Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
witam, sledze watek od poczatku i jestem pod wrazeniem, wielkie podziekowania dla fxlamer'a ... testowalem wszystko troche na demo z bardzo dobrymi wynikami, od kiedy jednak zaczalem stosowac go na prawdziwym koncie, nie jest juz tak rozowo, mam pytanie do ekspertow, ogolnie wydaje mi sie ze zrozumialem w miare wszystko na czym polega PA, jak rysowac R/S, lecz moj problem polega chyba na tym ze za wczesniej otwieram pozycje, (zawsze szkoda mi tych pipsow, ze rynek ucieknie bezemnie) i lapie szybko SL nawet 2 - 3 razy, dopiero pozniej rynek sie odbija. moje pytanie brzmi wiec, czym sie kierowac ? kiedy otwieracie pozycje, oto przyklad dzisiejszy na screenie, wchodzilem raz po 1.63.49 SHORT zlapalem SL, niedawno drugi raz na 1.63.45. SL mam na 1.63.90, wchodzilem na dlugiej zielonej swiecy kiedy rynek szedl jeszcze w gore . pozdrawiam licze na sugestie
P.S Czy dobrze narysowalem linie R/S ?
P.S Czy dobrze narysowalem linie R/S ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam,
bycze sie na wakacjach wiec sorki, ze rzadko zagladam.
Wszystko wroci do normy w polowie sierpnia, opisze wtedy jak analizowac formacje swiecowe razem z PA. Usunalem troche postow "z marszu" wiec jak poszly w kosz waszym zdaniem wartosciowe posty to przepraszam.
Tymczasem zycze duzo slonca i samych zielonych pipsow tym co graja
bycze sie na wakacjach wiec sorki, ze rzadko zagladam.
Wszystko wroci do normy w polowie sierpnia, opisze wtedy jak analizowac formacje swiecowe razem z PA. Usunalem troche postow "z marszu" wiec jak poszly w kosz waszym zdaniem wartosciowe posty to przepraszam.
Tymczasem zycze duzo slonca i samych zielonych pipsow tym co graja

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Jaki wniosek? ........ czy metody niebanalne sa dla newbies (wskazniki, EA itp?)besot pisze:metoda sama w sobie jest zbyt banalna , żeby była dochodowa
Ile trzeba lat zeby sie przekonac, ze metody banalne sa najlepsze?...
Ile razy musimy zmieniac strategie zeby sie przekonac, ze pierwsza byla najlepsza?
Ile musimy stracic zeby wrocic do poczatku?
Ile tematow i for przeczytamy zanim zrozumiemy, ze wciaz szukamy a odpowiedz mamy pod nosem?
To sa pytania na ktore kazdy musi sam sobie odpowiedziec, a PA jest jedna z nich, jedna z wielu...... sam wybierasz....
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
Nie od razu Rzym zbudowano...besot pisze:Tak, ale żeby to wszystko zrozumieć i samemu wybrać odpowiednią strategię (czyt.PA)trzeba tylko około 3500h spędzić przed wykresem i już.Nie ma lekko.

Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
z tą banalnością chyba coś jest, jak zaczynałem co wskaźnik to zmiana systemu a im bardziej skomplikowany i niezrozumiały system tym lepiej.
Teraz korzystam z jednej banalnej średniej i kanału odchylenia od niej, niby banalne a zarabia. Neked trading to idealne uzupełnienie tej metody, ale muszę jeszcze trochę go po testować zanim wejdzie do gry.
Teraz korzystam z jednej banalnej średniej i kanału odchylenia od niej, niby banalne a zarabia. Neked trading to idealne uzupełnienie tej metody, ale muszę jeszcze trochę go po testować zanim wejdzie do gry.
tego to nie kapuje, bo albo jest prawo rynku i cena podażą według niego; albo go niema i cena sie plącze jak chce.fxlamer pisze:To nie cuda, to prawa rynku... i nie zawsze cena zachowuje sie wg reguł...
a takie stwierdzenie to dla mnie masło maślane, i nic więcej
nie cuda bo to prawo, ale........ może być inaczej, bo reguł nie ma

wiem że łatwiej zlikwidowac jakis post niż na niego odpowiedzieć
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli