Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
grandepaco
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grandepaco »

Dopiero poznaję ten system.
Panowie czy tu jest sygnał na longa??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Niewiele widać na tym Twoim screenie...

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

grandepaco pisze:Panowie czy tu jest sygnał na longa??
Sygnał na longa był 3 świece H1 wcześniej.
Cena przeszła przez kanał, cofnęła się do kanału i wtedy było wejście (ok 15:00 polskiego czasu).

Jakbyś obserwował na M5, to tam było wejście o godzinę wcześniej tzn, ok 14-tej polskiego czasu. Bardzo czysty setup dający ponad 40 pipsów. SL mógł być na poziomie 10 pipsów.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

inmax pisze:Dla mnie płynne rynki nie dzielą się na grubasów i cieniasów,
troszeczke źle myślisz moim zdaniem to własnie grubasy żądzą na tym rynku my szare myszki (95% grających)nie stanowimy dla niech kompletnie żadnego zagrożenia,to oni manipulują rynkiem przebijają setupy i to oni każą ci myśleć tak jak ty myślisz a nawet otym nie wiesz.to oni tworzą knoty po 20 pipsów(koszenie leszczy) na godzinnej świeczce po czym świeczka jak rakieta tworzy 80 pipsów do góry.

inmax pisze:tylko na kupujących (co podbijają ceny coraz wyżej) isprzedających (co zbijają ceny coraz niżej).
I to są właśnie oni ci sprzedający i ci kupujący.ONI zawsze wygrywają.

Tak ,że warto się interesowac grubasami bo to oni odgrywają ważną role przy dziennych setupach.Jak myślisz kto popchał wczoraj EU GU UC na dzienny zasięg my szaraczki?:)
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krys »

HEX, fajny system, bardzo czytelny. Dla mnie 15m TF jest najbardziej czytelny. Wielkie dzięki.
Ale czasami lubię wejść w pozycję hardcorowo przeciwko trendowi. :D
Pozdrawiam
Krys

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

inmax pisze:bawie sę na m1 od kwietnia,
od jakiegoś czasu (dwa miesiące) gram głównie na ropie,
schodze czasem na wykresy 15 sekundowe i 30 sekundowe,
czasem 12,24,50,100 tick
Gdzie są takie spredy, że da się grać na tak małych TF ?
W Admiral jest 10 pip
w XTB 8 pip

Awatar użytkownika
inmax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: inmax »

HEX
Twoja interpetacja HEX tego co jest na wykresie, jest Twoją interpetacją.
Moja inerpetacja i podział rynku na kupujących i sprzedających czy aż tak dużo różni się od Twoich grubasów i cieniasów?
Ty po prostu rozkminiasz w którą stornę grubasy pchają rynek. Dla Ciebie to będą grubasy i cieniasy.
Ja rozkminiam kto ma przewagę - kupujacy czy sprzedający.
Nie wiem czy wg Twojej teorii jest jeden grubas który pcha gdzieś rynek, czy jest pare grubasów co się umawiają, czy są to grubasy "skurczybyki" którzy walczą ze sobą i przepychają się nawzajem. Nieważne. Zawsze zlecenia zostały złożone, gdzieś pękają stopy, gdzieś są realizowane zyski, gdzieś straty.... cena się porusza i ktoś ma przewage, albo Ci co kupują albo Ci co sprzedają - proste.

Kazik
gram na FUTURES na CME i NYMEX.
http://www.mirusfutures.com/
Tam nie masz tego "pseudo spredu" jak u borokerów MM. Jak tam wchodzisz i zarabiasz 1pip (np kupujesz rope [LIGHT SWEET CRUDE OIL] po 70,01 i sprzedajesz po 70,02) to zarabiasz 10$. Całkowite opłaty za otwarcie i zamknięcie pozycji 5$.
U nas na FW20 jest to 10zł za 1pip i przeważnie około 9zł otwarcie i 9zł zamknięcie kontraktu....

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

inmax pisze:Kazik
gram na FUTURES na CME i NYMEX.
http://www.mirusfutures.com/
Tam nie masz tego "pseudo spredu" jak u borokerów MM. Jak tam wchodzisz i zarabiasz 1pip (np kupujesz rope [LIGHT SWEET CRUDE OIL] po 70,01 i sprzedajesz po 70,02) to zarabiasz 10$. Całkowite opłaty za otwarcie i zamknięcie pozycji 5$.

Dziękuję za info.
Ninja był płatny. Muszę to obadać.

Awatar użytkownika
kobas8
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobas8 »

witam! poczytalem sobie troche o tym systemie. Czy gracie stosujac ta regule ze cena powinna sie odbic od bandy kanalu ? ewentualnie zeby te kropeczki znajdowaly sie w kanale EMA???

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Czy wejscie zaznaczone czerwoną strzałką było w zgodzie zasadami ? To zrzut zrobiony kilka godzin po fakcie. Sygnał zakupu był wówczas na M15 na linii 90,74, H1 i D1 zielone. Celowo opózniłem wejscie na longa na 91,77 by uzyskać potwierdzenie jak to zwykł był robić Hex i poczekać aż cena przekroczy górną bandę tunelu. Zabrakło tylko 1 pipsa by wziąć skromny 5-pipsowy skalp....Na szczescie to tylko demo. Od niedawna testuję ten system. Poza tym miałem dzisiaj 2 udane wejścia - jedno na realu a drugie również na demo.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2009, 21:58 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ