Jankes dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

PS.1....trzeba było dać longa od 4520...teraz mamy 4556...:(
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

O rany !

L od 1.4547 znowu 0.3 lota. Wystrzał w sekundach na +19 punktów. SL na BE czyli 1.4547. Profit prawie 200 zł i co ?

ZNOWU JAJO !!!

Cofnęło te 19 punktów i zamknęło mnie na ZERZE :twisted:

Idę w cholerę !!!! To to już mnie ostro wku...... :twisted: :twisted: :twisted:

Nienawidzę piątków na forexie, nienawidzę ...

Przejdź Jankes ma m15. Sygnały niezbyt częste za to pewniejsze.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Jankes
Gaduła
Gaduła

ja jak widze taki wielki "skosk" po kilkanaście pips nagle to odcinam i już.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Przez pierwszy rok też tak robiłem. +5, +10, +15 i w nogi !
Więc stwierdziłem, że trzeba dojrzeć do dłuższych ruchów, potrzymać pozycję godzinę czy dwie. Taki niby profesjonalizacja ;)

Średnio to wychodzi. Zmienność najczęściej zamyka na BE lub na kliku pipsach jak ustawię niższy trailig stop z EA.

W dwa ostatnie dni to ze 100 pipsów potencjalnego zysku zakończyłem na +16 czy +18 ... Pullbacki cenowe zżarły całe niezabezpieczone profity :(

Nawet upić się nie mogę bo antybiotyk biorę ... No niech to diabli wezmą :(

Powodzenia Jankes.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Koledzy, grając na M5 jaki trend bierzemy za kierunek dłuższych trejdów, po kilkanaście pips w perspektywie?

Czy H1 czy może tylko M15?

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Najlepiej jeden i drugi. Jeśli oba są zgodne to wtedy trejdowanie z prądem jest najbezpieczniejsze.

Jankes
Gaduła
Gaduła

dargoth No zgadza się ale jak są niezgodne to ...?
Przemyślę to i owo przez weekend, może dojdę do nowych wniosków.
Dziś miałem więcej szczęścia niż rozumu, przed danymi wlazłem w Shorta ale TP za płytki był...hehe.

Wynik z dzisiaj : - 28,00 pips

Mam ciągle problem z zamykaniem pozycji, trzymam i koszę straty giganty jak dla mnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Dzisiejsze zmagania.
Gdyby nie pechowe wejście rano było by znacznie lepiej.
Wynik : +20,2 pips

Poranna porażka była dla mnie zaskoczeniem, wszystko układało się na shorta a tu nagle skok w górę.

Załączam screena z tym "skokiem".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Jankes, nie wiem czy to pomoze ale ja np zwracam tez uwage na swiece Heiken Ashi. I w takich sytuacjach jak na obrazku czyli wykres jest wciaz nad coralem i malo tego w tym samym miejscu jest jakis pivot z tego co widze nie wchodze bez jakiegos fibo nade mna, czy tez dywergencji. Wszedlbym gdyby pelna swieczka spadkowa bez gornego knota sie wytworzyla i przebila coral.Wracajac do tego zgodnie z jakim wyzszym TF'em grac to ja w tej nowej wersji systemu uzylem wskaznika THV4 Trix MTF, tam jest zestawienie trixow fast i slow z M5, fast z M1, i fast z M15. Niekoniecznie sie tym sugeruje, ale jesli chce zajac longa a z tych wszystkich trixow tylko fast M1 jest zielony to rezygnuje. Wracajac do Heiken Ashi bardzo przejrzyście objasnil Gandalf w tym temacie -> http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... eiken+ashi

Jankes
Gaduła
Gaduła

rookie a czy nie wydaje Ci się, że Trixy z THV4 odstają lekko od tych z THV3 i nie do końca psują do reszty wskaźników?
Owszem, są lepsze bo nie repaintują tak jak Trixy z THV3 ale patrząc na nie wrażenie jest takie, że pokazują sygnałe wejścia za późno.

W ogóle patrząc na THV3 na M% wrażenie takie jakby właśnie te sygnały były spóźnione. Na M15 już to wygląda lepiej - sygnałów mniej ale trejdy dłuższe.
Na M5 80% wejścia to po kilka pipsów. Te po kilkanaście są rzadkością.

ODPOWIEDZ