THV system słyszał ktoś?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

No to wkleje swoje wczorajsze wejscie i pokaze jaka mam psyche hehe ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

wyjscie dobre tak trzba robic ale gra na TF 1 min to hyba ........ Na 1min to skalpuja zawodowcy a Ty chyba ...... powinienes zaczac gre na wyzszym TF polecam 30 min

Jankes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jankes »

Komentarz do mojego dzisiejszego pechowego wejścia ?
Cienka czerwona linia wyznacza poziom wejścia w Longa mniej więcej....zamknięcie pozycji było na stracie grubo poniżej, a tu poszybowało w górę. W sumie tak liczyłem, że Edek dalej będzie szedł w górę (tak mówią wszyscy ;-)).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niechlujne, pozbawione interpunkcji i pełne błędów wiadomości to tak, jakbyś komuś np. postawił piwo w usyfionym, klejącym się kuflu z pływającą muchą w środku i tłumaczył się, że masz problemy z myciem naczyń...

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

nie gram na m30, i nie jest powiedziane ze na m1 musze skalpowac :) owszem wchodze na m1 ale wczesniej analizuje m5, kwestia przytrzymania. Poza tym m30 to dla mnie wiecznosc :) takie juz mam podejscie i charakter :) probowalem przechodzic na wyzsze tf'y i ewentualny do zaakceptowania byl m5 dlatego tez czesciej zwracam na niego uwage szukajac sygnalow na m5 i przechodzac na m1 gwoli precyzji ;) SL mam na 20 pipsow, ale to SL na ekstremalne sytuacje (wylaczenie pradu, zawal itd ;) ) a jako tp najczesciej poziomy fibo chociaz cholera zdarza mi sie zamknac wczesniej z palca tak jak teraz :) pozdrawiam

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

rookie pisze:Poza tym m30 to dla mnie wiecznosc
wlasnie to problem wiekszosci poczatkujacych traderow .pozdr

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

ale widziales zebym ja gdzies narzekał na m1 ? :) pokazalem wejscie zyskowne na 12 pipsow z 30 paru mozliwych :) fakt ze jestem poczatkujacy bo z forexem mam kontakt jakies 1,5 roku ale to nie znaczy ze nie zdazylem sprawdzic ktory tf jest dla mnie odpowiedni. Gralem na m30 h1 h4 ale nie potrafie tak dlugo trzymac pozycji :) robie 10-15 zlecen dziennie po 5-20pipsow no oczywiscie nie wszystkie wchodza ale + jest :)

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

co dokladnie musze zrobic i jak poustawiac MT4, zeby miec taki wyglad MT4 jak zalaczacie na obrazkach? chodzi mi o kolorowe wykresy, pokazywanie trendow i ilosci czasu pozostalego do danej sesji. sciagnalem EA THV, ale jak probuje wrzucic szablon to mi sie wiesza laptop (a jest to sprzet nowoczesny). jakies sugestie?

pozdr

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja w swoich folderach nie mam EA thv, tylko wskazniki i template z folderu V3 który jest w paczce do sciagniecia tutaj -> http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=127271 upewnij sie ze wskazniki wrzucisz do experts/indicators a template do template w glownym katalogu mt4. Pozdrawiam :)

ImSoCute
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ImSoCute »

jakie wyniki panowie macie uzywajac THV? ktos ladnie zarabia uzywajac tego systemu? na FF jest wielu zwolennikow, dziwne ze tutaj dyskusja nie jest az tak ozywiona.

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

ja nie narzekam :) chociaz brakuje mi mobilizacji do czestszego siedzenia na fx to jak dochodze do kompa machne pare pipsow ;) szkoda ze tutaj w przeciwienstwie do FF jest tak malo zwolennikow tego systemu :) no ale coz tam przeciez tez moge pisac hehe ;)

ODPOWIEDZ