Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kuguar »

Przykładowe robione na szybko anale. :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"
Mój Journal: http://forex-nawigator.biz/forum/journa ... 17291.html

Mad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mad »

świetnie, ale kiedy wychodzić ??? na twoich wykresach widać miejsca wejścia i to że nie dochodzą do nastepnego poziomu.. w takiej sytuacji gdzie wychodzisz ??? i chodzi mi o zasadę - co jeśli nie dojdzie tam gdzie chcę, i zaczyna zawracać. poza tym, post faktum wszystko wygląda cudnie, ale co robisz w realu ??

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Mad pisze:świetnie, ale kiedy wychodzić ??? na twoich wykresach widać miejsca wejścia i to że nie dochodzą do nastepnego poziomu.. w takiej sytuacji gdzie wychodzisz ??? i chodzi mi o zasadę - co jeśli nie dojdzie tam gdzie chcę, i zaczyna zawracać. poza tym, post faktum wszystko wygląda cudnie, ale co robisz w realu ??
Ja nie pokazuje wejść tylko miejsc ile razy dany poziom był testowany a im wiecej razy był testowany tym wieksze prawdopodobieństwo że odbije.
Do każdej teorii trzeba dołożyć wejscie wyjscie SL i TP BE TS i co tam jeszcze sie żywnie podoba..Tego rodzaju analiza jest podpórką do zawierania transakcji-czekam aż cena dojdzie do jednego z takich poziomów i tam czekam na to aż sie pojawi sygnał z systemu.pzdr
GOD BLESS ME...-"candles absorb EVERYTHING (news, rumours, speculation, etc). candles are price. price is....everything"

Mad
Stały bywalec
Stały bywalec

no to czym jest Twój sygnał z systemu ? czy to nie na wsparciu i oporze należy brać ? wyjaśnij pls..

mario77
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario77 »

Wystarczy, że przy wejściu podzielisz sobie pozycję na dwie, trzy części. Pierwszą ustawiasz przykładowo na 25/40, drugą z TP przed kolejnym S/R, a trzecią wiśta wio i hej z TS. Po osiągnięciu pierwszego targetu pozostałe przerzucamy na BE. Po drodze można dokładać kolejne pozycje na pullbackach, wszystko zależne od twojej strategii.

Poza tym jeśli wybije Cię na SL lub BE to jest świetna strategia, którą opisał fxlamer ANTYSTOP.

BTW. Ciekawe czy jescze jest na urlopie, bo ostatnio nie widać jego wpisów?

banita
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: banita »

Witam serdecznie, jestem początkujący , czy mógłby ktoś zamieścić jakis zbiór zasad , którymi sie kieruje lub trading plan?
Z góry dziekuje

Awatar użytkownika
Kuguar
Pasjonat
Pasjonat

Mad pisze:no to czym jest Twój sygnał z systemu ? czy to nie na wsparciu i oporze należy brać ? wyjaśnij pls..
Tutaj mniej wiecej opisałem to samo na co chcesz mieć odpowiedź:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 100#134100

pzdr

makofski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: makofski »

marmon pisze:makofski ja bym na obrocie nie polegał bo on nie odzwierciedla całego rynku a jedynie część pod którą podłączony jest Twój broker.
gram w xtb, zazwyczaj obrót tu podany odzwierciedla sytuację na rynku: przy dużych wolumenach kurs szaleje, a przy małych się kisi. nigdy nie zastanawialem sie z czym to jest związane, ważne że ma przełożenie na rzeczywistość :)
floristik pisze:kolego makofski proponuje na początek zająć sie takimi tematami jak zarządzanie kapitałem w połączeniu z doborem SL do postawionej pozycji
i tu bym proponował troszkę więcej poświecić niż 15min. czasu
Bo bardzo szybko może sie kolega spotkać z takim terminem jak " bardzo łatwe i szybkie wyzerowanie konta"
wydaje mi sie że już znalazłem strategię SL - będę grał na pinach 15 minutowych nie czekając na zamknięcie świeczki, po prostu gdy kurs zacznie wracać na tyle by cień był dłuższy od korpusu to wchodzę i SL dam 5pipsów poniżej low pina (grając longa) - co myślisz o takim podejsciu ?

Dodano po 19 minutach:
floristik pisze:
Póki co czytaj tu zamieszczone posty i graj na wirtualnym koncie a zrozumiesz te proste zasady bez problemu. Ostatnio dax mądrze napisał o usd/cad na longa, sam skorzystałem i dzisiaj skosiłem baaaardzo przyzwoite dodatkowe żniwo, a poświęciłem na to dosłownie 15 miinut
rozumiem ze ta propozycja tez dla mnie byla - wielkie dzieki :D
ale ja juz znalazlem swoja "strategie" i napewno ja na inna nie zamienie
może sie pochwalisz :) ? dobrych strategii nigdy dość :)

Awatar użytkownika
dax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dax »

witam, co myslicie o longu na eurjpy?
poczatki na PA

Mad
Stały bywalec
Stały bywalec

może warto też rozważyć 135.45 dla najbliższego pullbacka ?

Dodano po 25 minutach:

zobaczymy co będzie..

ODPOWIEDZ