Wpływ łącza na egzekucje zleceń.
ma moim blogu znajdziesz 3 rozdziały mojego przewodnika po VPS, wraz ze screenami: http://astrafx.wordpress.com/?s=przewodnik+po+vps
powinna się poprawić
tak jest np:: w przypadku FXPRO i ich WebTradera. Jest to aplikacja www i zlecenia wchodzą z niej szybciej niż z mt4 zainstalowanego na lokalnym kompie- przynajmniej u mnie.
więcej info na moim blogu:
http://astrafx.wordpress.com/2009/12/07 ... btrader-a/
tak jest np:: w przypadku FXPRO i ich WebTradera. Jest to aplikacja www i zlecenia wchodzą z niej szybciej niż z mt4 zainstalowanego na lokalnym kompie- przynajmniej u mnie.
więcej info na moim blogu:
http://astrafx.wordpress.com/2009/12/07 ... btrader-a/
O to mi wlasnie chodzilo
Przeczytalem ten wpis, odwiedzilem tez webtradera - jest tam gdzies mozliwosc ustawienia domyslnego SL na kazde zlecenie? Bo jesli musialbym wpisywac wszystko recznie, to chyba jednak szybciej i tak by wyszlo robic to z poziomu mt4 za pomoca skryptu.

"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"
Astra: a tak z ciekawości: jak mierzyłeś to, że zlecenia z WebTradera są szybsze niż z mt4 ? I o ile szybsze ?astra pisze:tak jest np:: w przypadku FXPRO i ich WebTradera. Jest to aplikacja www i zlecenia wchodzą z niej szybciej niż z mt4 zainstalowanego na lokalnym kompie- przynajmniej u mnie.
Na mój chłopski rozum całość działa tak:
webtrader jest podpięty do serwera mt4 (zapewne przez jakiś plugin). Więc: zlecenie przez webtradera przebywa drogę:
użytkownik

Porównajmy to ze zleceniem przez terminal:
użytkownik

Dodatkowo web trader pisany we flashu zapewne ma dodatkowy narzut w protokole komunikacji pomiędzy aplikacją kliencką a częścią serwerową (w porównaniu do serwera mt4 i terminala). Czyli śląc takie samo zlecenie tu i tu wysłanie przez terminal będzie wymagało mniejszej ilości bajtów do transmisji przez sieć.
Reasumując więc: szybciej powinien działać terminal !
Jeśli jednak jest inaczej ... może to oznaczać, że zlecenia są ciutkę inaczej przetwarzane przez serwer w zależności od tego skąd są składane .....
na oko ;-)green7 pisze:Astra: a tak z ciekawości: jak mierzyłeś to, że zlecenia z WebTradera są szybsze niż z mt4 ? I o ile szybsze ?
tak poważnie to u mnie po prostu na oko widać, które zlecenie szybciej wchodzi, ale to może zależy od konkretnego łącza internetowego jak i (zgodnie z tym co pisał Green) od priorytetów przyznawanych zleceniom pochodzącym z różnych terminali Wiadomo np: że zlecenia z Mutitermnala wchodzą szybciej, bo mają większy priorytet przetwarzania na serwerze od zlecenia pochodzącego ze zwykłego MT4. Może podobnie jest z Webtraderem, może po prostu jego zlecenia mają wyższy priorytet.
Hmm wiadomo, że zlecenia z multiterminala wchodzą szyciej ? Zapytam znowu: skąd ?astra pisze:Wiadomo np: że zlecenia z Mutitermnala wchodzą szybciej, bo mają większy priorytet przetwarzania na serwerze od zlecenia pochodzącego ze zwykłego MT4

Ktoś to jeszcze zauważył (prócz Astry) ? W sumie nigdy nie testowałem multiterminala pod tym kątem, w wolnej chwili trzeba będzie sprawdzić ....
nie, to , że zlecenia z multi wchodzą szybciej bo mają większy priorytet, to wiem choćby z obsługi technicznej am i alpari- to jest fakt. Dlatego nie którzy brokerzy nie rozdają tak "na lewo i prawo" multiterminali, bo by im serwery pozapychały.
Co do web terminala, to nie mierzyłam tego, ale różnica w szybkość miedzy zwykłym mt4 jest widoczna na moim łączu interentowym.
Co do web terminala, to nie mierzyłam tego, ale różnica w szybkość miedzy zwykłym mt4 jest widoczna na moim łączu interentowym.