Meta Trader 5

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Czy będą nas dymać na MT5

tak
158
83%
nie
33
17%

Liczba głosów: 191

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Hikari pisze:A gdyby tak stworzyc wlasna platforme.
1. Wykresy: tickowe, minutowe, sekundowe itd.
2. Z niektorych malo uzywanych narzedzi "kreslarskich zrezygnowac"
3. Mozliwosc korzystania ze skryptow: EL, Equilla ( kompatybilna z EL - masa skryptow), MQ4 oraz innych.

Najwazniejsze! Mozliwosc wyboru kazdego dostawcy danych (data feed)
oraz odbior danych z kabla albo satelity - karta TV.
Takie coś jest już tworzone

http://www.openforexplatform.com/
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MACIEK408 pisze:czyli nowe zasady składania zleceń.

1. brak hedgingu
- nie będzie można składać zleceń przeciwstawnych na tej samej parze, czyli odpadają formy hedzowanego SL i granie na kilku interwalach (np. w długim L, a na skalpie szorty)

2. znane i lubiane ( Smile )przez co niektórych FIFO
- first in first out, czyli np. otwierając kilka pozycji na jednej parze zamykać je możemy tylko w kolejności otwierania. oznacza to ze chcąc zlikwidować np. ostatnią pozycje, która traci lub była pochopnie otwarta, musimy zamknąć WSZYSTKIE

Dzięki MACIEK408 świetny tekst.Tylko jedna mała uwaga uważam że dzieki temu kontrolowanie naszych zleceń na ECN przez broka będzie prawie niemożliwe i o to chodziło NFA.

3. nowe zasady SL i TP
- dosyć abstrakcyjne, ale wygodne stopy z MT4 zostaną zastąpione oddzielnym przeciw-zleceniem. czyli dla zajętej pozycji L forma stopa będzie zlecenie S aktywowane na zadanej cenie. podobnie z TP. oznacza to ze w momencie uruchomienia standardowej transakcji musimy ustawić 3 fizycznie niezależne zlecenia. gdzie niebezpieczeństwo? gdy zlikwidujemy pozycje główną zlecenia SL i TP będą nadal funkcjonować - musimy pamiętać o ich anulowaniu bądź ręcznie, bądź poprzez powiązanie z warunkiem transakcji.

koleś wylewa jeszcze parę żali na NFA, w sumie go obchodzi to najbardziej bo jest z USA, ale w skrócie widać, ze nowy MT będzie miał podobne regulacje jak soft Saxo chociażby. co nie wszystkim się spodoba. wydaje mi się ze będzie to duży cios dla skalperow i wszystkich tych którzy robią dużo szybkich transakcji. teoretycznie reguły będą bardziej rynkowe, ale chyba nie funkcjonujemy na PRAWDZIWYM rynku, a raczej u BUKA. wprowadzony zamęt spowoduje, ze parę dodatkowych depozytów przejdzie do broka.
Dzięki MACIEK408 świetny tekst.Tylko malukta uwaga uważam że dzieki temu kontrolowanie naszych zleceń na ECN będzie prawie niemożliwe.O to chodziło NFA.

Pozdro.

Dodano po 12 minutach:

Ps. uważam że tego co Napisałeś powinni na uczelniach uczyć nie byłoby tylu nieporozumień.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

wychodzi na to, ze w porownaniu z MT4, MT5 to bedzie jedna wielka lipa...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Jeśli wprowadzają takie ułatwienie z automatycznym SL i TP.
To spory +.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Szwajcar pisze:Jeśli wprowadzają takie ułatwienie z automatycznym SL i TP.
To spory +.
to to akurat małe piwo, dobry skrypt, dwa kliknięcia i masz to samo od razu i teraz.

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

gdzie moge sciagnac taki skrypt wraz z instrukcja, bo mam jakis ale niestety na alpari jak go wlaczam to wyskakuje blad i nie jestem w stanie np. zamknac wszystkich otwartych pozycji naraz.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Tak, tak to drobnostka, ale przy szybkiej agresywnej grze na danych każda sekunda się liczy i jeśli wprowadzają takie coś sprzętowo to będzie znaczne ułatwienie.

A co skryptów to ja używam takich:
W menu tego pipsinga jest wybór SL i TP.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

thx, a czy musze cos ustawiac w tych skryptach, czy wystarczy ze przeniose je na wykres i od razu pozamyka mi transakcje?

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

fakt pipsing dobry jest, kiedys też zapodawałem go w wątku: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ght=#85566
osobiście już używam innych

do zamykania bardzo dobrze mi się sprawdza ten http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 8501#78501
jest na samym dole.
W opcjach można wybrać co zamykać, wszystko, tylko otwarte, oczekujące, oczekujace o danym magic lub danym comment, otwarte o danym magic lub danym comment, te z profitem tylko lub same stratne.
Dużo opcji i skrypt dobrze działa, testowałem sporo skryptów do zamykania i większość często się zacinała a ten wypadł najlepiej.

Pozdrawiam...

ODPOWIEDZ