XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Woonski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Woonski »

Drogi awans .

- nie używaj kolorowych czcionek , powiekszonych fontów oraz nie krzycz , to nie pomaga w czytaniu.
- wątek w którym piszesz ma 133 strony i już było opisywane wcześniej jaką zasadę stosuje XTB przy realizacji zleceń oczekujących buy i sell stop.
- inni brokerzy też bardzo niechętnie realizują oredry stop w lukach - w końcu muszą do tego dopłacać.
- XTB ma bardzo wiele innych o wiele powazniejszych WAD , które wg mnie całkowicie dyskwalifikują tę firmę jako "mojego potencjalnego brokera".

Moja rada.
Poświęć troche czasu na poczytanie wątków o brokerach, no i swój system testuj na innych platformach niż XTB
Powodzenia.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

- inni brokerzy też bardzo niechętnie realizują oredry stop w lukach - w końcu muszą do tego dopłacać.
Niechętnie? Proszę wskaż mi takiego, który robi to chociaż niechętnie :D. Nie znam obecnie żadnego, który by tak robił...
Co do reszty nie wypada nic innego jak tylko się zgodzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

awans
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awans »

Woonski pisze:Drogi awans .

- nie używaj kolorowych czcionek , powiekszonych fontów oraz nie krzycz , to nie pomaga w czytaniu.
- wątek w którym piszesz ma 133 strony i już było opisywane wcześniej jaką zasadę stosuje XTB przy realizacji zleceń oczekujących buy i sell stop.
- XTB ma bardzo wiele innych o wiele powazniejszych WAD , które wg mnie całkowicie dyskwalifikują tę firmę jako "mojego potencjalnego brokera".

Moja rada.
Poświęć troche czasu na poczytanie wątków o brokerach, no i swój system testuj na innych platformach niż XTB
Powodzenia.

Nie chodzi mi oto że nierealizuja orderu buyi sell stop tylko że sa poważne różnice pomiedzy kontem demo i real na platformach

Pozdrawiam

Woonski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Woonski »

awans pisze:Nie chodzi mi oto że nierealizuja orderu buyi sell stop tylko że sa poważne różnice pomiedzy kontem demo i real na platformach
Potwierdzam że są i jest ich wiecej niż opisujesz.
No ale taką politykę ma XTB i cóż poradzić. Demo ma pokazać traderowi jak łatwo i przyjemnie sie zarabia kase a Real weryfikuje oczekiwania i zapędy. Zarobioną demo-kase gracz najczęsciej oddaje brokerowi jako real-money.
Jak masz chęc i zapał to pisz bezpośrednio do XTB zapytanie i spróbuj uzyskać od nich wyjaśnienie dlaczego są i skąd sie biorą te różnice.

Dodano po 8 minutach:
raposo pisze:Niechętnie? Proszę wskaż mi takiego, który robi to chociaż niechętnie. Nie znam obecnie żadnego, który by tak robił...
Jak znajde troche czasu to poszukam i napisze którzy. Z tym, że głównie będą to brokerzy określani jako bucket shop.Niektórzy z nich to nawet na swoich stronach www chwala sie, że realizuja WSZYSTKIE zlecenia po cenie w zleceniu.
Niektórzy realizują tylko do pewnej wielkości np. 2 loty lub uzależniają to od wielkości luki np. do 50 pips lub realizują tylko zlecenia zamykające pozycje.

awans
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: awans »

Woonski pisze:
awans pisze:Nie chodzi mi oto że nierealizuja orderu buyi sell stop tylko że sa poważne różnice pomiedzy kontem demo i real na platformach
Potwierdzam że są i jest ich wiecej niż opisujesz.
No ale taką politykę ma XTB i cóż poradzić. Demo ma pokazać traderowi jak łatwo i przyjemnie sie zarabia kase a Real weryfikuje oczekiwania i zapędy. Zarobioną demo-kase gracz najczęsciej oddaje brokerowi jako real-money.
Jak masz chęc i zapał to pisz bezpośrednio do XTB zapytanie i spróbuj uzyskać od nich wyjaśnienie dlaczego są i skąd sie biorą te różnice.

Dodano po 8 minutach:
raposo pisze:Niechętnie? Proszę wskaż mi takiego, który robi to chociaż niechętnie. Nie znam obecnie żadnego, który by tak robił...
Jak znajde troche czasu to poszukam i napisze którzy. Z tym, że głównie będą to brokerzy określani jako bucket shop.Niektórzy z nich to nawet na swoich stronach www chwala sie, że realizuja WSZYSTKIE zlecenia po cenie w zleceniu.
Niektórzy realizują tylko do pewnej wielkości np. 2 loty lub uzależniają to od wielkości luki np. do 50 pips lub realizują tylko zlecenia zamykające pozycje.
Jesli możesz to podaj tych brokerów

I jeszce jedno , którzy najmniej kręca lody na swoją stronę i są w miare , powtarzam w miare uczciwi i godni polecenia

wisniacarrera
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: wisniacarrera »

Witam. Jestem nowym użytkownikiem XTB-Trader-Demo
Mianowicie: czy jeżeli założyłem konto Demo będę ponosił jakiekolwiek opłaty za użytkowanie tego programu? i czy jeżeli nieszczęsliwie się trafi że zarabiać nie będę a wręcz przeciwnie będę tracił to czy będę musiał oddać należność bądź cokolwiek co wiąże się z kosztami?
Bardzo proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Z góry dziękuję.
Pozdrawoiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

wisniacarrera pisze:czy jeżeli założyłem konto Demo będę ponosił jakiekolwiek opłaty za użytkowanie tego programu? i czy jeżeli nieszczęsliwie się trafi że zarabiać nie będę a wręcz przeciwnie będę tracił to czy będę musiał oddać należność bądź cokolwiek co wiąże się z kosztami?
Dema na platformach MT4 są w pełni darmowe, nielimitowane ilościowo i czasowo. Są to jedynie symulacje (na identycznych zasadach) normalnego inwestowania. Więc bez obaw i poczytaj trochę forum, a dowiesz się wielu ciekawych i istotnych rzeczy ;).
Powodzenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

wisniacarrera
Uczestnik
Uczestnik

Dzięki wielkie. Bo widzisz rapso zacząłem wczoraj i przegrałem prawie 1000zł a dzisiaj już wyrobiłem 600zł. Dlatego się pytam. Właściwie nie umiem jeszcze nic oprócz kup i sprzedaj <lol2>. Jestem naprawdę zielony w tym temacie ale mam nadzieję że juz niedługo zaczne w to grac na real money :) Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

raczej nie napalaj się na zyski 1000 złotych dziennie po kilku dniach :shock:

ochłoń trochę, poczytaj forum, bo zarabianie nie jest takie proste jak się może wydawać (jest wręcz bardzo trudne) 8)

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

wisniacarrera
Uczestnik
Uczestnik

Wiem. Nie nastawiam sie na takie zarobki. Myslałem raczej o zyskach małych ale w miare pewniejszych że nawet jakby sie noga podwinęła to straty będą niewielkie. Mowie tu o kwocie 100zł lub cos w tych granicach. Wiadomo że wirtualnymi pieniędzmi gra sie pewniej niż pieniędzmi zainwestowanymi. Dziś tak wyrobiłem ale to chyba przez szczęscie.
Dzieki jeszcze raz.

ODPOWIEDZ