Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

HEX pisze:ehh mike pisząc to miałem na myśli jak precyzyjne były te wejścia od momentu tranzakcji momentalnie nie miałem już spreadu i byłem na swoim:)
5 pipsów to żart:)
OK, teraz rozumiem.

Ciągle myślę nad strategią. Czy np wchodzić na prawie każdej świecy i zgarniać np. po 5-10 pipsów (dzisiaj był dobry dzień pod taką grę), czy lepiej selekcjonować wejścia i nastawiać się na dłuższe ruchy (taki dzień jak wczoraj).

Statystycznie rzecz biorąc takich dni jak wczoraj jest dużo mniej ...
Takie łapanie po 5 pipsów jest z kolei bardziej ryzykowne ...

Dodano po 1 minutach:
HEX pisze:Ale mnie boli ten short na EJ ma z 60 pipsów ;/ i tak brałbym 20 ale takie czyste wejście wszystkie założenia spełnione tylko ja mogłem w to nie wejść;/

Nie martw się, nie jesteś sam :lol:, też tracę takie okazje zwłaszcza jak wcześniej zaliczę jakiegoś SL-a albo BE ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Dziala dziala kazdy tak gada trzeba od poniedzialku do piatku pograc na mikrolotach live wtedy mozna powiedziec o jakims sukcesie a tak wchodzenie na jakims demku od czasu do do czasu co wiele wejsc sie mowiac przyfarci. Ja to mam roznie gram na live mikro i efekt taki sobie tylko nie mowcie ze jestem gamoniem a wy nie bo nim nie jestem ....gram dalej tym systemem zobaczymy co bedzie dalej

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Mike_Scofield pisze:Ciągle myślę nad strategią. Czy np wchodzić na prawie każdej świecy i zgarniać np. po 5-10 pipsów (dzisiaj był dobry dzień pod taką grę),
moim zdaniem napewno łatwiej zgarnąc tak tp jednak trzeba mieć dużą trafność bo inaczej przy założeniu sl15 taka trochę syzyfowa praca może to być.
Osobiście kombinue z sl15 i tp30 jednak jak na poniższym przykładzie wszedł mi jakiś niepokój i zamknąłem wcześniej na +10, w sumie w tym przypadku wyszło na to co piszesz :)

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

kiker pisze:Dziala dziala kazdy tak gada trzeba od poniedzialku do piatku pograc na mikrolotach live wtedy mozna powiedziec o jakims sukcesie a tak wchodzenie na jakims demku
Jeśłi nie będziesz systematycznie odnosił sukcesów na DEMO to jak możesz odnosić sukcesy w REALU:)
Większość ludzi OLEWA gre na demo wchodza w real i płacza bo na demie wygrywali tysiąc.
Bo grali lotami1-5 zaczynali z kontami 10000$ olewali zasady przeciez to i tak demo trzymali stratne pozycje po x4 ich SL i inne duperele.Nie podchodzisz poważnie do DEMO na realu ci się nie uda.PROSTE.

kiker
Gaduła
Gaduła

posluchaj jak chcesz naprawde czyms sie pobawic to nie na demie bo na demie masz to w dupie wkolko nowe konta itp na live mikro to juz zawsze twoja strata tym sie to rozni bardziej uwazasz

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

HEX pisze:eśłi nie będziesz systematycznie odnosił sukcesów na DEMO to jak możesz odnosić sukcesy w REALU:)
Dokładnie... Najpierw testuję strategię na demo, jak coś działa, przechodzę na real... Jak mi nie idzie na realu to znów wracam na demo, ustawiam depo na takim poziomie jak na realu i gram jak by to były moje pieniądze...

A wracając do gry... Gdyby teraz zakończył eksperyment to już by było kolejne 80p (Tego nie robiłbym na realu, albo bym już nie grał, albo zakończył to teraz).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
More practice, more luck!

HEX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HEX »

Dzisiejszy dzień dla mnie wygląda tak
EJ 3 tranzakce tylko short po 20 pipsów.
UJ 2 tranzakcje też shorty po 20 pipsów.
USDCHF 1 wejście short 20 pipsów.
GU 3 wejścia wszystkie shorty 1 SL,2 wejścia po 20 pipsów
GJ 5 wejść wszystko shorty ,1 SL,2 konczymy na TS +10 reszta po 20 pipsów spokojnie,

Nic tylko siedzieć i łupac pipsy:D Ja zrobiłem 5 tranzakcji ,4 przepuściałem bo niebyło mnie przy kompie;/ a 6 było podczas sesji azjatyckiej.
No ale kto rano wstaje temu Pan Bóg daje D Na dzisiaj koniec.

Dodano po 3 minutach:
kiker pisze:posluchaj jak chcesz naprawde czyms sie pobawic to nie na demie bo na demie masz to w dupie wkolko nowe konta itp na live mikro to juz zawsze twoja strata tym sie to rozni bardziej uwazasz
Zamieszczaj screeny z konta real będe się uczył na twoich błędach :P nie potrzebuje przegrać realnych pieniędzy żeby zobaczyć że źle zrobiłem:D wystarcza wirtualne.I tak na marginesie nie mam konta demo w dupie,jak skończą mi się na nim fundusze znaczyło by to że jest m do dupy i musze wziąć sie w garść.

kiker
Gaduła
Gaduła

to ty chyba kolego real konta nigdy nie miales same wejscia i trzymanie pozycji jest kolosalna roznica pozniej gadasz ze bylo do wziecia tyle a tyle pips na demku to sobie zostawiles a w realu to bys paznokcie poobgryzal i jak masz po ilus wejsciach cos wywnioskowac wszystko masz zamazane wiekszosc pozniej bierze 300 pln idzi na real konto i placze

Dodano po 3 minutach:

a tak na marginesie ja sie nie che z toba czy z kims innym sprzeczac jest system trzeba nim pograc thx ze go tu zapodales

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

kiker pisze:trzeba od poniedzialku do piatku pograc na mikrolotach live wtedy mozna powiedziec o jakims sukcesie a tak wchodzenie na jakims demku od czasu do do czasu co wiele wejsc sie mowiac przyfarci
Na mikrolotach? to tak jak byś grał na demo.Wypijesz dzisiaj dwa piwa mniej i Ci się strata zwróci. :D

kiker
Gaduła
Gaduła

co ci szkoda 2 piwa tylko bujasz sie na jakis demach testujesz testujesz

ODPOWIEDZ