Masz pole : nazwa pliku a pod spodem pole komentarz..naginacz pisze:ok. odbić od wspacia, masz rację,
natomiast gdzie masz tą "nazwę pliku"?
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Witaj,fxlamer pisze:Witam,
w weekend czystka tematu, widze, ze sie czat robi....
Dziekuje wszystkim ktorzy wnosza do tematu wpisy dotyczace swoich wejsc i analiz, to jest bardzo pomocne......
Cala reszta sio na czat..
Napisze tylko tyle...
Gram juz sporo, rzeklbym zawodowo.
Niedawno trafilem na ten watek i jestem zszokowany, oczywiscie pozytywnie.
Dzieki fxlamer.
Aktualny przyklad w zalaczniku.
Pozdrawiam,
qwak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Graj tylko spelniajace sie analizy!
To nie cuda, to prawa rynku... i nie zawsze cena zachowuje sie wg reguł...

Ale zawsze stosujac reguly PA mozemy zarobic...
Zakres wsparcia dla eu ma prawie 100pip
to Ci odpowiadam, jezeli nie ma odpowiedzi w tym watku to zawsze Ci pozostaje : http://www.google.com/search?=pl&q=insi ... d=opera&ie
Wybacz, ale trudno kazdemu pisac nowy podrecznik do PA.

Ale zawsze stosujac reguly PA mozemy zarobic...

Zakres wsparcia dla eu ma prawie 100pip

Witam,naginacz pisze: ale zadałem Ci pytanie, o interpretację Inside bar i ouside bar
to Ci odpowiadam, jezeli nie ma odpowiedzi w tym watku to zawsze Ci pozostaje : http://www.google.com/search?=pl&q=insi ... d=opera&ie
Wybacz, ale trudno kazdemu pisac nowy podrecznik do PA.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2009, 19:56 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================
=================
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Moja pierwsza Price Action na GBPUSD
Dzisiaj była moja pierwsza Price Action na GBPUSD.
Mam prośbę do bradziej doświadczonych traderów, aby napisali, co zrobilem źle.
Wyznaczyłem sobie rano ważniejsze wsparcia i opory z H4, H1 i M15.
Opór z sesji azjatyckiej wyznaczyłem na poziomie 1,6106.
Na świecy M5 o 7:30 kurs odbił się od tego oporu i poszedł w dół więc otwarłem sell stop po 1,6092 o 7:39. Stopa ustawiłem powyżej oporu na 1,6112.
Dziwne, bo miałem wrażenie, że gram przeciw trendowi (przynajmniej temu krótkoterminowemu) i mój stary system dawał mi raczej sygnał BUY niż SELL.
Tak też się stało. Skończyłem na SL-u.
Stąd moje pytanie- co zrobiłem źle? Za nisko wszedłem w pozycję i miałem czekać aż kurs będzie testował jakiś silniejszy opór (np. ten z H1 na 1,6129)?
Za blisko ustawiłem stopa? A może miałem otwierać za pomocą zlecenia sell limit po 1,6105 tylko skąd wiedzieć do jakiego poziomu kurs dotrze?
Jak to piszę to kurs oscyluje wokół 1,6122 i widać, że raczej nie za bardzo kwapi się w górę, choć może się okazać, że mój stary system miał jednak rację i przegapiłem ładnego longa.
Mam prośbę do bradziej doświadczonych traderów, aby napisali, co zrobilem źle.
Wyznaczyłem sobie rano ważniejsze wsparcia i opory z H4, H1 i M15.
Opór z sesji azjatyckiej wyznaczyłem na poziomie 1,6106.
Na świecy M5 o 7:30 kurs odbił się od tego oporu i poszedł w dół więc otwarłem sell stop po 1,6092 o 7:39. Stopa ustawiłem powyżej oporu na 1,6112.
Dziwne, bo miałem wrażenie, że gram przeciw trendowi (przynajmniej temu krótkoterminowemu) i mój stary system dawał mi raczej sygnał BUY niż SELL.
Tak też się stało. Skończyłem na SL-u.
Stąd moje pytanie- co zrobiłem źle? Za nisko wszedłem w pozycję i miałem czekać aż kurs będzie testował jakiś silniejszy opór (np. ten z H1 na 1,6129)?
Za blisko ustawiłem stopa? A może miałem otwierać za pomocą zlecenia sell limit po 1,6105 tylko skąd wiedzieć do jakiego poziomu kurs dotrze?
Jak to piszę to kurs oscyluje wokół 1,6122 i widać, że raczej nie za bardzo kwapi się w górę, choć może się okazać, że mój stary system miał jednak rację i przegapiłem ładnego longa.