Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

HEX pisze:diver3 napisał:
Czy grajac pod prad ustawiacie taka sama wartosc SL, jak grajac z trendem?

Następny.Graj z trendem. Ale to boli jak masz zostawić 12 pipsów na stole.Nie rozumiecie że potrzebujecie jednego wejścia dziennie.GRAJ z trendem.
Możecie nie wprowadzać ulepszonych zasad??
Hex, z calym szacunkiem za ten watek,ale nie wiem czemu sie tak ciskasz? Po pierwsze nie wprowadzam zadnych zasad, tylko grzecznie zapytalem, o cos co sami czasami robicie /patrz kilka stron wstecz/. Po drugie pytanie moje nie wynika z chciwosci i checi zgarniecia wszystkich pipsow, tylko z czystej ciekawosci pniewaz testuje ten sys na czterech parach GBP/USD,EUR/USD,USD/JPY,EUR/JPY i zauwazam pewna prawidlowosc, o ktorej wam napisze dzis wieczorem jak zbiore to wszystko do kupy. Dotyczy wspomnianego SL i nie tylko przy grze pod prad :)

pozdrawiam
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Ja trochę HEX-a rozumiem, że się denerwuje ...

Grając zgodnie z zasadami można nałapać sporo pipsów, to tylko kwestia nabrania doświadczenia ... Więc po cholerę tracić czas na eksperymenty "pod prąd" skoro lepiej ten czas poświęcić na dopracowywanie wejść zgodnie z systemem? Na pewno to przyniesie lepsze rezultaty.

No i zgadzam się sie z HEX-em, że opisywanie eksperymentow z grą niezgodna z zasadami nie wniesie wiele do tego wątku i nie pomoże innym.
Więc lepiej nie zaśmiecać ...

Chyba, że ktoś zauważył coś ciekawego, co może wnieść coś nowego do systemu ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Nie musze tu pisac wcale, przeciez to zaden problem :) Gram w ta i w ta strone, dla mnie granie tylko w zgodzie z D1 i H1 to strata wielu okazji, nie raz sie zdarza, ze swieczka jest zielona wchodzi sie w szorta, a ten leci w dol i zmienia kolor swiecy. Sami pisaliscie, ze tak mozna grac tylko zeby sie nastawiac na jakies ok 5 pips i uciekac, wiec tak robie, dragon rowniez o tym pisal, nie wiem co jest niezgodnego w tym (przy RR jakies 1:1 dla mnie to jest oplacalne, bo czesto mozna trafic na breakout, wiec wejscia na sl sie niweluja, ale co kto lubi). A podpieranie sie D1 grajac na m5 jest pozyteczne, ale nie jest wyrocznia, przykladowo jesli cena spadala od azji do londynu na leb na szyje powiedzmy 200 pips, a od londynu do NY bedziemy miec stabilne wzrosty na 150 pips, to warunek D1 spelniony nie bedzie...
Czekajac na zmiane koloru swiecy mamy pewniejsze wejscie jednak nasz Sl rowniez sie mocno rozciaga. Kazdy ma swoja metode i na tym to polega, na szkielecie drain the bank wiele osob cos postawilo, ale ok, wejscia pod prad zachowam dla siebie ;)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

13:09 SHORT 1,6455

Doszło do +17 i znowu BE :cry:
Ostatnio zmieniony 12 sie 2009, 13:17 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

Kielki pisze:Nie musze tu pisac wcale, przeciez to zaden problem :) Gram w ta i w ta strone, dla mnie granie tylko w zgodzie z D1 i H1 to strata wielu okazji, nie raz sie zdarza, ze swieczka jest zielona wchodzi sie w szorta, a ten leci w dol i zmienia kolor swiecy. Sami pisaliscie, ze tak mozna grac tylko zeby sie nastawiac na jakies ok 5 pips i uciekac, wiec tak robie, dragon rowniez o tym pisal, nie wiem co jest niezgodnego w tym (przy RR jakies 1:1 dla mnie to jest oplacalne, bo czesto mozna trafic na breakout, wiec wejscia na sl sie niweluja, ale co kto lubi). A podpieranie sie D1 grajac na m5 jest pozyteczne, ale nie jest wyrocznia, przykladowo jesli cena spadala od azji do londynu na leb na szyje powiedzmy 200 pips, a od londynu do NY bedziemy miec stabilne wzrosty na 150 pips, to warunek D1 spelniony nie bedzie...
Czekajac na zmiane koloru swiecy mamy pewniejsze wejscie jednak nasz Sl rowniez sie mocno rozciaga. Kazdy ma swoja metode i na tym to polega, na szkielecie drain the bank wiele osob cos postawilo, ale ok, wejscia pod prad zachowam dla siebie ;)
Widze, ze jednak sa i tacy ktorzy rozumieja, ze tylko ciagle rozwijanie i poszerzanie swojego spectrum moze prowadzic do perfekcji.

pozdr.

sorry za OT :)
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Kielki pisze:Gram w ta i w ta strone, dla mnie granie tylko w zgodzie z D1 H1 to strata wielu okazji
D1 jest mniej istotne, bo tak jak napisałeś wchodząc w zgodzie z H1, D1 może w trakcie ruchu zmienić kolor na zgodny z H1. Akurat mieliśmy taką sytuację na kablu.
No ale gra przeciw H1 to złamanie podstawowej zasady, więc z "systemu" nie pozostaje już nic, a zatem należałoby takie wejścia opisywać w innym wątku ...

Takie jest moje zdanie, ale to nie mój wątek więc niech się wypowe HEX ....

Dodano po 4 minutach:
diver3 pisze:Widze, ze jednak sa i tacy ktorzy rozumieja, ze tylko ciagle rozwijanie i poszerzanie swojego spectrum moze prowadzic do perfekcji.
Zgoda. Tylko to jest wątek o pewnym "systemie". Jeśli zmienisz podstawowe założenia tego systemu, to będzie to już zupełnie inny system.
Więc trochę nielogiczne jest, aby opisywać ("doskonalić") jeden system w wątku dotyczącym innego systemu, nie sądzisz?

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Lepsze jest wrogiem dobrego :), ale ok mea culpa, nie ma offtopa :)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny SHORT 1,6454 (13:39)

Jak nie przebije wsparcia na 1,6445 w ciągu kilku najbliższych minut, to zamykam na zero ...

Dobra, przebiło, przestawiony SL na BE ...

Zamknięte z ręki na +15 (13:51).
Coś nie chce spadać, a nie chcę kolejnego BE ....

He he, ale sobie wybrałem moment na zamknięcie :lol:

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

A ja już nie mam siły.

Kielki pisze: Gram w ta i w ta strone, dla mnie granie tylko w zgodzie z D1 i H1 to strata wielu okazji,
Mistrzu.
Kielki pisze:Sami pisaliscie, ze tak mozna grac tylko zeby sie nastawiac na jakies ok 5 pips i uciekac
Dla ciebie 5 pipsów to okazja??dużo większe ryzyko a chcesz zgarnąć 5 pipsów?!?

Kielki pisze:dragon rowniez o tym pisal
Jeśłi będziesz grał kiedy kolwiek tak jak dragon to uklękne przed tobą.Dragon równiez pisał żeby początkujący np. tak jak ja trzymali się podstawowych zasad czyli z H1 i D1.
Kielki pisze:nie wiem co jest niezgodnego w tym
Twoje doświadczenie w tym systemie.
Kielki pisze:przykladowo jesli cena spadala od azji do londynu na leb na szyje powiedzmy 200 pips, a od londynu do NY bedziemy miec stabilne wzrosty na 150 pips, to warunek D1 spelniony nie bedzie...
Hmmm co należało by zrobić???...hmmm może tak nie grac na tej parze i przełączyć na inną?!?Ale szkoda przeciez można nałapać jeszcze z 50 pipsów;/ tylko gdzie to teraz pójdzie??jak się nie uda to napisze że zaliczyłem SL bo coś tam coś tam. Ile ty chcesz zarabiać pipsów?Myślisz że ten system to złoty gral?nie można wiecznie wygrywac to jest nie możliwe a ty próbujesz złać 5 pipsów z SL 15.
diver3 pisze:Widze, ze jednak sa i tacy ktorzy rozumieja, ze tylko ciagle rozwijanie i poszerzanie swojego spectrum moze prowadzic do perfekcji.
Więc granie przeciwko prostym zasadą jest dla ciebie poszerzaniem swojego spectrum :D oj ludzie ludzie.

Oddaje wątek w ręce diver3 i kielki.Dzięki nim nie stracicie żadnej okazji zgarniecie nawet kilku pipsów.zamiast, 3 wejść dziennie będziecie mieli 20-30 dziennie.

Mówiłem 100 razy grajcie M15 mniej wejśc ale pewniejsze.
To niedość że stosujecie M5 to gracie pod prąd .Pewnie kupujecie pod kanałem a sprzedajecie nad kanałem.wszystkie zasady złamane.
I zastanawiać się dlaczego NLA na babypisp miał 370 stron choć reguły tego systemu zostały opisane na 60 stronie.

Dodano po 1 minutach:
diver3 pisze:sorry za OT
nic nie szkodzi tu jest prawie sam OT
Some times the only response is "shit happens" and "you can't win them all."

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Kielki pisze:A podpieranie sie D1 grajac na m5 jest pozyteczne, ale nie jest wyrocznia, przykladowo jesli cena spadala od azji do londynu na leb na szyje powiedzmy 200 pips, a od londynu do NY bedziemy miec stabilne wzrosty na 150 pips, to warunek D1 spelniony nie bedzie...
dlatego mozna szukac modyfikacji tego sysa..ja patrze na EMA200 w miedzy czasie. wiem wiem ze ten watek dotyczy tylko tego sysa dlatego juz nie bede ic pisal o swoich modyfikacjach;) ale jedna z modyfikacji to po prostu gra w zgodzire z EMA 200 i EMA 50. ale oczywiscie HEX bede tu zamieszczal sygnaly zgodne z sysem;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

ODPOWIEDZ