XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Serp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Serp »

Witam wszystkich,

Tydzien temu przypadkiem trafilem na strone xtb. Przez pare dn staralem sie zapoznac z ta platforma. Bardzo zaskoczyl mnie konkurs, ktory przeprowadzili i wynik ludzi z top3. Sciagnalem wiec konto demo i testuje od 2-3 dni.
W ciagu pierwszego dnia stracilem 2000 z 10000. Odbywalo sie to na zasadzie: +, wieksza wiara w siebie, duzy - i tak w kolko. Wczoraj bylem juz na 10,500 - ale znowu brak cierpliwosci i 8,500. Teraz w granicach 9,500. Gram tylko na parze eurusd.
Przeczytalem paredziesiat stron o xtb i widze, ze ludzie nie sa specjalnie zachwyceni z real konta. Zatem ktory broker jest "najlepszy" do daytradingu? Long term raczej mniej mnie interesuje. Pobralem tez wersje demo IDM - ale jeszcze nie instalowalem. Jak stoi IDM w porownaniu do xtb?

Dzieki wielkie z gory za info.
Serp

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Jaby co, to ja nie narzekam na XTB... przynajmniej od 2 lat, od kiedy mam konto real u nich... Czasami mi się wydaje, że niektóre zarzuty wobec XTB są z kategorii "złej baletnicy..." :mrgreen:
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Serp pisze:Pobralem tez wersje demo IDM - ale jeszcze nie instalowalem. Jak stoi IDM w porownaniu do xtb?
Tu jest wątek o IDM. Warto przeczytać i wtedy można łatwo porównać.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3517
Co do samej platformy to niby wszystko ok, ładnie wygląda, dużo zakładek ale... Wg mnie granie na niej (a tymbardziej daytrading, skalping) to istna katorga, platforma też jest dość powolna...
Serp pisze:Zatem ktory broker jest "najlepszy" do daytradingu?
Zależy czego dokładnie potrzebujesz... Wystarczy potestować paru by mieć jasność... Są na forum wątki o większości znanych brokerów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Serp
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Serp »

Zauwazylem, ze mozna zarabiac w miare dobrze kontrolujac sytuacje na naglych, bardzo duzych wzrostach/spadkach (para eurusd). Czesto po nich nastepuje mala nawet korekta, na ktora sie mozna wbic i przy tych 2.5 lotach jakies 80-150 zl. wyciagnac.
Widze, ze to idzie mi najlepiej.
Badalem tez wyciagi transkacji ludzi z konkursu xtb. Zauwazylem, ze dzialali wlasnie w ten sposob. Z tym ze jak sie ma nie 10,000 tylko 100,000 to na malych wachnieciach zarabia sie/traci tysiace.
Pytanie tylko czy na demo nie jest to specjalnie podkrecone - by wydawalo sie byc latwym..

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Serp pisze:Pytanie tylko czy na demo nie jest to specjalnie podkrecone - by wydawalo sie byc latwym..
Aspekty forexowe na pewno są takie same (wyliczenie zysku, straty i tak dalej). Różnicą są natomiast aspekty techniczne, czyli szybkość realizacji zleceń, dziwna polityka realizowania SL/TP (TP jest gwarantowane, SL nie :) ), polowanie na stopy i inne... I myślę, że właśnie o to chodzi w poszukiwaniach brokera MM - by te czynniki były dla nas jak najkorzystniejsze, a dodatkowo spready (i inne rzeczy związane z samym inwestowaniem) były na konkurencyjnym poziomie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

czy Wy tez teraz macie srpead USDCAD 10 pips?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

DM_POZNAŃ pisze:czy Wy tez teraz macie srpead USDCAD 10 pips?
Tak. Eur/Gbp i Eur/Chf 7p. Ale na tych parach chyba już od dłuższego czasu rozszerzają.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

na eurgbp i eurchf to wiem , mialy byc rozrzerzane w godzinach nocnych pary stricte europejskie. rozumiem ze ucad tez sie do nic zalicza :shock:
dzieki za info

Awatar użytkownika
neer
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neer »

Ykee pisze:Jaby co, to ja nie narzekam na XTB... przynajmniej od 2 lat, od kiedy mam konto real u nich... Czasami mi się wydaje, że niektóre zarzuty wobec XTB są z kategorii "złej baletnicy..." :mrgreen:
myślę podobnie.
konto real w xtb od 2006.

apfx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: apfx »

wie ktoś może na jakim porcie działa real MT4 w XTB ? w pracy mi blokują niektóre porty i to dlatego a jestem zainteresowany rachunkiem real w XTB

ODPOWIEDZ