System C4, skalping na TF 5 min choć nie tylko ...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Dawo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dawo »

Sam na obecna chwile testuje ten system, daje jasne sygnały i póki co ma dość wysoką skuteczność, ale i tak za wcześnie na osądy bo to dopiero 5 dzień:P

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

A ja do znudzenia przypomnę, że system nie jest głównym składnikiem sukcesu w spekulacji.

System ma odpowiadać naszemu stylowi tradowania.
System ma odpowiadać naszemu profilowi psychologicznemu (szybki skalp vs. zlecenia długoterminowe).
Z systemem mamy być maksymalnie ograni, tak abyśmy ufali mu i nie panikowali od razu kiedy PA idzie przeciwko naszej pozycji.

System to 15-20% sukcesu. Właściwa psychologia i zarządzania otwartą pozycją to pozostałe 80%.

Tak więc pamiętajcie, szczególnie nowi w tej branży bo starzy wyjadacze to już wiedzą, że nie system robi z Was skutecznych traderów!

Dobry trader zrobi skuteczny system korzystając wyłącznie ze wskazań MACD czy oldschoolowego Stochastika :)

Powodzenia, J.

PS. System który daje 60% trafnych sygnałów to już jest bardzo dobry system. Do systemowej elity należą systemy dające trafność sygnałów rzędu 70% !
NIE_MA_SYSTEMÓW_ZE_SKUTECZNOŚCIĄ_99%. NIE_MA_I_NIE_BĘDZIE.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Chyba że polegasz na wróżbach od cyganki :lol:
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Z dziką satysfakcją informuję śledzących wątek, że przerobiłem elementy C4 do współdziałania z kontraktami FW20.

Trzy transakcje, wszystkie trzy na plus, wynik +129 punktów netto w dwa dni na pakiecie 3 kontraktów w skalpie. Jestem usatysfakcjonowany. System daje również fałszywe sygnały ale stosunek sygnałów do linii trendu, EMA50 i ogólny PA po wielogodzinnym ograniu się z systemem pozwalają ładnie je odfiltrowywać z dużym prawdopodobieństwem.

Tak więc ogrywajcie się z C4 bo warto, naprawdę warto.

Pozdrawiam, J.

PS. W ramach nagrody zafunduje sobie zjawiskowo piękny laptop Sony VAIO VGN-Z21XN/B ( http://www.youtube.com/watch?v=Co2EVQMDZHc ), cudo, cudo, cudo. Design mnie powala ... Z resztą jak zawsze z wysokopółkowymi vaiówkami ;) Już widzę MT4 i NOLa odpalone na tej maszynie :D Ano właśnie, gadżeciaż ze mnie niepoprawny...

PS. II. Jako że mam wyśmienity nastrój - pięknu oldschool w wersji unplugged, szkrabem byłem kiedy pierwszy raz to usłyszałem ... http://www.youtube.com/watch?v=eJ5blJZv ... re=related :)
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

chojnak pisze:Z dziką satysfakcją informuję śledzących wątek, że przerobiłem elementy C4 do współdziałania z kontraktami FW20.
Ooo... !
Care to share? :)))
Jestem żywo zainteresowany przetestowaniem w trudniejsze dni niż dzisiaj na naszym fiucie.

pozdro

gensek
Stały bywalec
Stały bywalec

Wskaźnik Renko

Nieprzeczytany post autor: gensek »

Witam
Kupił ktoś ten wskaźnik(Renko)? Jeśli tak to proszę wiadomość na pm

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

quapi,

W horyzontalnym lepiej nic nie brać, ani L ani S. Wiem, że czasem ręce same sie rwą ale mądrzej pozostać bez pozycji. Jak w opisie - C4 jest trendfollowerem, potrzebuje trendu do wygenerowania sygnału a później do profitu dla zajętej pozycji.

FAZZI_PS
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FAZZI_PS »

chojnak pisze:Z dziką satysfakcją informuję śledzących wątek, że przerobiłem elementy C4 do współdziałania z kontraktami FW20.

Trzy transakcje, wszystkie trzy na plus, wynik +129 punktów netto w dwa dni na pakiecie 3 kontraktów w skalpie. Jestem usatysfakcjonowany. System daje również fałszywe sygnały ale stosunek sygnałów do linii trendu, EMA50 i ogólny PA po wielogodzinnym ograniu się z systemem pozwalają ładnie je odfiltrowywać z dużym prawdopodobieństwem.

Tak więc ogrywajcie się z C4 bo warto, naprawdę warto.

Pozdrawiam, J.

PS. W ramach nagrody zafunduje sobie zjawiskowo piękny laptop Sony VAIO VGN-Z21XN/B ( http://www.youtube.com/watch?v=Co2EVQMDZHc ), cudo, cudo, cudo. Design mnie powala ... Z resztą jak zawsze z wysokopółkowymi vaiówkami ;) Już widzę MT4 i NOLa odpalone na tej maszynie :D Ano właśnie, gadżeciaż ze mnie niepoprawny...

PS. II. Jako że mam wyśmienity nastrój - pięknu oldschool w wersji unplugged, szkrabem byłem kiedy pierwszy raz to usłyszałem ... http://www.youtube.com/watch?v=eJ5blJZv ... re=related :)
Może się podzelisz tymi przeróbkami ? :P

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

Brawo Chojnak, FW20 nie jest łatwy. Na jakim TM grałeś?

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

TF 5 minut, mój ulubiony. Jak ognia unikam pozostawania z niezamkniętymi pozycjami na drugi dzień - luki otwarcia na FW20 zmęczyły i zamęczyły już nie jedno depo. Najpóźniej 16.15 - wszystko zamykam i cacy :D

Zawsze ślicznie służę systemami do par walutowych, do FW20 już nie ;)
Przyczyna prosta i oczywista ;)

Właśnie testuje kolejny ciekawy system skalpujący na EUR/USD, wyniki bardzo zachęcające - opisze go po powrocie z urlopu.

Pozdrawiam serdecznie, J.

ODPOWIEDZ