Never Lose Again by DRAGON33
no wlasnie, tez tak mysle. jak grac w realu to edek, nastawiam sie na niego, przede wszystkim. Choc EURJPY tez fajny bo te ruchy wieksze ale i SL wiekszy..
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
No widzisz, ale gapiłem się na edka, to mi teraz okazja na kablu uciekła ...sgorn pisze:no wlasnie, tez tak mysle. jak grac w realu to edek, nastawiam sie na niego, przede wszystkim. Choc EURJPY tez fajny bo te ruchy wieksze ale i SL wiekszy..
SELL od 1,6925
Trzeba się skupić na jednej parze, bo wtedy można ją lepiej poznać ..
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Dokładnie,
wejście zgodnie z zasadami między 12:01 a 12:10 dawało 34 pipsy.
SL wystarczył 10 pipsów ..
Jak ktoś był bardziej cierpliwy, to do teraz (13:30) miałby +60 ...
wejście zgodnie z zasadami między 12:01 a 12:10 dawało 34 pipsy.
SL wystarczył 10 pipsów ..
Jak ktoś był bardziej cierpliwy, to do teraz (13:30) miałby +60 ...
wlasnie dlatego bede sie upieral ze trzeba otwierac 0.2 lot i polowe zamykac na +10 a reszta niech wyłapuje ile sie da:) teraz po 15.00 byla okazja na EURUSD na shorcie zlapac troszke, +10 p
Dodano po 35 minutach:
no i na ej po 15.30 mozna bylo wskoczyc na shorta.. +20 p daloby rade.
Dodano po 35 minutach:
no i na ej po 15.30 mozna bylo wskoczyc na shorta.. +20 p daloby rade.
podziwiam za prostote i przejrzystość wykresu ;]ale ważne że do przodu:)Ykee pisze:...alboo i więcej... szkoda ze demo.sqorn pisze:no i na ej po 15.30 mozna bylo wskoczyc na shorta.. +20 p daloby rade.
Widze że pierwszy raz dałeś post,cieszy mnie to że ten wątek obserwuje więcej ludzi:)
Ludzie zamieszczajcie screeny opisujcie jak to widzicie i w tedy będzie dużo łatwiej nam wszystkim;]
Witam
Przeczytałem sposób zarządzania kapitałem podany przez Dragona i wychodzi jasno ze jest on słaby .
Przyjmując ryzyko początkowe 2,5% i stosując caly czas takie ryzyko poziom 100% kapitalu początkowego otrzymamy po 28 transakcjach natomiast wg dragona potrzeba 40 transakcji
kolejna moja uwaga to nalezy zwrócić uwage np na gbp/usd wczoraj przy bardzo duzych wahaniach ceny wokół średnich byl bardzo duzy zysk do zabrania . Ja stosuje M5 ( podglądam M15 ) i SL 15 TP 15
Oczywiście sa takie dni jak eur/jpy dnia 31 07 w godzinach popołudniowych gdzie wynik byl slabiutki przy niewielkiej rozpietości wahań kursu
Gram na gbp/usd eur/jpy ( SL15 TP 15 ) i gbp/usd (SL 25 TP 25 p )
Pozdrawiam
edi
Przeczytałem sposób zarządzania kapitałem podany przez Dragona i wychodzi jasno ze jest on słaby .
Przyjmując ryzyko początkowe 2,5% i stosując caly czas takie ryzyko poziom 100% kapitalu początkowego otrzymamy po 28 transakcjach natomiast wg dragona potrzeba 40 transakcji
kolejna moja uwaga to nalezy zwrócić uwage np na gbp/usd wczoraj przy bardzo duzych wahaniach ceny wokół średnich byl bardzo duzy zysk do zabrania . Ja stosuje M5 ( podglądam M15 ) i SL 15 TP 15
Oczywiście sa takie dni jak eur/jpy dnia 31 07 w godzinach popołudniowych gdzie wynik byl slabiutki przy niewielkiej rozpietości wahań kursu
Gram na gbp/usd eur/jpy ( SL15 TP 15 ) i gbp/usd (SL 25 TP 25 p )
Pozdrawiam
edi
Kolego Sznowny co w tym jest slabiutkie? to ze ktos podwoil konto w 40 krokach ? a nie w 28 tranzakcjach? no fakt, straszna sprawa...a pokaz mi tu kogos kto podwoil swoje konto w 50 tranzakcjach? znajdziesz tu takiego? moze Ty?:) troszke pokory:) jego sys jst bezpieczny i sumienny. ludzie chca rocznie robic 20-30% a Ty twierdzisz ze 28 tranzakcji to strata czaau? smiechy mnie biora jak to czytam. ide cos łyknąc bo nerwy mnie niosąedi666 pisze:Witam
- Mike_Scofield
- Pasjonat
He he, też się ubawiłem czytając post ediego. Brawo SGORN.sgorn pisze:a pokaz mi tu kogos kto podwoil swoje konto w 50 tranzakcjach? znajdziesz tu takiego? moze Ty? troszke pokory:)
Jeśli Dragon33 potrafi zarabiać na foreksie, to przypuszczam, że wielkiej różnicy nie robi mu to, czy będzie milionerem za 28 miesięcy czy "dopiero" za 40 ...
Większość nie osiągnie tego nawet za 400 miesięcy, nawet mając najbardziej wymyślny i zaawansowany MM na świecie, ale nie potrafiąc tradować ...