! Natychmiast !!! Nauka na 0.01 lota jest zdecydowanie TAŃSZA niż na 0.1 lota !!! Powtórzę jeszcze raz - NATYCHMIAST.
3 - odstaw THV.
4 - przejdź na minimum TF 15 min.
5 - jak się poduczysz i zaczniesz STABILNIE uzyskiwać NIEWIELKIE ZYSKI, zajmuj większe pozycje aby ograć się psychicznie z większymi kwotami na plus i na minus.
6 - jak się ograsz psychicznie, wróć do normalnego tradingu.

Acha, i nie łam się chłopie bo nie ma czym. Nie każdy może zostać mistrzem za to każdy ma dużą szansę na zostanie solidnym rzemieślnikiem. Tak więc głowa do góry !

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Koledzy, dzięki...ale to ostatnie zagranie nie było THV3. To było na NakedTrading...niestety.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

nie ma znaczenia, Ty powinienes wiedziec dlaczego cena idzie tak a nie inaczej.. patrzac na kolorowe wskazniki nic Ci to nie da, cos tam sie przetnie to wchodzisz, dlaczego? bo tak mowi system... a co mowi cena? swieczki? dywergencje? wsparcia, opory? linie trendu? to sa podstawy i tylko tyle trzeba aby zarabiac na fx i "jechac z grubymi" bo oni uzywaja tego samego.. :lol:

naked trading rowniez wymaga chwili poswiecenia , zeby zalapac ocb.. nic nie przychodzi od razu ;)

jesli masz mozliwosc to podlacz sobie drugi monitor z czystymi wykresami, rysuj i porownuj a napewno przyda sie

Jankes
Gaduła
Gaduła

inwestor86 na drugi monitor nie mam szans, cos Ty.
Fx to doatkowe zajęcie w międzyczasie dlatego może za wiele sobie obiecuje ale dzięki za porady.

W załączeniu dzisiejszy dzień. Psychika siadła i zamknąłem jedną pozycję. Prawdziwa miazga.... - 38 pips dzisiaj.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

zainstaluj demo i obserwuj czysty wykres..

tego edka to mogles nawet +20 zamknac z tego co widze.. ale wejscie ttroche slabe bylo.. na h1 byl sell sygnal a ty w longa wszedles, szkoda, ze probowales zlapac spadajacy noz.. reszty trejdow nie analizowalem

Obrazek

warto troche postudiowac:

http://www.candlesticker.com/Bullish.asp

http://www.candlesticker.com/Bearish.asp

jak jestes uparty to bedzie dobrze ;)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Jankes, na Boga, z trendem, z trendem !!!

Łapanie dołków i górek zmasakrowało moje depo na kontraktach terminowych na FW20 !!! Ale wtedy głupi jak but byłem i przyznaję się do tego bez wstydu!

Jak postawisz zlecenie zgodnie z trendem to masz duuużo większą szansę na jej zamknięcie na plus lub w najgorszym razie na BE.

Z treeeeeendem chłopie, z trendem !
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Jankes
Gaduła
Gaduła

No z trendem z trendem ale z jakim?
Dzisiaj małe zagranie i SL 7 pips + spread.
Ale to się podobno zdarza na Fx.

Zauważyłem też, że cena częściej odbija się od linii S/R więc w takich przypadkach lepiej grać na odbicie niż przebicie. Zgadzacie się z tym ?

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

A co to jest SL 7 punktów? Taki SL prosi się sam o zamknięcie.
Na jakim interwale to 7 punktów SL ? Na 1 minucie ?

Przed chwilą wszedłem w S na 0.3 lota na eur/usd od 1.4536. pięknie zjechało do 1.4520 na dwóch świecach m15. Fajno, fajno. No to trailing stop kroczący ustawiłem na 10 punktów. Bezpieczny, a jakże ;)

I co ? Guzików STO ! :) Sympatyczne misie odpuściły i w rezultacie z +16 pips i dochodu rzędu 145 złotych po nagłym, jakże ku_ewskim odbicie w ciągu kilku sekund walnęło w SL i zamknęło interes na +6 pips.

I ze 145 zł (już widziałem jak przepijam je uczciwie dziś i jutro w klubie) na koncie wylądowało żałosne 54 zł ...

Zmienność bracie, zmienność ... Nie przewidzisz pullbacków ...

Ustaw SL na 250% ATR z ostatnich 20 okresów, a jeśli to bedzie dla Ciebie za dużo, to po prostu zmniejsz pozycje tak, aby te X pipsów stop lossu w przypadku zamknięcia zabrały Ci nie więcej niż 3-5% depozytu.
Po zarobieniu przez pozycję 8-10 punktów przestaw SL na BE. Proste a skuteczne, choć licz na to, że często pacnie w to SL. Ale tu już trzeba samemu obrać po ilu pipsach zysku przestawiamy na BE. Nerwy mam średnie i zdecydowanie nadwyrężone (wszystko przez ten cholerny forex!) więc im wcześniej zabezpieczę pozycje tym dla mnie lepiej.

Prosty MM.

Przebicie czy odbicie? Raczej baczne obserwowania co robi podaż i popyt. A później podpięcie się do zwycięskiej strony.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Dzięki za szybką odpowiedź...te 7 pip to na M5 było.
I w sumie tym razem OK, bo shorta dałem na 4520, Edek. Teraz poszło bardziej w górę.
Na M5 kilka pips 3-5 to już dla mnie sukces i chcę odcinać chociaż system często mówi aby trzymać dłużej ale te nerwy nerwy....
Myślałem aby przenieść się na wyższy TF z mniejszym lotem ale wolę juz nie zmieniać koncepcji codziennie.
Przez miesiąc będę grał tak ja wyżej pisałem. W końcu już rok tylko tracę, jeden miesiąc różnicy nie zrobi.

Pozdr.

ODPOWIEDZ