Never Lose Again by DRAGON33
Kiker mam konto real i nie grałem na mikro lotach bo jak to napisał BESOT niczym się nie różni od konta DEMO tylko mini lotach były dni że zarabiałem dziennie po 450 zł a były że traciłem po 800 zł więc nie mów mi że nie wiem co to znaczy grac na realu.Wiem co to strach ,chciwość,radość itd.użyłem sobie tego REALNEGO ŻYCIA.Dodam że nie grałem tym systemem w realu ale na realu testowałem systemy które na demie były do dupy a ten system bije go na głowe więc bede jeszcze ćwiczył a wtedy wejdę w real i na PW wyśle ci statement konta.zamykam ten temat pracuj nad systemem!!
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Ja się generalnie zgadzam z przedmówcami, że konto real to zupełnie inna bajka niz demo.
Do tej pory grałem cały czas na realu, ale od kilku dni gram na demo.
Uznałem, że na realu po prostu nie jestem w stanie "poeksperymentować" bo jest to zbyt bolesne dla mojego konta.
Zbyt dużo rzeczy pozostało mi w tym systemie do ustalenia, żeby tracić w tym czasie realne pieniądze.
Przede wszystkkim ciągle nie mogę się zdecydować jaką strategię wybrać. Dużo wejść mało pipsów i gra nawet w konsoli (tak jak dzisiaj) czy selekcjonowane wejścia z nastawieniem na dłuższe ruchy (jak wczoraj).
Zauważcie, że dzisiejszy dzień diametralnie się różnił od wczorajszego. Wczoraj na kablu mieliśmy zakres prawie 300 pipsów, a dzisiaj niecałe 100.
Dzisiaj skończyłem 2 razy na BE, a wczoraj te same wejścia zakończyłyby sie pewnie na +20 pipsach ....
Do tej pory grałem cały czas na realu, ale od kilku dni gram na demo.

Uznałem, że na realu po prostu nie jestem w stanie "poeksperymentować" bo jest to zbyt bolesne dla mojego konta.
Zbyt dużo rzeczy pozostało mi w tym systemie do ustalenia, żeby tracić w tym czasie realne pieniądze.
Przede wszystkkim ciągle nie mogę się zdecydować jaką strategię wybrać. Dużo wejść mało pipsów i gra nawet w konsoli (tak jak dzisiaj) czy selekcjonowane wejścia z nastawieniem na dłuższe ruchy (jak wczoraj).
Zauważcie, że dzisiejszy dzień diametralnie się różnił od wczorajszego. Wczoraj na kablu mieliśmy zakres prawie 300 pipsów, a dzisiaj niecałe 100.
Dzisiaj skończyłem 2 razy na BE, a wczoraj te same wejścia zakończyłyby sie pewnie na +20 pipsach ....
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Dzis pierwsze wejsce w realu L przeciw D1 i H1w okolicy 400 psychologicznego, bylo na +6 zamknalem na plus 4, bo sie cos meczylo. Bez wykresu, bo obserwuje caly czas co sie dzieje.
Po tym L, nast zaliczyl Sl na 6
, pred chwilka S zamknalem na +13, byc moze bedzie wiecej, ale tyle mnie satysfakcjonuje, czekam na kolejne wejscie
.
Po tym L, nast zaliczyl Sl na 6

Ostatnio zmieniony 12 sie 2009, 09:41 przez Kielki, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich "fanow" TRO
Pierwszy moj post w tym temacie , ale watek sledze od samego poczatku... Mam krotkie pytanie do stosujacych sys. Czy grajac pod prad ustawiacie taka sama wartosc SL, jak grajac z trendem?Mam na mysli, czy np grajac pod prad zaciesniacie SL?
Pozdrawiam
Pierwszy moj post w tym temacie , ale watek sledze od samego poczatku... Mam krotkie pytanie do stosujacych sys. Czy grajac pod prad ustawiacie taka sama wartosc SL, jak grajac z trendem?Mam na mysli, czy np grajac pod prad zaciesniacie SL?
Pozdrawiam
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.
pierwsze wejscie short na przebiciu oporu, ale potem był PullBack, jak sie swieca godzinowa zmieniła na zielona, to wyszedlem... niepotrzebnie, bo potem było piekne 60 p... choc juz nie dla mnie...
drugie wejscie kontra swieca dzienna... + 30p i wyjscie reczne.
stosuje troszeczkę inne wskaźniki, ale idea świec godzinowych na mniejszym interwale jest naprawdę pomocna, do tego wsparcia i opory, więcej nie trzeba... no może troszkę z PA...
drugie wejscie kontra swieca dzienna... + 30p i wyjscie reczne.
stosuje troszeczkę inne wskaźniki, ale idea świec godzinowych na mniejszym interwale jest naprawdę pomocna, do tego wsparcia i opory, więcej nie trzeba... no może troszkę z PA...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!
zlituj się!I jak chcesz tak grac przeciw zasadą to nie opisuj tego w wątku graj z zasadami!! Zgodnie z H1 i D1.Kielki pisze:Dzis pierwsze wejsce w realu L przeciw D1 i H1w okolicy 400 psychologicznego,
Następny.Graj z trendem. Ale to boli jak masz zostawić 12 pipsów na stole.Nie rozumiecie że potrzebujecie jednego wejścia dziennie.GRAJ z trendem.diver3 pisze:Czy grajac pod prad ustawiacie taka sama wartosc SL, jak grajac z trendem?
Możecie nie wprowadzać ulepszonych zasad??
Mike, jeśli mógłbym coś doradzić to brał bym opcje nr2.Mike_Scofield pisze:Przede wszystkkim ciągle nie mogę się zdecydować jaką strategię wybrać. Dużo wejść mało pipsów i gra nawet w konsoli (tak jak dzisiaj) czy selekcjonowane wejścia z nastawieniem na dłuższe ruchy (jak wczoraj).
Większe ruchy, większa pewność, mniejsze obciążenie psychiczne.
I nie odnoszę się tylko do tego systemu, tylko mówię ogólnie. Dla mnie napewno opcja druga, ale jak wiadomo, ile traderów tyle systemów i strategi

Pozdrawiam
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Tak, masz rację Secu, po takich dniach jak wczoraj mam jakieś dziwne wątpliwości ...secu pisze:Mike, jeśli mógłbym coś doradzić to brał bym opcje nr2.
Większe ruchy, większa pewność, mniejsze obciążenie psychiczne.
I nie odnoszę się tylko do tego systemu, tylko mówię ogólnie.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield