XTB
Drogi awans .
- nie używaj kolorowych czcionek , powiekszonych fontów oraz nie krzycz , to nie pomaga w czytaniu.
- wątek w którym piszesz ma 133 strony i już było opisywane wcześniej jaką zasadę stosuje XTB przy realizacji zleceń oczekujących buy i sell stop.
- inni brokerzy też bardzo niechętnie realizują oredry stop w lukach - w końcu muszą do tego dopłacać.
- XTB ma bardzo wiele innych o wiele powazniejszych WAD , które wg mnie całkowicie dyskwalifikują tę firmę jako "mojego potencjalnego brokera".
Moja rada.
Poświęć troche czasu na poczytanie wątków o brokerach, no i swój system testuj na innych platformach niż XTB
Powodzenia.
- nie używaj kolorowych czcionek , powiekszonych fontów oraz nie krzycz , to nie pomaga w czytaniu.
- wątek w którym piszesz ma 133 strony i już było opisywane wcześniej jaką zasadę stosuje XTB przy realizacji zleceń oczekujących buy i sell stop.
- inni brokerzy też bardzo niechętnie realizują oredry stop w lukach - w końcu muszą do tego dopłacać.
- XTB ma bardzo wiele innych o wiele powazniejszych WAD , które wg mnie całkowicie dyskwalifikują tę firmę jako "mojego potencjalnego brokera".
Moja rada.
Poświęć troche czasu na poczytanie wątków o brokerach, no i swój system testuj na innych platformach niż XTB
Powodzenia.
Niechętnie? Proszę wskaż mi takiego, który robi to chociaż niechętnie- inni brokerzy też bardzo niechętnie realizują oredry stop w lukach - w końcu muszą do tego dopłacać.

Co do reszty nie wypada nic innego jak tylko się zgodzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Woonski pisze:Drogi awans .
Moja rada.
Powodzenia.
Nie chodzi mi oto że nierealizuja orderu buyi sell stop tylko że sa poważne różnice pomiedzy kontem demo i real na platformach
Pozdrawiam
Potwierdzam że są i jest ich wiecej niż opisujesz.awans pisze:Nie chodzi mi oto że nierealizuja orderu buyi sell stop tylko że sa poważne różnice pomiedzy kontem demo i real na platformach
No ale taką politykę ma XTB i cóż poradzić. Demo ma pokazać traderowi jak łatwo i przyjemnie sie zarabia kase a Real weryfikuje oczekiwania i zapędy. Zarobioną demo-kase gracz najczęsciej oddaje brokerowi jako real-money.
Jak masz chęc i zapał to pisz bezpośrednio do XTB zapytanie i spróbuj uzyskać od nich wyjaśnienie dlaczego są i skąd sie biorą te różnice.
Dodano po 8 minutach:
Jak znajde troche czasu to poszukam i napisze którzy. Z tym, że głównie będą to brokerzy określani jako bucket shop.Niektórzy z nich to nawet na swoich stronach www chwala sie, że realizuja WSZYSTKIE zlecenia po cenie w zleceniu.raposo pisze:Niechętnie? Proszę wskaż mi takiego, który robi to chociaż niechętnie. Nie znam obecnie żadnego, który by tak robił...
Niektórzy realizują tylko do pewnej wielkości np. 2 loty lub uzależniają to od wielkości luki np. do 50 pips lub realizują tylko zlecenia zamykające pozycje.
Jesli możesz to podaj tych brokerówWoonski pisze:Potwierdzam że są i jest ich wiecej niż opisujesz.awans pisze:Nie chodzi mi oto że nierealizuja orderu buyi sell stop tylko że sa poważne różnice pomiedzy kontem demo i real na platformach
No ale taką politykę ma XTB i cóż poradzić. Demo ma pokazać traderowi jak łatwo i przyjemnie sie zarabia kase a Real weryfikuje oczekiwania i zapędy. Zarobioną demo-kase gracz najczęsciej oddaje brokerowi jako real-money.
Jak masz chęc i zapał to pisz bezpośrednio do XTB zapytanie i spróbuj uzyskać od nich wyjaśnienie dlaczego są i skąd sie biorą te różnice.
Dodano po 8 minutach:
Jak znajde troche czasu to poszukam i napisze którzy. Z tym, że głównie będą to brokerzy określani jako bucket shop.Niektórzy z nich to nawet na swoich stronach www chwala sie, że realizuja WSZYSTKIE zlecenia po cenie w zleceniu.raposo pisze:Niechętnie? Proszę wskaż mi takiego, który robi to chociaż niechętnie. Nie znam obecnie żadnego, który by tak robił...
Niektórzy realizują tylko do pewnej wielkości np. 2 loty lub uzależniają to od wielkości luki np. do 50 pips lub realizują tylko zlecenia zamykające pozycje.
I jeszce jedno , którzy najmniej kręca lody na swoją stronę i są w miare , powtarzam w miare uczciwi i godni polecenia
-
- Uczestnik
Witam. Jestem nowym użytkownikiem XTB-Trader-Demo
Mianowicie: czy jeżeli założyłem konto Demo będę ponosił jakiekolwiek opłaty za użytkowanie tego programu? i czy jeżeli nieszczęsliwie się trafi że zarabiać nie będę a wręcz przeciwnie będę tracił to czy będę musiał oddać należność bądź cokolwiek co wiąże się z kosztami?
Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję.
Pozdrawoiam
Mianowicie: czy jeżeli założyłem konto Demo będę ponosił jakiekolwiek opłaty za użytkowanie tego programu? i czy jeżeli nieszczęsliwie się trafi że zarabiać nie będę a wręcz przeciwnie będę tracił to czy będę musiał oddać należność bądź cokolwiek co wiąże się z kosztami?
Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję.
Pozdrawoiam
Dema na platformach MT4 są w pełni darmowe, nielimitowane ilościowo i czasowo. Są to jedynie symulacje (na identycznych zasadach) normalnego inwestowania. Więc bez obaw i poczytaj trochę forum, a dowiesz się wielu ciekawych i istotnych rzeczywisniacarrera pisze:czy jeżeli założyłem konto Demo będę ponosił jakiekolwiek opłaty za użytkowanie tego programu? i czy jeżeli nieszczęsliwie się trafi że zarabiać nie będę a wręcz przeciwnie będę tracił to czy będę musiał oddać należność bądź cokolwiek co wiąże się z kosztami?

Powodzenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
Dzięki wielkie. Bo widzisz rapso zacząłem wczoraj i przegrałem prawie 1000zł a dzisiaj już wyrobiłem 600zł. Dlatego się pytam. Właściwie nie umiem jeszcze nic oprócz kup i sprzedaj <lol2>. Jestem naprawdę zielony w tym temacie ale mam nadzieję że juz niedługo zaczne w to grac na real money
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- klonmarcin
- Maniak
raczej nie napalaj się na zyski 1000 złotych dziennie po kilku dniach
ochłoń trochę, poczytaj forum, bo zarabianie nie jest takie proste jak się może wydawać (jest wręcz bardzo trudne)

ochłoń trochę, poczytaj forum, bo zarabianie nie jest takie proste jak się może wydawać (jest wręcz bardzo trudne)

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
-
- Uczestnik
Wiem. Nie nastawiam sie na takie zarobki. Myslałem raczej o zyskach małych ale w miare pewniejszych że nawet jakby sie noga podwinęła to straty będą niewielkie. Mowie tu o kwocie 100zł lub cos w tych granicach. Wiadomo że wirtualnymi pieniędzmi gra sie pewniej niż pieniędzmi zainwestowanymi. Dziś tak wyrobiłem ale to chyba przez szczęscie.
Dzieki jeszcze raz.
Dzieki jeszcze raz.