MB Trading

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
41
43%
Poza paroma minusami są ok
15
16%
Przeciętny
32
34%
Mają wiele wad
2
2%
Stanowczo odradzam
5
5%

Liczba głosów: 95

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Przeczytałem cały temat,
sporo było postów chwalących MBT jednak takich z przed 2 lat

Jak wygląda sytuacja obecnie ?

Czy MBT to dobry wybór dla początkującej osoby?

Czy otworzą konto 'studentowi'?
Pojawił się wcześniej post ale nie było kontynuacji...Jak to jest gdy ma się małe depo i brak zarobków?

Pierwsze depo nie wiecej niż 500$
Dzięki za odp

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

rem pisze:Rooney napisał:
Rem dlaczego zamieniles IB na MBT?

1. W wyniku wprowadzenia mnie w bład przez Customer Service IB ( w rozmowie na czacie ), poniosłem znaczne straty i jak na razie nie chcą uznać moich roszczeń ( ignorują fakt, że zostałem wprowadzony w błąd przez ichniego pracownika, a upierają się, że moim psim obowiązkiem jest wiedzieć wszystko ! )
To co napisałeś jest najważniejsze.Uważam że każda tutaj platforma powinna się od tego zaczynać.
Klient zaczynający przygodę z FOREX musi wiedzię wszystko nawet więcej niż suuport platformy.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Mam pytanie odnośnie działania platformy...

Testuję na demo order LIMIT + TTO. Sytuacja jest taka:
- kupiłem 1 lot EUR/USD z TTO <= 1,3880 lub >= 13900
- w "open orders" widzę SELL TTO, w "Positions" jest otwarta pozycja - więc wszystko wygląda ok
- cena (BID) spadła do 1,3780. Co powinno się stać w takiej sytuacji (i gdzie widać to w nawigatorze). Spodziewałem się "odpalenia" TTO - czyli orderu sell po cenie market - jednak nic się nie dzieje .....

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Po prostu powtórze posta bo znikł bez odpowiedzi...
Przeczytałem cały temat,
sporo było postów chwalących MBT jednak takich z przed 2 lat

Jak wygląda sytuacja obecnie ?

Czy MBT to dobry wybór dla początkującej osoby?

Czy otworzą konto 'studentowi'?
Pojawił się wcześniej post ale nie było kontynuacji...Jak to jest gdy ma się małe depo i brak zarobków?

Gra ktoś nadal na MBT i jest zadowolony?

Pierwsze depo jakieś 1000$, co ewentualnie lepszego za tą stawke?:)
Dzięki za odp

vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

Witam

Dzisiaj, dosłownie przed chwilą zakończyłem cały proces otwierania konta w MBT a trwało to góra 3-4 godziny, najpierw wypełnienie formularza on-line po mniej więcej godzinie odebrałem maila z prośbą o podesłanie skanów dokumentów. Po 3-godzinnym foceniu burz na działce loguję się i mam trzy maile z potwierdzeniem otwarcia konta i po chwili telefon z USA niestety nie bardzo rozumiałem co do mnie pani o przemiłym głosie mówi, z powodu szumu w tle ( pewnie jakaś burza między nami ;) i tpsa wariuje ) tak więc całość to góra 4 godziny.

Więc póki co mi się podoba oby tylko mieli tak wspaniałą realizację zleceń.

Ze swojego doświadczenia w kontaktach z nimi mogę napisać że wszystko prezentuje się bardzo profesjonalnie, oczywiście najważniejsze jest to co się dzieje w trakcie handlu. Tu też opieram się na opiniach innych a te są bardzo pozytywne.

Co do otwierania konta studentowi, to myślę że jeśli tylko student pracuje i osiąga realne dochody na odpowiednim poziomie, nie będzie problemów. Jeśli student nie pracuje no cóż zawsze może napisać że jest sprzedawcą w mięsnym w żaden sposób MBT nie będzie w stanie tego ustalić a potrzebuje tych danych aby się zabezpieczyć przed ewentualnymi problemami ( jakiekolwiek by one nie były )

Czy to dobry wybór dla osoby początkującej? Myślę że to dobry wybór dla każdego i jeden z niewielu rozsądnych dla małych depozytów.

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Cytat z zakladania konta "Not accepting Metatrader Live Accounts at this time, contact MBT University for Metatrader Demo accounts."
Co to oznacza? Mozna zalozyc konto i korzystac np z ich navigatora? Jesli ma sie strategie oparta na wskaznikach, indykach spod mt4 to jak to obejsc?
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Kielki pisze:Cytat z zakladania konta "Not accepting Metatrader Live Accounts at this time, contact MBT University for Metatrader Demo accounts."
Co to oznacza? Mozna zalozyc konto i korzystac np z ich navigatora? Jesli ma sie strategie oparta na wskaznikach, indykach spod mt4 to jak to obejsc?
W skrócie. Analizę robisz pod MT4, ale zlecenia składasz pod navigatora.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

Kielki pisze:Cytat z zakladania konta "Not accepting Metatrader Live Accounts at this time, contact MBT University for Metatrader Demo accounts."
Witam

MT4 jest cały czas w fazie testów, więc póki co pozostaje navigator. Polecam jednak używanie którejś z nakładek na navigatora, choć swój EA będziesz musiał przepisać pod nową platformę to mimo wszystko używanie programów w rodzaju: Ninja trading, eSignal, Neo ticker czy quote trader bardzo ułatwi handel w MBT na pewno część z nich ( ninja trader ) jest dużo lepsza niż MT4

Pozdrawiam

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Ciekawe czy ktoś zna odpowiedź na pytanie które wyżej zadałem ....

forPPP
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: forPPP »

@green7
Spodziewałem się "odpalenia" TTO - czyli orderu sell po cenie market - jednak nic się nie dzieje .....
Dobrze sie spodziewales. Powinien pojsc Sell. Ze nie poszedl to raczej wina demo. Ja zauwazylem, ze demo dziwnie sie zachowuje w niektore dni, tak jakby cos testowali - np. czasami (przez pare godzin) zlecenia limit / stop wchodza natychmiast (po dowolnej cenie). Jako ciekawostke podam, ze jesli zlecenie wykonasz w wielkosci podzielnej przez 3, konto demo zasymuluje ci pozycje partial.
Z miesiac temu mialem chyba podobna sytuacje do twojej - TTO wogole przestalo dzialac na demo. Napisalem do nich, nie bylo odpowiedzi, ale nastepnego dnia zaczelo dzialalo. Naszczescie na koncie real nie ma takich niespodzianek, a przynajmniej nie bylo jak mam u nich konto ;)

ODPOWIEDZ