Never Lose Again by DRAGON33
Będziesz wchodził na prawidłowych setupach tak jak to zaznaczyłem na screenach gdy cena odbija się od bandy kanałuDobek1 pisze:poczytałem znów instrukcję Hexa, popatrzyłem na fotki od hexa i macie rację teraz bym nie wszedł na te moje ostatnie dwie pozycje:) Cholera jak jeszcze poczytam trochę to jutro w nic nie wejdę, a jak juz to pewnie mnie zamknie na sl.
jakiś pomysł dlaczego przegrałem??A może to wynika z tego że to tylko FOREX a my nie mamy złotego grala:) na 200 pipsów zaliczyć jedną wtope (20 pipsów)to prawie tak jak by się nic nie stało

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Tak, to jest chyba dobra rada.HEX pisze:Będziesz wchodził na prawidłowych setupach tak jak to zaznaczyłem na screenach gdy cena odbija się od bandy kanału
Zastanawiałem się jak selekcjonować sygnały na M5 i najlepsza chyba metoda to przejść na wyższy TF, tak jak radzi HEX.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
- Mike_Scofield
- Pasjonat
No tak HEX, ale TRO gra na M5 ..HEX pisze:.... od początku wątku przez jakieś 150 postówMike_Scofield pisze:Zastanawiałem się jak selekcjonować sygnały na M5 i najlepsza chyba metoda to przejść na wyższy TF, tak jak radzi HEX.![]()
Ja też zawsze grałem na M5, bo M15 moim zdaniem bardzo opóźniało wejścia.
Przy NLA jest trochę inaczej, tutaj wejścia są szybkie, więc rzeczywiście chyba warto przejśc na M15 ...
Ostatnio zmieniony 13 sie 2009, 23:19 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki Hex rozjaśniło mi to trochę pod włosami i powiem tak, dzisiaj połowa z moich wejśc to czysty przypadek, że zamknąłem na plus, jutro bedę wchodził tak jak trzeba z zasadami które wydaj mi się, że wreszcie pojąłem, na M15, choć M5 nie powiem kusi kusi..
Dodano po 2 minutach:
a mam pytanie otwieracie tylko jak dostaniecie sygnał, czy równiez bez sygnałów??
Dodano po 2 minutach:
a mam pytanie otwieracie tylko jak dostaniecie sygnał, czy równiez bez sygnałów??
Mike_Scofield pisze:No tak HEX, ale TRO gra na M5 ..
HAHAHA a to dobre

Jak byś czytał to byś wiedział.TRO powtarzał jak nie czaisz przejdź na wyższy TF najlepiej na M15 jeśli dalej nie czaisz to na M30.W tedy to zobaczysz

Rzadziej sygnały pewniejszy zysk.A ile razy wywaliło cię dzisiaj na BE podczas korzystania z M5 ??spójrz na M15 o wiele lepsze wejścia.
Dodano po 1 minutach:
Co sądzicie o mojej wtopie??? Coś spieprzyłem czy po prostu forex?
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Pamiętaj HEX, że EURJPY to para crossowa. Zatem kurs nie zależy od 2 walut tylko od 3 tzn. EUR, USD i JPY.HEX pisze:jakiś pomysł dlaczego przegrałem??
W związku z tym jest ona dużo bardziej narażona na nieoczekiwane ruchy ...
Z tego powodu gram na kablu ...
Czasami EURJPY pięknie się zachowuje, a czasami niestety nie ...
Nie chcę się wymądrzać, bo po fakcie jest każdy mądry, ale moim zdaniem ta długa zielona świeca H1, która objęła dwie poprzednie spadkowe wskazywała na odwrócenie trendu, a nie na korektę ....
Ostatnia spadkowa świeca przypomina młotek, zgadza się?
Dodano po 2 minutach:
Nie, nie gram tak dobrze jak TRO ...HEX pisze:HAHAHA a to dobre nie wiedziałem że grasz tak dobrze jak TRO
Napisałem dlaczego grałem na M5 ... Nie wiem co w tym śmiesznego ...
A jak dalej nie czaisz to na H1?HEX pisze:TRO powtarzał jak nie czaisz przejdź na wyższy TF najlepiej na M15 jeśli dalej nie czaisz to na M30.
A jak dalej nie czaisz to na D1?
To akurat moim zdaniem kompletne bzdury HEX ...
Ostatnio zmieniony 13 sie 2009, 23:29 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
A tak nawiasem mówiąc, to jak gra TRO?HEX pisze:HAHAHA a to dobre nie wiedziałem że grasz tak dobrze jak TRO
Z tego co wiem nikt nigdy nie widział żadnego statementu TRO ...
Nawet ciężko było uzyskać informację jaki SL stosuje, nie mówiąc o wielkości pozycji jaką gra ...
Jak gra TRO, wiesz HEX? Chętnie bym się dowiedział ...