Jankes dziennik
O rany !
L od 1.4547 znowu 0.3 lota. Wystrzał w sekundach na +19 punktów. SL na BE czyli 1.4547. Profit prawie 200 zł i co ?
ZNOWU JAJO !!!
Cofnęło te 19 punktów i zamknęło mnie na ZERZE
Idę w cholerę !!!! To to już mnie ostro wku......
Nienawidzę piątków na forexie, nienawidzę ...
Przejdź Jankes ma m15. Sygnały niezbyt częste za to pewniejsze.
L od 1.4547 znowu 0.3 lota. Wystrzał w sekundach na +19 punktów. SL na BE czyli 1.4547. Profit prawie 200 zł i co ?
ZNOWU JAJO !!!
Cofnęło te 19 punktów i zamknęło mnie na ZERZE

Idę w cholerę !!!! To to już mnie ostro wku......

Nienawidzę piątków na forexie, nienawidzę ...
Przejdź Jankes ma m15. Sygnały niezbyt częste za to pewniejsze.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Przez pierwszy rok też tak robiłem. +5, +10, +15 i w nogi !
Więc stwierdziłem, że trzeba dojrzeć do dłuższych ruchów, potrzymać pozycję godzinę czy dwie. Taki niby profesjonalizacja
Średnio to wychodzi. Zmienność najczęściej zamyka na BE lub na kliku pipsach jak ustawię niższy trailig stop z EA.
W dwa ostatnie dni to ze 100 pipsów potencjalnego zysku zakończyłem na +16 czy +18 ... Pullbacki cenowe zżarły całe niezabezpieczone profity
Nawet upić się nie mogę bo antybiotyk biorę ... No niech to diabli wezmą
Powodzenia Jankes.
Więc stwierdziłem, że trzeba dojrzeć do dłuższych ruchów, potrzymać pozycję godzinę czy dwie. Taki niby profesjonalizacja

Średnio to wychodzi. Zmienność najczęściej zamyka na BE lub na kliku pipsach jak ustawię niższy trailig stop z EA.
W dwa ostatnie dni to ze 100 pipsów potencjalnego zysku zakończyłem na +16 czy +18 ... Pullbacki cenowe zżarły całe niezabezpieczone profity

Nawet upić się nie mogę bo antybiotyk biorę ... No niech to diabli wezmą

Powodzenia Jankes.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Koledzy, grając na M5 jaki trend bierzemy za kierunek dłuższych trejdów, po kilkanaście pips w perspektywie?
Czy H1 czy może tylko M15?
Czy H1 czy może tylko M15?
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
dargoth No zgadza się ale jak są niezgodne to ...?
Przemyślę to i owo przez weekend, może dojdę do nowych wniosków.
Dziś miałem więcej szczęścia niż rozumu, przed danymi wlazłem w Shorta ale TP za płytki był...hehe.
Wynik z dzisiaj : - 28,00 pips
Mam ciągle problem z zamykaniem pozycji, trzymam i koszę straty giganty jak dla mnie.
Przemyślę to i owo przez weekend, może dojdę do nowych wniosków.
Dziś miałem więcej szczęścia niż rozumu, przed danymi wlazłem w Shorta ale TP za płytki był...hehe.
Wynik z dzisiaj : - 28,00 pips
Mam ciągle problem z zamykaniem pozycji, trzymam i koszę straty giganty jak dla mnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...
Dzisiejsze zmagania.
Gdyby nie pechowe wejście rano było by znacznie lepiej.
Wynik : +20,2 pips
Poranna porażka była dla mnie zaskoczeniem, wszystko układało się na shorta a tu nagle skok w górę.
Załączam screena z tym "skokiem".
Gdyby nie pechowe wejście rano było by znacznie lepiej.
Wynik : +20,2 pips
Poranna porażka była dla mnie zaskoczeniem, wszystko układało się na shorta a tu nagle skok w górę.
Załączam screena z tym "skokiem".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jankes, nie wiem czy to pomoze ale ja np zwracam tez uwage na swiece Heiken Ashi. I w takich sytuacjach jak na obrazku czyli wykres jest wciaz nad coralem i malo tego w tym samym miejscu jest jakis pivot z tego co widze nie wchodze bez jakiegos fibo nade mna, czy tez dywergencji. Wszedlbym gdyby pelna swieczka spadkowa bez gornego knota sie wytworzyla i przebila coral.Wracajac do tego zgodnie z jakim wyzszym TF'em grac to ja w tej nowej wersji systemu uzylem wskaznika THV4 Trix MTF, tam jest zestawienie trixow fast i slow z M5, fast z M1, i fast z M15. Niekoniecznie sie tym sugeruje, ale jesli chce zajac longa a z tych wszystkich trixow tylko fast M1 jest zielony to rezygnuje. Wracajac do Heiken Ashi bardzo przejrzyście objasnil Gandalf w tym temacie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... eiken+ashi

rookie a czy nie wydaje Ci się, że Trixy z THV4 odstają lekko od tych z THV3 i nie do końca psują do reszty wskaźników?
Owszem, są lepsze bo nie repaintują tak jak Trixy z THV3 ale patrząc na nie wrażenie jest takie, że pokazują sygnałe wejścia za późno.
W ogóle patrząc na THV3 na M% wrażenie takie jakby właśnie te sygnały były spóźnione. Na M15 już to wygląda lepiej - sygnałów mniej ale trejdy dłuższe.
Na M5 80% wejścia to po kilka pipsów. Te po kilkanaście są rzadkością.
Owszem, są lepsze bo nie repaintują tak jak Trixy z THV3 ale patrząc na nie wrażenie jest takie, że pokazują sygnałe wejścia za późno.
W ogóle patrząc na THV3 na M% wrażenie takie jakby właśnie te sygnały były spóźnione. Na M15 już to wygląda lepiej - sygnałów mniej ale trejdy dłuższe.
Na M5 80% wejścia to po kilka pipsów. Te po kilkanaście są rzadkością.