THV system słyszał ktoś?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

rookie pisze:szkoda ze tutaj w przeciwienstwie do FF jest tak malo zwolennikow tego systemu no ale coz tam przeciez tez moge pisac hehe
to ze nic nie pisza ludzie to nie znaczy ze nie ma zwolennikow ;) zapewne jak ktos zarabia to najzwyczajniej nie chce mu sie nic skrobac na ten temat :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Gram tym systemem, tyle, że mało konsekwentnie. grając od 11 września ugrałem 15% depo na demo pomimo kłopotów z trzymaniem się zasad.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Sgorn w to nie watpie :) ludzie z ff pewnie tez zarabiaja a znajduja czas na pisanie hehe ;) napisalem tak dlatego ze fajnie byloby rozwinac temat :) moze sam zaczne od srody :)

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

ImSoCute pisze:na FF jest wielu zwolennikow, dziwne ze tutaj dyskusja nie jest az tak ozywiona.
FF to każdy zakamarek świata, nawigator jest lokalnym forum w takim porównaniu. I fajnie, że ciekawe tematy są przenoszone na Nasze podwórko.
Pozdrawiam
Krys

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

jak dokładnie działa THV3 HA??

Dodano po 47 minutach:

dobra juz wiem

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

pan cobra wypuscil dzis w nocy wersje nr 4 swojego systemu.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

ImSoCute pisze:pan cobra wypuscil dzis w nocy wersje nr 4 swojego systemu.
Wygląda obiecująco - osobiście jednak na razie poprzestanę na THV3. Z tym systemem też można wiele wygrać.
Dochodzę powoli do wniosku (na Fx jestem już ponad rok), że spektakularne trejdy po kilkadziesiąt pips nie są celem THV3, przynajmniej na M5. O wiele łątwiej jest zarobić na początku ruchu kilka pips (do 10-12 pips) i wyjść z zyskiem, niż czekać dłużej. Nawet jeśli cena poleci 100 pips dalej to co z tego? Będzie kolejny ruch i znowu trochę zarobimy.

System też często repaintuje, szczególnie Trixy.

Na wyższych TF (M30, H1) być może system ten pomoże - ale nie zagwarantuje) w trejdach po kilkadziesiąt pips na wejście.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

Właśnie sie zapoznaje z nowa wersja ;) i teraz grajac na thv3 na short gabi szybki trix zmienil mi kolor na zielony po czym wiadomo pociagnelo dalej w nastepnych swiecach i trix zrobil sie czerowny :) Ta sama sytuacja na nowym trixie i zdziwienie... zielona kreska zostala hehe ;) Mysle ze zmiksuje te 2 wersje tzn pewnie wymienie trixa i dorzuce wskaznik pokazujace po prawej stronie wyzsze tf'y :)

edit: zmixowalem wersje na 6 operacji jedna w plecy na 3 pipsy i cale szczescie ze zamknalem bo byloby SL reszta na + co w sumie dalo 44pipsy. GLownie na kablu i jedna na ej. W ostatnim zleceniu znowu psycha zawiodla mimo ze czulem zjazd... tp 13 pipsow jest ale zasieg na ta chwile to 60 pipsow bez sygnalu wyjscia, dopiero teraz sie do fibo dobil wiec pewnie trzeba byloby zamknac pozycje. Dodatkowo wg mnie fajna opcja w tym nowym trixie ze w poziomach wykupienia i wyprzedania zmienia kolory, jak dla mnie fajnie docieraja do mnie z informacja hehe :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ada$
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ada$ »

ImSoCute pisze:pan cobra wypuscil dzis w nocy wersje nr 4 swojego systemu.
Podaje linka do v4 dla zainteresowanych http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=127271 :wink:
Im ciszej jedziesz, tym dalej zajdziesz...

RobertFx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobertFx »

Witajcie - używam THV od lutego - teraz jako system pomocniczy - wejścia , wyjścia i ogóle wrażenie co się dzieje na rynku.
Jeśli ktoś chce łapać ruchy większe po kilkadziesiąt pipsow musi grać na większych TF - -typu M15, 30 H1 - wtedy małe korekty nie powodują wyjścia z transakcji tym, bardziej że na tych TF świece HA "filtrują" małe korekty
Gra na M5 to skalping i czasem przy odrobinie szczęścia da się złapać ruch większy
Nawet roboty THV na M15 mają z reguły ustawione 30 pipsow i wyłapują tylko początek ruchu.
Trąd jest twoim przyjacielem...

ODPOWIEDZ