Never Lose Again by DRAGON33
jak na razie z tego co czytam to wszyscy, Ty HEX rowniez pokazujecie i piszecie same udane wejscia,same sukcesy i generalnie pipsy wyłapane z rynku:) normalnie Grall. proponuje bysmy wspolnie zastanowili sie nad minusami tego sysa, jego slabymi stronami. co Wy na to? wiadomo ze gramy zgodne z sysem sle zdarzaja sie wtopy i to kazdy z nasz tu ma tyle ze o nich nie pisze:) wtopy wynikajace z chciwosci, braku konsekwencji itd. podzielmy sie tymi informacami i sprobujmy znalezc slabe strony tego systemu. podkreslam iz nie jest to zaden atak na czyjas osobe, po prostu chce spojrzec bardzo krytycznie na ten sposob gry. pozdrawiam
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Tu masz racje przeanalizowałem jego wejście i było przeciw zasadą ale ogólnie cały dzień leciał dobrze.Mike_Scofield pisze: A gdzie niby ten trend?
Przecież na GBP zagrał przeciw ...
Nie wiem jakie były te wcześniejsze wejścia, ale to o 21:02 na kablu było przeciw trendowi wg mnie ...
zagrał w konsolidacji ja nie gram bo nie mam pojecia gdzie to cholerstwo pójdzie czy w góre czy w dół.
Dodano po 3 minutach:
sgorn pisze:jak na razie z tego co czytam to wszyscy, Ty HEX rowniez pokazujecie i piszecie same udane wejscia,same sukcesy i generalnie pipsy wyłapane z rynku:) normalnie Grall. proponuje bysmy wspolnie zastanowili sie nad minusami tego sysa, jego slabymi stronami. co Wy na to? wiadomo ze gramy zgodne z sysem sle zdarzaja sie wtopy i to kazdy z nasz tu ma tyle ze o nich nie pisze:) wtopy wynikajace z chciwosci, braku konsekwencji itd. podzielmy sie tymi informacami i sprobujmy znalezc slabe strony tego systemu. podkreslam iz nie jest to zaden atak na czyjas osobe, po prostu chce spojrzec bardzo krytycznie na ten sposob gry. pozdrawiam[/quote
Dobra myśl!!
Ja dzisiaj nie miałem stratnych pozycji.niech ktoś kto miał stratne pozycje pokarze screena z zaznaczonym wejściem.i to wspólnie przeanalizujemy.
To nie jest złoty gral też mi się zdarzają wtopy i pisałem o nich ostatnio miałem wtope.zaraz ją pokaże powiecie co oniej sądzicie.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."
- Mike_Scofield
- Pasjonat
sgorn,
ja ostanio mam bardzo mało czasu i gram tylko z doskoku.
Dzisiaj niestety za późno wstałem i longa na kablu otwarłem dopiero o 8:06.
Zgarnąłem +24 pipsy, mogło być więcej.
Wczoraj złapałem 2 razy BE, a przedwczoraj 3 razy BE. Trzy dni temu złapałem 4 razy SL-a, 2 razy BE i 2 razy po 10 pipsów.
Gram tylko na jednej parze (GBPUSD). Statystyka jak na razie niezbyt dobra, ale jest pogresja.
Myślę, że zaczynam pomału kumać o co COME ONE.
Ja właśnie otwarłem SHORT na kablu i coś mi się wydaje, że będzie SL ....
ja ostanio mam bardzo mało czasu i gram tylko z doskoku.
Dzisiaj niestety za późno wstałem i longa na kablu otwarłem dopiero o 8:06.
Zgarnąłem +24 pipsy, mogło być więcej.
Wczoraj złapałem 2 razy BE, a przedwczoraj 3 razy BE. Trzy dni temu złapałem 4 razy SL-a, 2 razy BE i 2 razy po 10 pipsów.
Gram tylko na jednej parze (GBPUSD). Statystyka jak na razie niezbyt dobra, ale jest pogresja.
Myślę, że zaczynam pomału kumać o co COME ONE.
Ja właśnie otwarłem SHORT na kablu i coś mi się wydaje, że będzie SL ....
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
no to ok, widzę, że narazie nie mam pojęcia o tym systemie, muszę sporo poćwiczyć, dzisiejszy dzień zaliczam do tzw. "szczęście głupiego". nie miałem stratnych orderów. no ale jutro napewno będą, hex mam taką propozycję, może dałoby sie zrobic cos takiego - grupa na skypa i przez jakiś czas (tydzień dwa) mozna byłoby pogadać w czasie rzeczywistym, np. mówisz, że zaraz będziesz miał wejście a inni to sprawdzają, analizują i się UCZĄ, może szybciej załapię ten system, bo dzisiaj to szczęście na maxa miałem!!
HEX ja mam takie wrazenie ze czesto jest tak iz nie wszystkie jednak warunki ludzie(jak i ja sam) spelniaja. tzn EMA swieczki H1 i D1 sa ok ale jak sie nieraz spojrzy na niektore screeny to widac ze np PA nie jest w zgodzie. kolejny problem to niezwracanie na RSy z wyzszych interwalow, a wiadomo ze w tych miejscach zdarzaja sie odbicia i inne cuda:) dane makro, co jeszcze?:)HEX pisze:Dobra myśl!!
Ja dzisiaj nie miałem stratnych pozycji.niech ktoś kto miał stratne pozycje pokarze screena z zaznaczonym wejściem.i to wspólnie przeanalizujemy.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
No właśnie dlatego napisałem, że jak tylko uda Ci się "odgadnąć" jaki będzie kolor aktualnej świecy H1 i wejdziesz stosunkowo wcześnie, to zarobisz ...Dobek1 pisze:a jeśli chodzi o ten trend na GBP to może i przeciw, ale H1 było na zielono i D1 tez na zielono:):):)
Zgadłeś i zarobiłeś.
Ale jakby się pojawiła kolejna czarna świeca, to byś stracił, zgadza się?
I jakbyś pytał dlaczego, to wszyscy by Ci powiedzieli, dlatego, że zagrałeś przeciw trendowi ...

- Mike_Scofield
- Pasjonat
Wszyscy byśmy chcieli, ja też.Dobek1 pisze:Mike, tylko ja nie chciałbym zgadywać lecz się tego nauczyć i byc pewnym tego co robię:)
Jak na razie nie jest to dla mnie takie proste ... Często mylę kierunek, a widzę to dopiero po fakcie ...
Ale mimo to, nawet jak pomylę kierunek, a wejdę stosunkowo wcześnie to jest szansa na uratowanie się przed SL-em.
I podkreślam, że to nie znaczy, że tak należy grać ...
Teraz jestem na shorcie na kablu i nie bardzo wiem co robić, bo wygląda mi to już teraz na longa ....
Tak to jest jak sie otwiera pozycję "z nudów" ...
Chyba zamknę na minusie zanim walnie w stopa ...
Ostatnio zmieniony 13 sie 2009, 22:51 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 2 razy.
kolejny moim zdaniem wazny problem-NIE ZGADYWAC tylko grac jak automat, bez przeczuc...Kerimb o tym mowil?:)Dobek1 pisze:Mike, tylko ja nie chciałbym zgadywać lecz się tego nauczyć i byc pewnym tego co robię