Never Lose Again by DRAGON33
- klonmarcin
- Maniak
stare porzekadło mówi, że jeśli nie czujesz strachu i nie wiesz jakie niebezpieczeństwo ci grozi wtedy idzie ci lepiej

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
no wreszcie się odczekałem idealnych wejść, o 20.01 wszedłem na sell na eurjpy, eurusd, gbpjpy,gbpusd, usdjpy, pierwsze 4 pary po 30 minutach wszystkie tp łacznie 85 pipsów, z usdjpy jeszcze walczę i zastanawiam się czy nie zamknąć, zaliczyłem dzisiaj kilka wtop (wstyd nawet mówić - brak zasad systemu) więc saldo dzienne tylko 47 pipsów. jak na drugi dzień nauki to i tak chyba nieźle, pozdrawiam
Dodano po 14 minutach:
usdjpy zamknałem na 0
Dodano po 14 minutach:
usdjpy zamknałem na 0
Inmax,sgorn dzięki za pomoc przy wskaźniku.
Mam kolejne wejście tak jak Dobek z godz.20.01
Wszystko wygląda ładnie zgarnięte ponad 20 pipsów ,ale obserwując trochę cenę
na M1 miałem wątpliwości czy nie zamknąć pozycji wcześniej.Przed zamknięciem powstrzymało mnie H1 i D1,były czerwone więc pozycje trzymałem.
Jak wy to widzicie?
Mam kolejne wejście tak jak Dobek z godz.20.01
Wszystko wygląda ładnie zgarnięte ponad 20 pipsów ,ale obserwując trochę cenę
na M1 miałem wątpliwości czy nie zamknąć pozycji wcześniej.Przed zamknięciem powstrzymało mnie H1 i D1,były czerwone więc pozycje trzymałem.
Jak wy to widzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
według mnie wejścia były idealne, wszystko zgodnie z zasadami systemu, dlatego je trzymałe, na wszystkich parach H1 i D1 czerwone, odbicie bardzo blisko bandy kanału na 2 czerwonej kropce, zgodnie z trendem, no chyba cacucho wejścia.....
Dodano po 18 minutach:
no ale może niech lepiej się wypowie ktoś kto ma większe doświadczenie:)
Dodano po 18 minutach:
no ale może niech lepiej się wypowie ktoś kto ma większe doświadczenie:)
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Godziny tutaj nie mają żadnego znaczenia.HEX pisze:pkt psychologiczny.działa tak samo jak psycho linie na poziomach 00,25,50,75 cena sie od nich odbija i tez nikt nie wie dlaczego.Zachowanie tłumu.pioun pisze:Druga sprawa, zastanawiał się ktoś dlaczego tak ważne są ceny otwarcia o pełnych godzinach?? Z jakiejkolwiek perspektywy?
Cena nie wie która jest godzina

Jakbyś zaczął rysować świece H1 z jakimkolwiek przesunięciem czasowym np od 00:30, lub 00:17 czy 00:48, to system też by działał ....
Tylko w innych momentach byłyby wejścia.
I też byś się dziwił dlaczego zawsze np 17 minut po pełnej jest taki ważny moment ...

Rzecz tkwi w czymś zupełnie innym, ale to za dużo pisania ...
Dodano po 1 minutach:
Wsparcia i opory to świetna myśl, ale nie na H4 ...HEX pisze:Wsparcia i opory to świetna myśl.Nawet pisałem wcześniej w tym wątku ze 2 razy że dragon mówił mi że trzeba zwracać uwage na SR na H4.
Dodano po 4 minutach:
Oczywiście masz rację sgorn.sgorn pisze:ja bym sie jednak nie sugerowal tylko poczatkiem zegarowej godz... tylko i wylacznie PA. poza tym jak wiesz czesto sa takie okazje ze najpierw tworzy sie knot a potem ciało swiecy i wchodzisz w polowie godziny:) wszystko zalezy od PA moim zdaniem
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Masakra w końcu ktoś to zauważył:D BRAWO:)kris007 pisze:"eurjpy3.GIF" wyszło dobrze ale moim zdaniem za daleko od kanału
Ja bym w ten setup nie wszedł. wcześniej były 3 wejścia i zgarnął bym na nich 60 pipsów wystarczyło by mi to.
Pamiętajcie każe wejście to możliwość stracenia kapitału.więc jak nakosisz 60 pipsów można sobie odpuścić.no ale i tak zawsze będziemy wchodzić:Dtaka nasza natura.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
Masakra w końcu ktoś to zauważył:D BRAWO:)HEX pisze:kris007 pisze:"eurjpy3.GIF" wyszło dobrze ale moim zdaniem za daleko od kanału
Ja bym w ten setup nie wszedł. wcześniej były 3 wejścia i zgarnął bym na nich 60 pipsów wystarczyło by mi to.quote]
hex a na pozostałych parach w które wszedłem też było za daleko od kanału?
Ja sądze ale powtarzam JA sądze:Dobek1 pisze:no wreszcie się odczekałem idealnych wejść, o 20.01 wszedłem na sell na eurjpy, eurusd, gbpjpy,gbpusd, usdjpy, pierwsze 4 pary po 30 minutach wszystkie tp łacznie 85 pipsów,
EJ źle(dobrze było ale prześledź historie i znajdziesz ładne cofki gdy było daleko od kanału bo cena dąży do kanału)
GJ dobrze nawet teraz jest poprawny sygnał.
GU idealnie!
UJ ja bym nie wchodził.
Jeśli uważacie że sygnał jest dobry mimo że jest zadaleko on kanału itd.ale chcecie grać to grajcie :)a nóż się uda.No ale zawsze jest większe ryzyko.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
- Mike_Scofield
- Pasjonat