Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
hehehe , fajne pytanie,mbor112 pisze:WItamPanowie powiedzcie mi jakich filtrów używacie do wchodzenia w pozycje... CZy wchodzicie "na pałe" przy oporze czy czymś filtrujecie sygnaly
otóż jak widać z długości tego wątku każdy ma i się nią dzieli albo poszukuje jakiejś drogi wejścia na rynek,
posiadanie sposobu jednak nie zamyka możliwości "wejścia na pałę" i to niestety mnie się czasem zdarza,
natomiast wzorcowo kiedy zapanuję nad emocjami, poskromię chytrość i strach... to wchodzę:
-zgodnie z trendem na weekly
-od pivota
-z formacji typu pin - po ptwierdzeniu
-innej wyraźnej formacj bulish albo bearish
-zawsze z SL
-zawsze zgodnie z MM
Pozdrawiam

witam
mysle, ze warto przeczytac ten post..
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... ount=36081
dodaje motywacjii
mysle, ze warto przeczytac ten post..
http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... ount=36081
dodaje motywacjii
poczatki na PA
Hipcio napisał:
..... -zgodnie z trendem na weekly
-od pivota
-zawsze z SL
-zawsze zgodnie z MM
Hipcio, możesz napisać jak wyznaczasz trend na weekly?
Co do pivota, to zauważyłem, że tygodniowe poziomy pivot są często poziomami wsparcia i oporu (Edek i EURJPY).
Pzdr
-od pivota
-zawsze z SL
-zawsze zgodnie z MM
Co do pivota, to zauważyłem, że tygodniowe poziomy pivot są często poziomami wsparcia i oporu (Edek i EURJPY).
Pzdr
Witam,
Od kilku dni czytam powyższy wątek i wydaje mi się całkiem ciekawy, jednak mam kilka niejasności na które nie mogę znaleźć odpowiedzi (może gdzieś ominąłem w temacie) Chodzi mi o linie S/R a w zasadzie jak widzę fxlamer i inni wyrysowują prostokąty, czy ich szerokość jest jakoś szczególnie dobrana? Czy tylko wynika z przewidywanego zakresu wsparcia (uznaniowo)? Próbowałem się doszukać czy jest to jakoś powiązane z cieniem świec, bądź korpusem, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Mam jeszcze takie pytanie do kogoś kto się zna na teorii fal Elliota. Mój znajomy opiera się w swoim systemie na w/w teorii i założeniach. Wyszukuje on fal trzecich które z reguły są najsilniejsze. Prezentowana strategia PA wydaje mi się też opierać na falach trzecich, ponieważ zakłada się że nastąpi odbicie od poziomu S/R, potem powrót i wybicie w które wchodzimy. Pytam z ciekawości i chęci poskładania w całość tego co do tej pory mi się naroiło w głowie
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość i delikatną krytykę , ja dopiero raczkuję w temacie.

Od kilku dni czytam powyższy wątek i wydaje mi się całkiem ciekawy, jednak mam kilka niejasności na które nie mogę znaleźć odpowiedzi (może gdzieś ominąłem w temacie) Chodzi mi o linie S/R a w zasadzie jak widzę fxlamer i inni wyrysowują prostokąty, czy ich szerokość jest jakoś szczególnie dobrana? Czy tylko wynika z przewidywanego zakresu wsparcia (uznaniowo)? Próbowałem się doszukać czy jest to jakoś powiązane z cieniem świec, bądź korpusem, ale nie znalazłem odpowiedzi.
Mam jeszcze takie pytanie do kogoś kto się zna na teorii fal Elliota. Mój znajomy opiera się w swoim systemie na w/w teorii i założeniach. Wyszukuje on fal trzecich które z reguły są najsilniejsze. Prezentowana strategia PA wydaje mi się też opierać na falach trzecich, ponieważ zakłada się że nastąpi odbicie od poziomu S/R, potem powrót i wybicie w które wchodzimy. Pytam z ciekawości i chęci poskładania w całość tego co do tej pory mi się naroiło w głowie
Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość i delikatną krytykę , ja dopiero raczkuję w temacie.

sorki że z opóźnieniem odpowiadam, napiszę wieczorem - jestem w pracykris77 pisze:Hipcio napisał:
-od pivota
-zawsze z SL
-zawsze zgodnie z MM
Pzdr
pozdr
Dodano po 1 minutach:
słuszna uwaga, a poz tym chyba bym tak samo narysował, + ew. zaokrągliłbym wartości poziomówShadi pisze:nie opieraj się tylko na jednej linii jako wsparcie/opór, rób raczej od-do.. <od body do końca knota> jak dobrze pamiętam to właśnie tak FXLamer pokazywał nam rysowaniembor112 pisze:CZy mógł bym prosić o komentarz czy dobrze rysuje linie wsparć ??
Dodano po 9 minutach:
dodałem wykres przykładowy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.