Never Lose Again by DRAGON33
EJ Pozycja otwarta 15:00 pozycja zamknieta 15:04 +20 pipsów.
Rozumiecie teraz :
czekamy czekamy czekamy sru.bierzemy swoje i w nogi
USDCHF gdybym miał jeszcze jedną ręke mógłbym w tym samym czasie otworzyć i też +20.ale ciężko mi otwierać 2 tranzakcje w tym samym czasie;/
Rozumiecie teraz :
USDCHF gdybym miał jeszcze jedną ręke mógłbym w tym samym czasie otworzyć i też +20.ale ciężko mi otwierać 2 tranzakcje w tym samym czasie;/
Ostatnio zmieniony 12 sie 2009, 14:13 przez HEX, łącznie zmieniany 1 raz.
czemu tu wszedles short? wymien kryteria wg ktorych wszedles tu na short?:)Mike_Scofield pisze:13:09 SHORT 1,6455
Doszło do +17 i znowu BE
Dodano po 39 sekundach:
Mike foto
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Świeca M5 o 13:00 ustanowiła nowe H, ale się cofnęła.sgorn pisze:czemu tu wszedles short? wymien kryteria wg ktorych wszedles tu na short?:)Mike_Scofield pisze:13:09 SHORT 1,6455
Doszło do +17 i znowu BE
Dodano po 39 sekundach:
Mike foto
D1 na moment zmieniło kolor, ale o 13:05 było czerwone.
Jak tylko H1 zmieniło kolor na czerwony (13:09), otwarłem pozycję.
Jak się teraz okazuje, trochę przeciw trendowi, ale zgodnie z zasadami systemu ...
Chociaż może nie do końca zgodnie z zasadami? Poprawcie mnie ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Ehhh Hex.. widze, ze jestes niereformowalny jak chlop panszczyzniany-bez urazy... Nigdy nie pisalem , ze sys jest do d...y i trzeba grac pod prad. Po prostu udaje mi sie czytac ze zrozumieniem i przeczytalem notabene w Twoim watku , ze wielu z was czasami tak robi. Nie oceniam tego czy to dobrze , czy zle. Oczekiwalem prostej odpowiedzi: tak, mamy SL taki czy taki, albo po prostu, ze tak nie gramy i nic na temat SL nie mozemy w tym wypadku powiedziec.HEX pisze:diver3 napisał:
Widze, ze jednak sa i tacy ktorzy rozumieja, ze tylko ciagle rozwijanie i poszerzanie swojego spectrum moze prowadzic do perfekcji.
Więc granie przeciwko prostym zasadą jest dla ciebie poszerzaniem swojego spectrum oj ludzie ludzie.
Zamiast tego mamy znow kilka stron OT, i pseudofilozoficznych wynurzen, ehhhh....
Kiedys napisales , ze zagraniczne fora sa lepsze od polskich... teraz chyba juz nawet wiesz dlaczego??

pzdr
ps.
sorry za ponowny OT, ale zapewniam ze to juz ostatni
pozdr i samych sukcesow zycze
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
HEX, ale nie za wcześnie ta pozycja była otwarta?HEX pisze:EJ Pozycja otwarta 15:00 pozycja zamknieta 15:04 +20 pipsów.
Rozumiecie teraz :
Przecież była akurat korekta i nie wiadomo było na jakim poziomie się zakończy ...
Skąd wiedziałeś, że nie będzie jeszcze jednej czarnej świeczki, albo dwóch? Fibo 50?
Ja bym się bał tak wcześnie wchodzić ...
Dodano po 6 minutach:
Pytasz o to, z czym ja też mam niestety największy problem.kiker pisze:teraz o 15:00 na EJ wejscie bedzie na sell czy long ? fachowcy ,czy wogole nie wchodzic?
Moim zdaniem na longa jest za późno chyba, że przebije poziom 136,00 i wejście na pullback-u ...
W shorta bym wchodził dopiero po ponownym odbiciu od oporu na 135,90, jak już będzie spadać tzn. po uformowaniu się górnego cienia nowej świecy H1.
Na razie bym czekał.
Ale to jest moje skromne zdanie, więc się nie sugeruj ...
Wszedłem w tą pozycje ponieważ kupuje nad kanałem a sprzedaje pod +H1 na M15.Dostałem sygnał poczekałem 2-3 pipsy zobaczyłem że idzie w góre to kupiłem.Cena odbiła się od kanału.Mike_Scofield pisze:HEX, ale nie za wcześnie ta pozycja była otwarta?HEX pisze:EJ Pozycja otwarta 15:00 pozycja zamknieta 15:04 +20 pipsów.
Rozumiecie teraz :
Przecież była akurat korekta i nie wiadomo było na jakim poziomie się zakończy ...
Skąd wiedziałeś, że nie będzie jeszcze jednej czarnej świeczki, albo dwóch? Fibo 50?
Ja bym się bał tak wcześnie wchodzić ...
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Rozumiem, a teraz też wchodziłeś w longa?HEX pisze:Wszedłem w tą pozycje ponieważ kupuje nad kanałem a sprzedaje pod +H1 na M15.Dostałem sygnał poczekałem 2-3 pipsy zobaczyłem że idzie w góre to kupiłem.Cena odbiła się od kanału.
Dodano po 3 minutach:
Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi, ale cena rzeczywiście lubi się często odbijać od kanału nawet na M5 ... przynajmniej na EURJPY, bo na kablu przelatuje przez kanał jak chce ...HEX pisze:Cena odbiła się od kanału.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2009, 15:09 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.
wszedłem ale zamkne po chwili jak wyjdzie naMike_Scofield pisze:Rozumiem, a teraz też wchodziłeś w longa?HEX pisze:Wszedłem w tą pozycje ponieważ kupuje nad kanałem a sprzedaje pod +H1 na M15.Dostałem sygnał poczekałem 2-3 pipsy zobaczyłem że idzie w góre to kupiłem.Cena odbiła się od kanału.
Dodano po 3 minutach:
Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi, ale cena rzeczywiście lubi się często odbijać od kanału nawet na M5 ...HEX pisze:Cena odbiła się od kanału.
+10
BE +4
Nie dostałem sygnąłu z M15 a mimo to wszedłem w zleceni. 8 minut i mam 4 pipsy a po otrzymaniu sygnału z M15 4-5 minut i miałem 20 widzicie jak ważne jest czekać na odpowiedni moment.
Dodano po 5 godzinach 55 minutach:
Proszę o uwagę wszystkich tych którzy interesują się tym systemem.
Zebrałem tu wszystkie zasady jakimi trzeba się kierować grając tym prostym systemem.
Jeśli komuś to pomoże zamieściłem nawet moją interpretacje tych zasad.
Zaczynamy:
System bazuje na kolorach świec,niby banalne i głupie a jednak coś w sobie ma.Czemu niby mamy sprzedawać gdy H1 jest zielone bądź kupować gdy H1 jest czerwone?
W tym systemie bardzo pomaga kanał który jest zrobiony z 50 ema high i low.Cena wielokrotnie odbija się od tego kanału(i właśnie na tym będziemy zarabiać)
Głównym wskaźnikiem jaki tu wykorzystujemy jest TRO_Dynamic_fibs_SR(darmowy wskaźnik)Wskaźnik ten posiada 2 linie zieloną(buy) i czerwoną (sell).
Linie te są odwzorowaniem poziomów fibanaciego(12,88)
Wskaźnik ten rysuje na wykresie kropki, można się w nich dopatrzeć HH HL LH LL.
Sposób Dragona
Dragon grał nawet w konsolidacji(gdy kanał jest horyzontalny)Ale on widział to coś co cena robi od zawsze.Nie mam pojęcia co to tak właściwie jest i chyba nigdy się chyba nie dowiem więc nie będę grał w konsolidacjach i początkującym też tak radze.Dragon grał w ten sposób:
Dostajemy sygnał BUY od wskaźnika(najczęściej wyskakujące okienko połączone z sygnałem dźwiękowym,zależy kto ma jak ustawione) czekamy aż H1 będzie zielone i wchodzimy w tranzakcje.Identycznie postępujemy z sygnałem SHORT.
otrzymamy lepsze efekty gdy będziemy grać z D1.Grając przeciwko D1 są to krótkie skalpy 5-10 pipsów max!! ryzyko jest przy nich o wiele większe chyba że umie się grac tak jak Dragon.
Podstawowe zasady (xx-xxx pipsów)sygnał+H1+D1+tunel w tą samą stronę.
Podstawowe zasady (x-xx pipsów)sygnały +H1
Gramy na M5.
Dobra teraz jak ja to widzę.
Uczę się tego systemu tak samo jak wy.Ale nie da się ukryć że mam troszeczkę większe pojęcie o nim niż wy a mimo to korzystam z M15,
M15 + H1 i D1 to niesamowite połączenie dające perfekcyjne wykorzystanie tego systemu przy jak najmniejszym ryzyku.
Jak ja gram opis + screeny
Jak można zaobserwować na M15 jest dużo mniej sygnałów ALE jak możemy też zaobserwować możemy w ciągu dnia zrobić 2-3 wejścia po 20-xxx pipsów w przeciągu 30-60 minut.O wiele mniejsze ryzyko przy jeszcze większym potencjalnym zysku.
Jak ja to widzę.
Co kilka stron pisze że ja KUPUJE nad kanałem a SPRZEDAJE pod kanałem.i chyba tego nie zrozumieliście.Dlatego przepuszczam tyle tych wspaniałych waszych sygnałów ponieważ ja potrzebuje potwierdzenia trendu,który objawia się poprzez pullback,najpierw jest momentum (przejście przez kanał)następnie pullback (cofnięcie się ceny do granicy górnej/dolnej bandy)i wtedy kupuje /sprzedaje
Zobaczcie na załączniku jak to wygląda.
I powiedzcie poco kusić los!!??Nie wystarczą 2-3 wejścia na każdej parze * ilość obserwowanych par.Na każdym wejściu robimy po 20 pipsów minimum!!to jest moje stałem TP=20 pipsów.pokazałem wam moje wejścia po całym dniu 5 pozycji 151 euro na mini lotach, 0,2 lota najwięcej a MM dragona kazało mi grać już po 0,3 ale się bałem;/ a było by 200 euro.ładna dniówka

Myślę że wszystko opisałem strasznie super JASNO i każdy to zrozumie.Jestem pewnie najmłodszy w tym wątku (22 lata) ale skora ja najarany studencik na KASĘ mogę być cierpliwy to czemu wy (dziadkowie

Nie chcem też aby w tym wątku pojawiały się więcej opisy wejść niezgodnie z H1!!!!!!! to jest szaleństwo!!Zasady są proste grajcie nimi przez pewien czas obserwujcie jak to się tworzy w realu.CZEKAJCIE nie wchodźcie pochopnie.
Tyle mam do powiedzenia.
Doklejam też ważne spostrzeżenia KERIMBA (Bardzo ważna postać na tym forum)na temat tego systemu.
1. Gra TYLKO w zgodzie z trendem (kierunkiem)
2. Gra TYLKO po uformowaniu tzw. "cienia", obojętnie czy górnego czy dolnego, czyli w trakcie tworzenia tzw. "ciała" świecy
3. Gra TYLKO po wykonaniu ręcznego testu "jego opanowania" na koncie DEMO. Tzn. sprawdzamy ilość zyskownych transakcji pod rząd na +5/+7 pipsów i ilość pipsów strat związanych z SL. I tak w kółko aż do "usranej śmierci" i aż nam się źle zrobi. System MUSI być opanowany do perfekcji i grany jak ROBOT/AUTOMAT.
Inaczej ZABIJA i bez Prozacu nie pojedzie daleko!!!
Jeżeli nasze wejścia zyskowne (pod rząd) oscylują w granicach ilości pipsów na SL to jest OK. To znaczy, że jeżeli mamy SL na -15 pipsów, to musimy wygenerować minimum 15 operacji z zyskiem na +5 pipsów. Itd itd. Jeżeli to osiągniemy, to można grać tą metodą.
Po co taki zapas? A po to, że system ten w pewnym momencie zjedzie nas na X x SL pod rząd. I to na 100%. Kiedy? Mr. Green
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2009, 01:04 przez HEX, łącznie zmieniany 2 razy.
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."