kiker pisze:jak mozesz podeslij mi swoje gg na prv
Pytaj na wątku głównym może inni tez coś ci doradzą.A na pewno po twoich pytaniach i po serii odpowiedzi inni się czegoś nauczą ;]
Bo my WSZYSCY SIĘ UCZYMY TEGO SYSTEMU.
Dodano po 14 minutach:
kiker pisze:czy na parze EJ i swiecy 1H o 9:00 nie bylo wtopy
Wytłumaczyłem?Czy dalej widzisz wtope? Najlepiej zrób screena i pokaż jak ty to widzisz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
no wlasnie tu jest taki moment przelomowy leci w dol od dawna no i wlasnie na ktorejs swiecy musi byc zwrotka i tu wlasnie jest ja bym gral sell no i wtopa sl zlapany ale co to za tradowanie bez zlapanych sl liczy sie caly dzien
kiker pisze:no wlasnie tu jest taki moment przelomowy leci w dol od dawna no i wlasnie na ktorejs swiecy musi byc zwrotka i tu wlasnie jest ja bym gral sell no i wtopa sl zlapany ale co to za tradowanie bez zlapanych sl liczy sie caly dzien
No właśnie jak byśmy się mieli bac to w ogóle byśmy nie wchodzili:)ale spójrz na M15 miałbyś mniej wejść ale nie straciłbys nawet tutaj:)i wszedłbyś na kolejnej i zarobił byś.Tak jak mówiłem M5 więcej tranzakcji większe ryzyko M15 mniej tranzakcji mogą być dłuższe i pewniejsze.
Dzisiaj był bardzo ładny dzień dla tego systemu.Na upartego można było zrobić około 11 wejść i z każdego wyciągnąć minimum 10 pipsów .i tak na kilku parach.Jak dla mnie system rewelacyjny wymaga czasu i siedzenia przed komputerem ale warto jak widać(są dni lepsze i gorsze) nawet jak ktoś robi długie pozycje to i tak siedzi i obserwuje więc co za różnica ;]Ja wole skalp.
kiker pisze:czy na parze EJ i swiecy 1H o 9:00 nie bylo wtopy co mistrzu?
wedlug mnie to troche inna swieca godzinna.. jestem na XTB. i widac tu wtope , SL. ale to chyba normalne ze czasem sie trafia SL, nie zlosccie sie jak raz na jakis czas wpadnie SL.
Dodano po 4 minutach:
sorki o to fota ,zapomnialem dodac:)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
kiker pisze:czy na parze EJ i swiecy 1H o 9:00 nie bylo wtopy co mistrzu?
wedlug mnie to troche inna swieca godzinna.. jestem na XTB. i widac tu wtope , SL. ale to chyba normalne ze czasem sie trafia SL, nie zlosccie sie jak raz na jakis czas wpadnie SL.
Pewnie jak miałbym mieć taki stosunek 10:1 to bym do końca życia grał tym systemem:)
Kurcze ja nie widze tam wtopy zaznacz to na zbliżeniu albo jakies wejście opisz? ja widze tam zysk nawet przy ponownym wejściu +15 pipsów.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2009, 20:17 przez HEX, łącznie zmieniany 1 raz.
Mike_Scofield pisze:
Shadi, podaj jeszcze z jakim SL-em wchodzisz i jak długo trwa Twoja transakcja (od otwarcia do zamknięcia), bo te 2 sprawy mają dla mnie kolosalne znaczenie.
Mnie nie bawią transakcje otwarte po kilka godzin ... próbowałem i wiem, że to nie dla mnie ...
20-30 pips. Dziś pozycje miałem otwartą przez 3 albo 4h. średnio 2-3h pozycja trzymana.
Czyli zgodzisz się ze mną Shadi, że dla depo - zgarnięcie +45 pipsów przy sl 20-30 pipsów, oznacza prawie to samo co zgarnięcie +20 pipsów przy SL 10-12 pipsów. A transakcja trwa kilka minut, a nie godzin?
Może inaczej, widziałem TP widziałem sl znałem ryzyko - poszło zlecenie i odszedłem od komputera. Fakt tu miałem słaby sygnał+ jakbym był wcześniej przy kompie postawiłbym zlecenie troszkę wyżej i z +45 zrobiłoby się +75 gdzie tak naprawdę sl miałbym w wysokości 10 pips.
Skalper jest dobry - tu nie ma dyskusji .... jednak jakoś mniej się stresuję jak mam mniej otwartych pozycji na dzień..
HEX apropos Twojej fotki gdzie jest ftopa, mysle ze mozna tego uniknac. mianowicie stosujmy PA, bo przeciez o tym tu ciagle mowa. jak widac ,chocby z D1 jest trend spadkowy,pojawia sie lokalna korekta, NIE GRAMY w dół a jedynia w GÓRĘ zgodnie z PA. czyli wbrew D1 i wylapujemy tylko kilka pipsow. dopiero po zmianie PA na spadkowy podlaczemy sie do spadkowego czyli zgodnie z D1. mysle ze dzieki temu unikniemy wielu fałszywek. o to foto moje
Dodano po 9 minutach:
HEX pisze:Kurcze ja nie widze tam wtopy zaznacz to na zbliżeniu albo jakies wejście opisz? ja widze tam zysk nawet przy ponownym wejściu +15 pipsów.
W SUMIE TO WYGLADA TAK. no mozna by wyjsc z tej pozycji na BE:)
Dodano po 1 minutach:
foto
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
sgorn pisze:HEX apropos Twojej fotki gdzie jest ftopa, mysle ze mozna tego uniknac. mianowicie stosujmy PA, bo przeciez o tym tu ciagle mowa. jak widac ,chocby z D1 jest trend spadkowy,pojawia sie lokalna korekta, NIE GRAMY w dół a jedynia w GÓRĘ zgodnie z PA. czyli wbrew D1 i wylapujemy tylko kilka pipsow. dopiero po zmianie PA na spadkowy podlaczemy sie do spadkowego czyli zgodnie z D1. mysle ze dzieki temu unikniemy wielu fałszywek. o to foto moje
Masz racje.ale korzystając z M15 też byś nie wszedł w to zlecenie.A z każdą tranzakcje mógłbyć trzymać dłużej 20-40 pipsów ale dzisiaj były tylko 3 zlecenia na M15 wszysko zależy od wytwałości shadi mógłby nakosić przy pomocy m15 kupe pipsów jeśli lubi długo terminowe.
a oto fotka apropos mojej wczesniejszej wypowiedzi. przepraszam za pomylke, plączą mi sie wykresy pod reka:)
Hex, pytanie do Ciebie... nie masz gdzieś zapisanego postu gdzie Dragon opisywał MM ? Kozacki był ale jakoś za ciula nie pamiętam gdzie to było.. a stron trochę jest