TREND MAGIC - bardzo ciekawy trend follower.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

rookie pisze:Hehe no ja jeszcze walcze z emocjami
to zrob tak po zajeciu pozycji ustaw tp sl wylacz kompa i idz na browara ;)

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

rookie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rookie »

To dobry pomysl hehe ;) tylko najgorsze jest to ze browar zazwyczaj jest w lodowce to wtedy daleko nie mam i jakos ta ciekawosc mnie ciagnie do kompa :) no ale juz jest coraz lepiej :) mam tylko nadzieje ze przez te znieczulacze (piwko) nie wpadne w alkoholizm :D

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

tak naprawdę to po otwarciu pozycji już nie wiele można zrobić i nie mam na to wpływu jak cena się zachowa, najlepiej nie myśleć o tym, tylko myśleć o następnym wejściu, obmyślać ze szczegółami co zrobimy jak cena pójdzie w złą stronę itd...

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Od niedawna jestem na realu i zauwazełym jaka role odgrywają emocje które ciągle towarzysza iż jestem osoba która lubi prace nad swoja osobowaścia oraz dazenie do wewnętrznej harmonii testowałem wiele motot które pozwoliły mi poznac samego siebie i "zaprogramować" zachowania na dana sytuacje , dla niektórych morze wydawac czysta apstrakcja ale wierzecie mi na słowa nasze zachowania da się programowaniać co pomaga zachowac sie tak jak chcemy w danej chwile i ku mojemu zdziwieniu DZIAŁA , no ale tez trzeba obrać kilka zasad

1.Nie gramy na pieniądze a na Pipsy
2.Z góry ustalony SL , SL jest dla mnie jak ściana samochód który ma biegi tylko w ta stronę w którą idzie cena czyli niema żadnego rozluźniania , zmieniania najlepiej obrać taki jaki w przypadku poraszki jesteśmy wstanie zaakceptować czyli 2%/3%
3. No i zawsze staram sie nie utożsamiając s porażką prowadzi to do licznych rozmyslen i niespokojnych nocy no i prowadzi do zwątpienia w siebie i leku przed otwarciem kolejnej pozycji. Wręcz odwarze się stwierdzi ze porażki sa potrzebne jezeli tylko wiesz co było przyczyna poraszki i wiesz jak jej zapobiec w przyszłości , bo błędy lepiej się pamięta jak odczujemy je na wsłanej skórze wtedy maja wieksza moc przemawiania , pozatym jezeli stracisz 50% kapitału prze nieustawienie Sl to na pewno na przyszłość będzie sie pamientało :lol:

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

7087822 pisze:Nie gramy na pieniądze a na Pipsy
Jeśli to by było Twoje jedyne źródło utrzymania to nie patrzyłbyś na to w ten sposób.
7087822 pisze:najlepiej obrać taki jaki w przypadku poraszki jesteśmy wstanie zaakceptować czyli 2%/3%
To nie SL dobiera się do procentu tylko procent straty do SL... Niedobrze, że grasz w realu i tego nie wiesz.
7087822 pisze:No i zawsze staram sie nie utożsamiając s porażką
Jak można się utożsamić z porażką? :D Skrajny kompleks niższości? :D

Kurcze i nie piszę tego złośliwie, ale spróbuj coś zrobić z ortografią, na prawdę tragicznie to wygląda.

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

utożsamić się z porażką tzn. wyszukiwać winy w swojej osobie , że jeżeli idzie mi źle to winie się za tę poraszke , jeżeli idzie mi dobrze to znowu uważam sie za nie wiadomo jak wspaniałego oto mi chodziło tylko bym prosił o pewna samodzielność tego typu zasade wyczytałem w pewnej ksiązce i nie miałem problemu ze zrozumieniem co to oznacza "utożsamić się z porażką"

A błędy to nie wiem co powiedzieć :lol:

a ten SL to pomyłka w pisaniu

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

klonmarcin pisze: co zrobimy jak cena pójdzie w złą stronę itd...
witam ;)
o tym to ja bym wogole nie myslal ;) poszzla strata trudno swiat sie na tym nie konczy raczej szukal bym kolejnego sygnalu na wejscie niz myslal co zrobic jak zaliczy SL ;)
bo mozna popelnic jeden z najwiekszych bledow czyli starac sie odrabiac straty ;) przez otwieranie kolejnej pozycji na poziomie sl
jak gram od reki to czesto jest tak ze po otwarciu pozycji juz ona dla mnie nie istnieje :D
zarobi to super straci zdaza sie ;) ja gram dalej nie zwazajac na to co dzieje sie z otwarta pozycja :)
duzo tez zalezy od systemu i interwalu czasowego na jakim sie gra i duzo innych czynnikow ;)
pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Kondek pisze:Dziękuję Chojrak :D
To w takim razie polegając tylko i wyłącznie na Trend Magic, od 1 maja do 15 przy stopie 20 pipsów TP 40 i po osiągnięciu dziennego TP kończąc pracę na dzień dało radę wyciągnąć 300 pipsów! Ciekawe jak to w praktyce wyjdzie, jutro zaczynam :-) Bo kasa mi potrzebna na gwałt :-(
a nie lepiej zwyczajnie poderwać?

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

7087822,

Proponuję zacząć używać Firefoxa, pokreśli ewentualne błędy i będzie po sprawie.

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Janek Trader pisze:
a nie lepiej zwyczajnie poderwać?
Gdyby się dało pieniądze poderwać :lol:

Mam jeszcze jedno pytanie Chojrak:
Czy BB MACD zmienia swój kolor co do świeczek z przeszłości, bo ja zauważyłem że chyba tak, to prawda, czy jednak się mylę?

ODPOWIEDZ