Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bilo22 »

Shadi pisze:Tłumaczenie to nie problem, gorzej z rozumieniem ich zdań. Tak jakby nie po polskiemu pisali Smile Jutro ruszymy z tematem Smile

o to mi chodzi

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

:D temat juz jest od kilku dni... nazywa się koncepcja ZERO LINE by MightyOne i jest w tym samym dziale co ten topic

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

gutek dziekuje za podpowiedz :D

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Witam,

Pomimo że znam jakotako angielski to nie jestem w stanie zrozumieć tego systemu http://forexforums.dailyfx.com/king-mic ... edone.html

Autor zarzeka się że nie trzeba żadnego wskaźnika, że mozna tak handlować cały dzień i noc, i że jest to banalnie proste.

Skąd on wie jak się zachowa kolejna świeczka, czy kurs się nie cofnie itp.??

Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć jak się handluje za pomocą tego systemu??Krok po kroku?

Miał ktoś z tym sposobem do czynienia? Jest to opłacalne na dłuższą metę?

Proszę o pomoc.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

YOU CAN DO THIS ALL DAY AND ALL NIGHT.

SEE GREEN CANDLE.

SEE GREEN CANDLE AT HORIZONTAL LINE AT 0.6525

GO LONG AT 0.6525.

SEE PROFIT.

SEE RED CANDLE.

SEE RED CANDLE AT HORIZONTAL LINE AT 0.6650

GO SHORT AT 0.6650

SEE PROFIT.

SIMPLE!

That is ALL THAT THERE IS TO IT. There is NOTHING MORE. Do not complicate matters.

You don't have to talk or think about trend, support, resistance, bounces, breakouts, etc.... You do NOT need indicators.

YOU SEE THE COLOR AT THE LINE AND TRADE WITH IT, NOT AGAINST IT... IT'S THAT SIMPLE!

If you do NOT understand, then keep rereading this message and looking at the chart until it hits you like a TON OF BRICKS!!

Możesz mi napisać czego nie rozumiesz w tym??Wiesz że na FX trzeba być spostrzegawczym i kreatywnym no i inteligętnym w pewnym stopniu;]
Jeżeli nie rozumiesz tej metody po co się pytasz o jej dochodowość.Mógłbym ci wytłumaczyć tą metode w 3 zdaniach ale nie zrobie tego :) Ludzie starajcie się coś zrozumieć sami.i czemu dajesz link do tej strategi w wątku innnego systemu??(nie odpowiadaj na to pytanie na forum sam sobie odpowiedz)
Pozdrawiam.

Ps. ten autor to właśnie TRO człowiek który wynalazł wiele metod łącznie z ta która jest opisana w tym wątku.

Aha i jeszcze jedno ten system był opisany przez KERIMBA.TAK tu na forum!
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Tak zrozumiałem to wszystko.

Hex, powiedz mi gdzie należy zapłacić aby otrzymać paczke indykatorów TRO 2009.?

Czy musze bezpośrednio napisać do TRO czy może też jest gdzieś w internecie. Tro odsyła do google ale nie mogę tam znaleźć tego wskaźnika ponieważ zapewne jest on w najnowszej paczce.

Chciałbym zapłacić darowizne wzamian za tą paczkę, wiesz może gdzie można to uczynić?

Post kazał napisać w tym wątku moterator, wcześniej napisałem osobny temat lecz nakazano mi kontynuować w tym.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

żeby grać tym systemem nie potrzebujesz kompletnie nic tylko cene.
www.kreslik.com to forum TRo napisz do niego priva albo napisz na byle jakim wątku że chcesz tak zrobić pewnie się z tobą skontaktuje.
Te linie to horyzontalne linie na poziomach 00,25,50,75
szczerze to nie wiem gdzie się płaci nie potrzebuje tego,wystarczą mi jego darmowe wskaźniki których sa setki ;]
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

JD_Investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JD_Investment »

HEX pisze:YOU CAN DO THIS ALL DAY AND ALL NIGHT.

(...)
I jeszcze "fundament" tego systemu: "Do you see the price?"

j_d

P.S. Kiedyś już twórczość TRO wałkowano na tym forum - rzuć okiem tutaj:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... highlight=

Awatar użytkownika
Jacek_fx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jacek_fx »

Witam,

Na wstępie chciałbym przekazać podziękowania dla HEX'a za przedstawienie bardzo ciekawego skalpa. Choć testuję go zaledwie od kilku dni bardzo mi się spodobała ta metoda tradingu.

Mam jednak prośbe do kogoś, kto wie co nieco o programowaniu, aby zmodyfikować wskaźnik TRO_DYNAMIC_FIBS_SR tak, aby aby wyświetlał alerty zgodnie z kolorem świeczki D1, czyli mamy np. czerwoną świeczkę D1, to wskaźnik dzwoni tylko jak pojawi się możliwość wejścia tylko S
Taka modyfikacja z pewnością uprości mi granie już prostym systemem :)

Pozdrawiam, Jacek

bilo22
Stały bywalec
Stały bywalec

j4ceeq bardzo dobre spostrzezenie takze czekam na taka modyfikacje

ODPOWIEDZ