Czy na rynku Forex można rzeczywiście zarobić?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
badtiger
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: badtiger »

Przepraszam ale czegos nie rozumiem... No coz jestem nowy i dopiero ucze sie wszystkeigo tutaj...
Ktos w tym temacie na poczatkowych stronach napisal ze w ciagu 2 tygodni z 50 zl ktore dostal na start ugral 480zl...
Ja sam na demie (po kilku dniach nauki) podwoilem moje konto w 1 dzien.
Wiec pytam sie dlaczego mowicie sktomnie ze w ciagu roku na fx mozna zarobic 100% jesli taki laik jak ja zarobi tyle w 1 dzien???
Poza tym jesli gram na dzwigni 1:200 i inwestuje np w pare EUR/PLM gdzie jest zysk 1% bo akurat jest dobry dodatni trend to zarabiam 200% zainwestowanej sumy? Dobrze rozumuje?
Dlaczego zatem zawodowcy ktorzy graja od kilku lat zarabiaja tylko 100% w ciagu roku? Prosze o wyjasnienia.
Rozumiem ze jest roznica w grze real / demo ale nie az taka ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

badtiger pisze:Wiec pytam sie dlaczego mowicie sktomnie ze w ciagu roku na fx mozna zarobic 100% jesli taki laik jak ja zarobi tyle w 1 dzien???
Powtórz to przez dłuższy okres czasu nie tracąc całego kapitału ;). Co z tego ile zarobisz w 1 czy 2 dni jeśli następnego dnia nic nie będziesz już miał?
badtiger pisze:Rozumiem ze jest roznica w grze real / demo ale nie az taka
Spróbuj zanim postawisz taki wniosek... :)
Uwierz mi, to nie pierwszy tego typu post na tym forum, a potem użytkownicy albo szybko znikaja lub wracają i przyznają rację. Jeśli ktoś twierdzi, że można zarabiać 100% dziennie to wystarczy "parę chwil" i będzie bardzo bogatym człowiekiem - przecież to takie proste... :)

Niemniej powodzenia!
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

badtiger pisze:Wiec pytam sie dlaczego mowicie sktomnie ze w ciagu roku na fx mozna zarobic 100% jesli taki laik jak ja zarobi tyle w 1 dzien???
No jak to dlaczego :?: Pomysl troche :D

Specjalnie wszystkich wprowadzamy w blad, zeby zgarnac cala kase tylko i wylacznie dla siebie :twisted: :twisted: :twisted:
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
bdanielb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bdanielb »

Czy na rynku Forex można rzeczywiście zarobić?

niby takie glupie pytanie pojawia sie co jakis czas a tyle emocji wzbudza 9 stron odpowiedzi wszyscy kolejny raz daja sie wciagnac w rozwarzania

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Ale za to ile radości. Czasami coś trzeba robic by się zrelaksować.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

badtiger
Bywalec
Bywalec

Zacytuje fragment z pewnego watku o strategiach na tym forum...

"G/J 9.30 229.18, do teraz prawie +380 pips
E/J 9.45 155.70 do teraz prawie +220 pips

Przy SL odpowiednio 70 pips i 45 pips to przyzwoite handle, szczególnie jak na jeden dzień. System przypadł mi do gustu, albo po prostu mamy dobre dni na parach jenowych "

Jak sie lapie kilkaset pipsow w jeden dzien to wyglada raczej na to ze mozna zarobic ciut wiecej niz 100% rocznie ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

badtiger pisze:Jak sie lapie kilkaset pipsow w jeden dzien to wyglada raczej na to ze mozna zarobic ciut wiecej niz 100% rocznie
Pewnie, że to możliwe. Nikt nie mówi, że nie. Tylko jest to ciut trudniejsze niż się wydaje. Do dzieła! ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kain87
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kain87 »

Gram od kilku dni w realu i wiem że można zarobić(a raczej dorobić) niekoniecznie 100% dziennie. Ja postawiłem na początek 500zł i nie będzie źle jak to podwoje w ciągu miesiąca( zresztą już mam prawie 500 na plusie w ciągu 1 tygodnia). Niemożna być chciwym bo się można ostro przejechać.. najlepiej grać zachowawczo, a w tedy kasa będzie sama płynęła na konto :)

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

kain87 pisze:Gram od kilku dni w realu i wiem że można zarobić(a raczej dorobić) niekoniecznie 100% dziennie. Ja postawiłem na początek 500zł i nie będzie źle jak to podwoje w ciągu miesiąca( zresztą już mam prawie 500 na plusie w ciągu 1 tygodnia). Niemożna być chciwym bo się można ostro przejechać.. najlepiej grać zachowawczo, a w tedy kasa będzie sama płynęła na konto :)
W trendzie bocznym nie jest trudno zarobic ;) Poczekamy jak się wybijemy z tego
trendu. Wtedy zobaczymy jak te 500zł lub nawet 2000zł wystarczy ci na jazdy ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

badtiger
Bywalec
Bywalec

Wydaje mi sie ze najlepiej jest grac tylko wtedy gdy sygnaly sa bardzo wyrazne. Jesli w ciagu dnia kolysze to najlepiej odpuscic i przeczekac dzien czy dwa az znow trend zrobi sie widoczny i sygnaly w systemie jaki stosujemy beda dobrze widoczne. Najwiecej wlasnie wydaje mi sie mozna stracic kiedy caly czas chcemy zarabiac i gramy przy czestych wahaniach - lepiej wtedy zrezygnowac. Przynajmniej jak ktos nie ma duzego doswiadczenia.

ODPOWIEDZ