Jankes dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

oto dzisiejszy dzień.
Wynik : -31,5 pips.

Stratne zagrania:
1. Pierwsze wejście walnęło SL. Nie zamknąłem gdy szybki Trix zmienił kolor.
2. Drugie wejście : zamknąłem gdy Trix zmienił kolor po czym cena nie doszła do założonego poziomy SL i poszła dalej w górę za czas jakiś.
3. Trzecie wejście - kupiłem na oporze, który nie został przełamany...dopiero przy trzeciej próbie pękł. Niestety zamknąłem na stracie gdy zmieniał kolor.

Niby robię wszystko co trzeba a jednak w plecy. Poza tym często Trix zmienia kolor i wtedy wychodzę z zyskownej pozycji a stratne trzymam do końca założonego SL.

Wynika z tego, że wejścia i wyjścia muszą być na tej samej zasadzie.
Dodatkowo obserwować opory / wsparcia i nie grać przeciwko nim.

Ogólnie na minusie ale jakoś nie jestem wkurzony. Odrobić to można ale nadal gdzieś robię błędy....dlaczego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

Jankes
Gaduła
Gaduła

Niestety dziś zostałem z jednym Longiem...jak jest każdy widzi.
Wyliczam, że nastąpiło odbicie od oporu na 1,4530 i powędruje w górę znowu.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Masz 2164 EUR ?

Jeżeli tak to powinieneś grac ok 0,3 lota a nie całym jednym - to jedna rzecz.

Druga - jak wygląda sprawa stop loss'ów?

Jankes
Gaduła
Gaduła

SL albo zgodnie z THV3 albo na najbliższy R/S. Niestety tym razem nie dopilnowałem tego SL. To był mój błąd.

Co co wielkości lota gra mniejszym lotem wydaje mi się bezcelowa (nie warta świeczki). Wiem, że to błąd ale nad tym jeszcze muszę popracować.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Ujmę to tak - z gra większym lotem jest jak z ruletka - jak będziesz miał dobra passe to sporo zarobisz - ale złej passy Twój kapitał może nie przeżyć.

W inwestycjach chodzi o to aby zarabiac regularnie a nie aby dużo ryzykować wiec radze ustawić 0,3 lota i działać. Jeśli chodzi o SL to poniekąd wielkość lota zależy od wielkości SL - poniżej załączam fajny kalkulator który przelicza nam wielkość lota w zależności od SL.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

MaxRipper pisze:Jeśli chodzi o SL to poniekąd wielkość lota zależy od wielkości SL - poniżej załączam fajny kalkulator który przelicza nam wielkość lota w zależności od SL
nawet nie poniekąd tylko napewno ;) wielkosc pozycji powinna byc zalezna od SL i risk % ktory jestes w stanie poniesc. 2164 EUR to ponad 8 k pln wiec mozna spokojnie grac przy risk 3-5 %. a czy to bedzie 0.3 lot czy 0.8 lota zalezy od tego gdzie umiejscowiony bedzie SL ;) pozdro
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Kalkulatorek świetny, dzięki.
Oto statement z zamkniętą wczorajszą pozycją. Na razie za wcześnie aby coś grać. Nie widzę niestety pewnego kierunku ceny na dzisiaj.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Dzisiejsze zmagania....
Typwe : wchodze w L....rynek spada...wchodze w S - rynek rośnie....pozamiatane.

Teraz pozycja S ze SL 10 pips , TP 4587.

Jankes
Gaduła
Gaduła

Bez komentarza...ale aktualizuję jako znak, że żyję.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

hmm.. 2k euro i 1 lot to za duzo, jak sam widzisz miales kilka wtop i juz nie ma 1/3 depo. Poza tym grajac mniejszym lotem ograniczysz stres i nie bedziesz juz lapal po kilka pipsow a pozwolisz zyskom rosnac jak jest okazja. .. bo jak narazie twoj r:r wynosi 2:1 a powinno byc odwrotnie ;)

Warto przemyslec i moze przeniesc sie na wyzsze TF i grac mniejszym lotem, m30 - daily i mozna kosic po 200 - 300 pipsow co przy 0.2 czy nawet 0.1 lota daje ladne wyniki.. a i stres mniejszy bo nie trzezba ciagle gapic sie w monitor. Jednak skalpowanie to trudna sztuka.. albo nie tyle trudna co trzeba po prostu wyczuc kiedy rynek do tego sie nadaje.. nie lapac spadajacych nozy i nie przesadzac z counter trejdami.. lepiej miec ten komfort i otwierac pozycje z trendem.

ODPOWIEDZ